Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Problemy z włosami

Znaleziono 9 wyników

  1. Gość

    Seks a ciąża

    Spóźnia mi się miesiączka już 3 dzień. Ostatni okres miałam 13.02, mam regularne okresy co 28 dni krwawienie 5 dni. Wykonałam test ciążowy i wyszedł negatywny (był stosunek z zabezpieczeniem przed miesiączka)Dodatkowo od spolowy stycznia wykonuje intensywne treningi. Od jakiegoś czasu zauwzylam problemy z cera, przetłuszczające włosy, nadmierne owłosienie itd(wskazujące na problemy hormonalne). Czy to właśnie z tego powodu mogę mieć problem z miesiączka w terminie pomimo reguralnych okresów? Dodatkowo od lutego mam dużo stresow
  2. Hej, mam 17 lat i mam straszny problem z włosami. Otóż są one bardzo cienkie i nadmiernie wypadają w bardzo dużych ilościach, z taką jakby biała kuleczka przy nasadzie i są tam odbarwione, mimo że nigdy nie farbowałam ich. Strasznie mi się przetłuszcza skóra głowy i co drugi dzień muszę je myć bo nie da się inaczej. Z jednej cebulki wyrasta tylko jeden włos. Gdy miałam około 13 lat nie mogłam ich zebrać bo były takie grube i lśniące,a od jakiś 3 lat strasznie mi się sypią. Prostuje je sporadycznie, ale tylko w połowie. Byłam już u tylu dermatologów i nie mogą wybadać mi problemu. Witaminy, suplementy a nawet leki nic mi nie pomagają, szampony także nie, a testowałam już chyba wszystkie rodzaje. Wyniki mam wzorowe. Pomocy!!! Boję się że za niedługi czas wyłysieje!
  3. Witam, Chciałabym zapytać o analizę swoich wyników badań laboratoryjnych. Chciałam udać się do lekarza endokrynologa, ale też nie chcę przychodzić bezpodstawnie, by jedynie zorientować się jakie badania mam jeszcze zrobić. Obecnie zrobiłam TSH3 wynik 1,300uIU/ml (0.279-4,200), FT3 wynik 4,1 pmol/l (3,1-6,8), FT4 wynik 12,8 pmol/l (12,0-22,0), Anty TG wynik <6,4 IU/ml (do 18,0), Anty TPO wynik 36,6 IU/ml (do 8,0). W nawiasach wpisałam zakres referencyjny. Widzę, że jedynie Anty TPO wykracza poza normę, jednak chciałąbym zapytać jakie jeszcze badania powinnam zrobić zanim udam się do endokrynologa. Dodam, że mam problem z wypadaniem włosów na głowie, oraz z nadmiernym owłosieniem na twarzy, klatce piersiowej, brzuchu, rękach oraz plecach. Ciężko jest mi pozbyć się trądziku i wysuszone skóry na twarzy oraz często czuję się zmęczona. Miewam problemy z cyklem miesiączkowym, spoznia się czasem parę dni, czasem parę tygodni. Z góry dziękuje za każdą pomoc.
  4. Witam. Moje wyniki TSH 2,42 ( 0,35-4,9), FT3 3,16 pmol/l (1,88 - 3,18), FT4 1,11 (0,70-1,48). Nie leczę się na tarczycę, w usg mam widoczna torbiel koloidową- do obserwacji, dodam że od pewnego czasu źle się czuję, jestem osłabiona, senna, drażliwa, mam problem z przesuszonymi włosami, kołatania serca. Kobieta 35 lat
  5. Witam w grudniu ubiegłego roku po porodzie miałam przepisane żelazo na anemię, moje wyniki morfologii to WBC 11,75 (3,90-10,20), RBC 3,21 (3,70-5,10), HGB 8,5 (12,0-16,0), HCT 27,0 (37,0-57,0), PLT 218 (140-440). Mam bóle w serce przez co mam problemu z oddychaniem, wypadają mi włosy, temperatura jest niższa na ogół o jeden stopień około, mam boleści brzucha co jakiś czas i często mnie mdli bez powodu. Zaznaczę że ciagle biorę żelazo w tabletkach. Czy powinnam korzystać z inhalatora? Lub zmienić żelazo?
  6. Mam problem z nadmiernym wypadaniem włosów (miejscami łyse placki), trądzikiem na plecach i deklolcie oraz tyciem i nieregularnym okresem, a także ciągłym zmęczeniem. Bardzo proszę o interpretację wyników i pomoc. W morfologii wyszło mi za wysokie RDW-CV, PCT i płytki krwi. Ponadto mam za wysoki Testosteron (Wynik: 0,77 - norma: 0,1 - 0,75) oraz DHEA-S (Wynik: 355,60 - norma: 23 - 266). Pozostałe w badania w normie: Kortyzol 8,11 (normy pobranie ranne: 6,7 - 22,6), ACTH 15,9 (normy: 0 - 46), Androstendion 2,69 (normy:0,3 - 3,3), Prolaktyna 16,76 (norma:3,34-26,72), FT4 1,12 (norma: 0,70-1,48) TSH 1,312 (norma: 0,350-4,940) Anty-TPO <3 (norma: 0-5,61 USG tarczycy w porządku. Niepokoi mnie jednak jej wielkość: 11 ml USG transwaginalne w porządku. Prezentuję całą Morfologię krwi: Krwinki białe Leukocyty 6,32 x10^3/uL (norma: 3,98 - 10,04) Neutrofile 3,79 x10^3/uL (norma: 1,5 - 7,7) Limfocyty 1,78 x10^3/uL (norma: 1,1 - 4,5) Monocyty 0,65 x10^3/uL (norma: 0,1 - 0,9) Eozynofile 0,07 x10^3/uL (norma: 0,02 - 0,5) Bazofile 0,03 x10^3/uL (norma: 0 - 0,2) Neutrofile 59,9 % (norma: 34 - 71,1) Limfocyty 28,2 % (norma: 19,3 - 51,7) Monocyty 10,3 % (norma: 4,7 - 12,5) Eozynofile 1,1 % (norma: 0,7 - 5,8) Bazofile 0,5 % (norma: 0,1 - 1,2) IG 0,30 % (norma: 0 - 0,5) NRBC 0,000 x10^3/uL (norma: 0 - 0,03) Krwinki czerwone: Erytrocyty 4,78 x10^6/uL (norma: 3,93 - 5,22) Hemoglobina 13,4 g/dl (norma: 11,2 - 15,7) Hematokryt 40,5 % (norma: 34,1 - 44,9) Wskaźniki czerwonokrwinkowe MCV 84,7 fl (norma: 79,4 - 94,8) MCH 28,0 pg (norma: 25,6 - 32,2) MCHC 33,1 g/dl (norma: 32,2 - 35,5) RDW-SD 44,6 fl (norma: 36,4 - 46,3) RDW-CV 14,6 % (norma: 11,7 - 14,4 H) Płytki krwi: Płytki krwi 402 x10^3/uL (norma: 150 - 400 H) PDW 11,9 fl (norma: 9,8 - 16,2) MPV 10,5 fl (norma: 9,4 - 12,5) P-LCR 28,7 % (norma: 19,1 - 46,6) PCT 0,42 % (norma: 0,17 - 0,38 H)
  7. Dzień dobry, Badanie tsh u 36-latki wykazuje 4,1 przy normie 4,5 . Czy mam powód do niepokoju ? Niestety mam wiele objawów takich jak wypadanie włosów, problemy z koncentracją, spadki nastroju itd.itp. W rodzinie kobiety również chorują na tarczycę ? Jadzia, 36 lat
  8. Dzień dobry, prosiłabym o ocenę wyników badań hormonalnych (jestem przed konsultacją endokrynologiczną). TSH 1,0102 µIU/ml (0,350 4,940), FT4 0,94 ng/dl (0,70 1,48). Badania były robione z racji ciągłego przemęczenia, senności, problemami z wagą, wypadającymi włosami. Zastanawiam się także czy są wskazania by zrobić inne badania. Pozdrawiam
  9. Urodziłam dziecko 3 miesiące temu. Moje TSH 0,06, ft3 4,98, ft4 23,2. Ogólne zmęczenie, problemy z cera, wypadanie włosów, silne bóle głowy. Mój lekarz jest na urlopie. Jak mam odczytać te wyniki i w jaki sposób sobie pomoc.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...