Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ból szyi

Znaleziono 9 wyników

  1. Dzień dobry, czy w jakikolwiek sposób tabletki antykoncepcyjne Dionelle są w stanie zaburzać wchłanianie wit. B12, wapnia czy magnezu? Czy są na ten temat jakieś badania? Choruję na endometrioze (laparoskopia w kwietniu 2020r.), mam tężyczkę i zwyrodnienie odcinka szyjnego i lędźwiowego kręgosłupa (L5/S1 po operacji 2014 r.), po chorobie refluksowej, a i prawdopodobnie ZJD. Tabletki anty. przyjmuję od lipca 2020 r., w styczniu dostałam silnych bóli odcinka lędźwiowego (pomógł mi neurovit, rezonans nie wykazał nowych zmian), teraz boli mnie szyja i mam bóle prawej strony głowy (tu jestem przed rezonansem). Dodam, że dużo spaceruję (po 10 km dziennie), rozciągam się od kilku lat, jeżdżę na orbitreku, zdrowo się odżywiam (dieta wegetariańska). Odkąd zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne mam wrażenie, że mój kręgosłup częściej mi dokucza. Czy to może mieć związek?
  2. Witam Miałem ryzykowny kontakt seksualny bez zabezpieczenia, objawy takie jak ból gardła szyi i chyba powiększone węzły chłonne na szyi Test HIV AG AB 4tej generacji po 24 dniach ujemny Jakie mogą być przyczyny? Czy test wiarygodny w miarę?
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Mam 48 lat niedoczynności tarczycy po zastosowaniu jodu w 2000roku ponieważ mialam wcześniej nadczynność tarczycy. Chcialam zapytać cz moglo dojść do zapłodnienia chociaż bardzo uwazalam bo tydzien po zblizeniu z partnerem mialam nie typowom miesiączke bardzo mało obfita a zazwyczaj miewam bardzo obfite i zmieniły się hormony tarczycy oraz troche boli mnie szyja i oczy .Bardzo prosze o odpowiedz Bardzo dziekuje Joanna
  4. Dzień dobry, jakiś czas temu zauważyłam guza obok szyi. Nie rusza się nie boli ale trochę urósł. W mojej rodzinie jest pełno przypadków chorych na nowotwór (różne typy). Dostałam skierowanie na badania krwi. Proszę o interpretacje, czy coś jest nie tak? Morfologia: Wbc 4,8 (4,0-10,0) Lym 2,35 (1,00-3,50) MON 0,41 (0,20-1,00) Neu 1,83 (1,20-6,80) Bas 0,02 (do 0,30) Eos 0,1 (0,1-0,5) Lym% 49,5 (25,0-45,0) Mon% 8,7 (1,0-12,0) Neu% 38 (40,0-70,0) Bas% 0,4 (do 1,0) Eos% 2,9 (1,0-5,0) Rbc 4,29 (4,00-5,40) Hgb 8,3 (7,5-9,9) Hct 0,401 (0,360-0,460) Mcv 94 (84-94) Mch 1,94 (1,70-2,10) Mchc 20,7 (19,2-22,9) Rdw 12,5 (10,0-15,0) Plt 224 (150-400) Mpv 8,6 (6,0-11,0) Pct 0,2 (0,1-0,5) Pdw 14,3 (8,0-19,0) Rozmaz krwi obwodowej: Granulocyty podzielone [%] 30 (50-70) Granulocyty kwasochlonne[%] 3 (2-4) Monocyty[%] 4 (2-8) Limfocyty[%] 60 (25-40)
  5. Czuje się słabo, szybko się męczę i ciągle śpię. Ponadto mam ból węzłów chłonnych w okolicach szyi i pach, ból mięśni i kości. Wyniki krwi w normie tylko bazofile 0,1 i RDW CW 11,6 %. To poza normą zaznaczone. CRP 0,5 . Co oznacza taki stan?!
  6. Witam i proszę o wyjaśnienie wyników. Trafiłam do lekarza rodzinnego z bólem szyi i chrypkę.Lekarz zalecił badania: Sód Wynik 134,7mmol/lNorma/135 145/ CRPWynik11,3mg/lNorma/0,0 5,0/ TSH Wynik1,850uIU/ml*Norma/0,270 4,200/ FT3(ICD-9:055)Wynik3,18pg/mlNorma/2,00 4,40/ FT4(ICD-9:069)Wynik13,62pmol/lNorma/12,00 22,00/ anty-TPO(ICD-9:009)WynikIU/mlNorma/0,00 34,00/ USG Tarczycy Płat prawy 16x16x49mm Płat lewy 17x15x43mm Cieśń 2,5mm W obu płatach widoczne(do3w każdym)guzki o mieszanej echogeniczności,niejednorodne do wielkości 6mm. Ponadto w PP w części dolnej widoczna hypoechogenna zmiana,niejednorodna,słabo otorebkowana wielkości ok.10x5mm.Unaczynienie skąpe brzeżne. Poza tym oba płaty tarczycy o mięśnie niejednorodnej normoechostrukturze.Unaczynienie normalne. Wskazania BAC PP Biopsję zrobiłam,czekam na wynik i jeszcze wizyta u laryngologa. Będę wdzięczna za wyjaśnienie,bo nie ukrywam,że si martwię.Z góry dziękuję
  7. Proszę o interpretacje swoich wyników. Źle się czułam, osłabienie, ból szyi, głowy, ból mięśni. Okazało się że mam grzybice. Dostałam leki, wszystko przeszło, tylko szyja jakaś dziwna mi się wydawała. Morfologia z rozmazem wyszła ok, mocz ok. Kazali zrobić tarczycę. TSH 2,982. Anty Tpo 277, 55anty Tg 266,67. Ob 5. Cpr 0,5. ASO 54,7. RF 20. Żelazo 63. Endokrynolog kazał zrobić inne badania i usg tarczycy. Usg bez żadnych zmian, kazał przyjść za 3 miesiące do kontroli. Wit d mam za mało, bo tylko 15,3.dostalam krople żeby uzupełniać. Kolejne badania mi wyszly: anty Ccp 8,0. Tsh (trab) 0,8. Alt 14.Ast 16. GGTP 31. Kinaza fosfokreatynowa 29. Anty Tg 242,52. Do tego jeszcze wynik Ppj (Ana 1) wyszedł dodatni. Chciałam się dowiedzieć czy na podstawie tych badań da się wstępnie stwierdzić na co choruje. Czy coś jest z moją wątroba, bo tyle tych wyników. Lekarz kazał iść teraz do reumatologa. Ale ciężko jest się teraz gdzieś szybko dostać. Ogólnie to jestem trochę zmęczona, strasznie się stresuję, i lekko bolą mnie plecy na dole od kilku dni.
  8. Dzień dobry.moje wyniki hemoglobina-9,4.plytki krwi-522.witamina b12-196.żelazo-54.codziennie boli mnie głowa i szyja.jestem non stop zmęczona,kręci mi się w głowie,mam szumy w uszach.jak złapie mnie ból głowy to jakoś tak ,,dziwnie,, widzę.prosze o poradę.
  9. Witam. Mam 26 lat, 92kg wagi i 176cm wzroztu. Proszę o interpretacje wyników badań krwi, tzn czy są powody do niepokoju: Kortyzol 24,98 Leukocyty 9,94 tys Monocyty 1,11 tys / 11,2% OB 21mm/h Glukoza 104 Kinaza fosfokreatynowa 233 U/l Potas 3,24mmol/l Zażywam: D3 K2 Magnez Potas Leki uspokajające Leki przeciwbólowe Moje dolegliwości to: Uczucie lęku, strach przed zawałem lub wylewem, potliwość, przyspieszone puls i tętno, dyskomfort w klatce piersiowej (szczególnie gdy leżę czuje jak serce mi bije), delikatne zawroty głowy(pulsacyjne), ciężki oddech, uczucie duszności, ból szyi z tyłu i po bokach, ból barków, ból obojczyków, ból mostka (czasem mi strzela), ból żeber z boku u dołu, uczucie ssania w przełyku i wiele innych... Miałem robione TK jamy brzusznej i EKG wysiłkowe, te badania wyszło ok, dodam że dużo lepiej się czuje gdy mam dużo ruchu, w najbliższym czasie wykonam MR ogólne całego ciała, EKG holter, echo serca. Wszystko zaczęło się 4 miesiące temu, obudziłem się z mocno i słabo bijącym sercem na przemian i z uczuciem jakbym zaraz miał stracić przytomność, rzuciłem wtedy palenie ale od tygodnia znowu pale, przez te kilka miesięcy zrobił się ze mnie wrak, proszę o nakierowanie mnie do powrotu do normalności.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...