Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Zaburzenia erekcji

Znaleziono 9 wyników

  1. Witam, mam nietypowy problem, który trochę mnie krępuje. Mam 16 lat, dużo ćwiczę i staram się dbać o dietę. Ogólnie prowadzę zdrowy tryb życia. Od około roku nie mam porannych erekcji. Nie przejmowałem się tym zbytnio do momentu mojego pierwszego "zbliżenia" na imprezie. Podczas czułych zabaw z koleżanką, mój penis ani drgnął, nie czułem nawet podniecenia. Byłem wtedy pod wpływem alkoholu, natomiast nigdy wcześniej podczas podobnych sytuacji (również z alkoholem) nie miałem problemów z erekcją. Urolog mi powiedział, że to normalne po alkoholu i nie powinienem się przejmować. Rzeczywiście przestałem się tym przejmować, ale ostatnio zauważyłem u siebie spadek popędu seksualnego. Kiedyś masturbowałem się kilka razy dziennie, a obecnie robię to może 1-2 razy na tydzień, bo na więcej poprostu nie mam ochoty. Kiedyś również mój penis stawał nagle w ciągu dnia kilka razy, a teraz nie zdaża się to prawie w ogóle, a gdy już się zdarzy, to jest to bardziej połowiczna erekcja. Również gdy widzę atrakcyjną dziewczynę, to nie czuję podniecenia tak jak kiedyś, tylko czuje ze poprostu ta dziewczyna mi się podoba (nie odczuwam chęci stosunku z taką dzieczyną, w przeciwieństwie do tego co było kiedys). Zauważyłem również, że mam przerzedzone włosy na udach, a jeszcze nie tak dawno znajomi śmiali się ze mnie, że mam tam dywan. W innych miejscach ciała jest chyba w porządku. Na zlecenie ww. urologa miałem również robiony test poziomu testosteronu, z którego wyszło, że wszystko jest w normie. Mniej więcej rok temu miałem również robione usg jąder na którym z tego co pamiętam wyszło, że mam malutką, niegroźną torbiel w jednym z jąder. Proszę o jakies rady co mam z tym wszystkim zrobić, bo od jakiegoś czasu się tym naprawdę martwię i różne myśli mi przychodzą do głowy :(
  2. Witam, mam 25 lat. Od jakichś 2 tygodni zauważyłem, że mam problem ze wzwodem, odrazu porobiłem wszystkie badania krwi, hormony, cholesterol itd. i wszystko mam w normie, testosteron 4,96 ng/ml oraz prolaktyna 14,04 ng/ml, były problemy psychiczne w przeszłości bo tez mialem okres braku erekcji przez tydzień i po prostu bałem się kolejnego stosunku, że znowu to się stanie. Być może znowu jest to problem psychiczny, natomiast zauwazyłem ciekawą rzecz, że zawsze mam problemy z erekcją, a czasem nawet z reakcją penisa na jakiekolwiek bodźce, gdy jest skurczony i zimny, wtedy najczesciej tez moje stopy są zimne i mimo oddawania moczu mam odrazu po powrocie z toalety uczucie ze znowu mi się chce (jakby cos mi tam zalegało), a upuszczam po kilka kropel. Czy jest to mozliwą przyczyną braku erekcji?
  3. Witam serdecznie. Mam 27 lat. Kilka lat temu przebylem 4 miesięczny cykl sterydowy. I teraz chyba zacząłem odczuwać skutki. Nie wiem czy się źle odblokowalem czy o co chodzi. Wcześniej czułem się ok ale jakosnod roku zauważyłem u siebie spadek libido,.problemy z erekcją,.zły nastrój i szybkie lapanie tłuszczu Zrobiłem badania i lekarz mówi że wyniki w normie Ale co to za norma jak mój wujek w wieku 62 lat taki poziom testosteronu jak ja. Tj Wolny testosteron 275 FSH 2.6 Wolny całkowity testosteron 2.60 % Testosteron 3.06 ng/ml SHGB 19.90 TAH 0.92
  4. Witam mam pytanie mam 26 lat chciałem skonsultować pewną sprawę miałem ostatnio robione robione wyniki cholesterolu LDL 100 HDL 70 trujglicerydy 75 cholesterol całkowity 185 mam problem z erekcja czy w tym wieku mogę zapaść na impotencję proszę o porady
  5. Dzień dobry. Mam 40 lat od ok.2 miesięcy mam problemy z erekcją. Dzisiaj odebrałem wynik badania testosteronu wynosi 405,3 ng/dl w laboratorium zaznaczono widełki od 175 - 781.Czy w tej sytuacji wynik mojego testosteronu jest wysoki czy niski jak na mój wiek i czy taki wynik może mieć wpływ na zaburzenia erekcji czy należy szukać przyczyny gdzieś indziej?
  6. Dzień dobry, jestem zmęczony, caly czas senny i mam problemy z erekcja podczas sexu z partnerką. Czasami ciężko osiągnąć mi wzwód a jak juz osiągnę to mam problem z osiągnieciem wytrysku... trwa to bardzo dlugo i penis "opada". Zrobilem sobie badania hormonalne i mam juz część wynikow: Kortyzol 17,40 µg/dl ACTH 101,00 pg/ml 7,2 - 63,3 Testosteron 634,00 ng/dl 249 - 836 Androstendion 3,08 ng/ml 0,5 - 3,5 beta-HCG <0,200 mIU/ml 0 - 2,6 Estradiol 49,20 pg/ml 11,3 - 43,2 LH 9,43 mIU/ml 1,7 - 8,6 FSH 7,54 mIU/ml 1,5 - 12,4 Hemoglobina glikowana (IFCC) 31,00 mmol/mol 20 - 42 Hemoglobina glikowana 5,00 % 4 - 6 3 hormony są ponad normę. Co to może oznaczać?
  7. Witam . Martwi nie poziom testosteronu Kortyzol 235 nmol/l LH 5,94 mIU/ml Progesteron 0,07 ng/ml TSH 1,93 µIU/ml Prolaktyna 124µIU/ml Estradiol 22,5 pg/ml Testosteron 3,81ng/ml Testosteron wolny 15,08 pg/ml mam problemy z libido i erekcja
  8. Witam, Zrobiłem badania hormonalne i wyszedł mi podwyższony estrogen 57 norma 11-43. Prolaktyna też wysoko bo 300 na norme 86-324. Testosteron 581 na norme 250-836. Cukier też 110 na normę do 99. We wtorek mam dopiero telewizytę i ewentualnie skierowanie dalej do specjalisty. Z czego mogły wziąć sie takie wyniki? Ważę 100kg przy 182cm wzrostu. Mam sporo tkanki tłuszczowej w okolicach brzucha i bioder. Cwiczę na siłowni dużymi cieżarami, siła jest, nie robie cardio. Mam naturalnie wąskie biodra więc nie widać tego po sylwetce ale jak na mnie jestem teraz otłuszczony. Często wpada fastfood, słodyczy delikatnie mówiac nie unikam. Zawsze przez siłownie wydawało się że uchodzi mi to płazem, jak widać chyba nie. Czy ten estrogen może z tego wynikać? Brak problemów z erekcją i ogólnie "funkcjami" za które odpowiada testosteron, natomiast jestem często zmęczony. Zawsze tłumaczyłem to cięzkimi treningami.
  9. Dzień dobry, jestem zmęczony, caly czas senny i mam problemy z erekcja podczas sexu z partnerką. Czasami ciężko osiągnąć mi wzwód a jak juz osiągnę to mam problem z osiągnieciem wytrysku... trwa to bardzo dlugo i penis "opada". Zrobilem sobie badania hormonalne i mam juz część wynikow: Kortyzol 17,40 µg/dl ACTH 101,00 pg/ml 7,2 - 63,3 Testosteron 634,00 ng/dl 249 - 836 Androstendion 3,08 ng/ml 0,5 - 3,5 beta-HCG <0,200 mIU/ml 0 - 2,6 Estradiol 49,20 pg/ml 11,3 - 43,2 LH 9,43 mIU/ml 1,7 - 8,6 FSH 7,54 mIU/ml 1,5 - 12,4 Hemoglobina glikowana (IFCC) 31,00 mmol/mol 20 - 42 Hemoglobina glikowana 5,00 % 4 - 6 3 hormony są ponad normę. Co to może oznaczać?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...