Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Nos

Znaleziono 41 wyników

  1. Witam, czy krople do nosa "otrivin oddychaj czysto" mogą uzaleznic i czy są bezpieczne?
  2. Witam jestem po operacji calkowitej nosa juz 1,5 miesiąca, miałem ogromny obrzęk nosa, który powoli schodzi.... Mam pytania: Jak mogę przyśpieszyć proces gojenia, schodzenia opuchlizny. Czym smarować nos i okolice, lub jakie leki, sublementy zarzywać,..? Czy mogę smarować nos np.. Maścią Końską Chłodzącą..? Pozdrawiam
  3. Miałam laserowe usunięcie pękniętych naczynek na nosie i Strzela mi ciągle chrząstka nosa, wszyscy to słyszą gdzie się udać, bo to mi uprzykrza życie.
  4. Witam. Ostatnio zmieniłam tabletki z yasmin na Diane 35. Ok 2opakowanie biorę. Zaczęły mi się plemienia często przy stosunku boli mnie brzuch jak przed menstruacja. Jestem dośyc mocno opuchnięta w tej okolicy . Ostatnio od dwóch dni krwawię z nosa. Czy to wina tabletek?
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, zrobiłam test który jest pozytywny i jest to z obliczeń 6tc. Jednak moja szyjka jest otwarta (jak czubek nosa w dotyku) oraz dość nisko. Jak zazwyczaj mam przed okresem . A wiem ze powinna być zamknięta . Dodatkowo mam bóle w podbrzuszu podobne do tych przed miesiączka . Na początku była tkliwości piersi oraz z jednej biała lepka wydzielina. Ten objaw ustąpił. Czy coś mogło mieć wpływ na wynik testu ze jest dodatni a nie mam objawów ciążowych. Czekam na wizytę u ginekologa.
  6. W kwietniu kończe 15 lat, borykam sie z problemem krzywego nosa i krzywej przegrody nosowej nos jest ciągle zaczerwieniony. Czy to jeszcze jakoś się ukształtuje? Jeśli nie to czy jest jakiś zabieg dla osób w tym wieku?
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, spóźniał mi się okres, zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. Ale dziwi mnie fakt ze z jednej piersi jak ja się ściśnie leci mi biała wydzielina. Myśle ze to jednak za wcześnie na mleko w piersiach, bo to 4tc by był. Do tego moja szyjka macicy jest otwarta i w dotyku przypomina czubek nosa. Czy możliwe aby jakieś problemy hormonalne sfałszowały mój wynik testu ?
  8. Mój synek wiek 1,5 roku od kilku dni miał stan podgorączkowy 37,3 dwa dni temu dostał wysokiej gorączki 38.5 - 39,3. Do tego dołączyła się ropna wydzielina z nosa która zalega mu w nosie i spływa po ścianie gardła. Lekarz wypisał antybiotyk sumamed. Po podaniu leków przeciwgorączkowych dziecko zachowuje się normalnie. Je, bawi się aż do pojawienia się gorączki. W dzień temperatura jest na poziomie 37 - 37,6. Wieczorem pojawia się nawet 39 stopni. Antybiotyk podany będzie rano jako druga dawka. Ale niepokoją mnie wyniki morfologii. Czy wiążą się one z infekcją: Leukocyty 31,67 tys/ul, Hematokryt 33,80%, MCV73,60%, MCH 24,80%, Płytki krwi 84.00tys/ul, Limfocyty 24,7 %, Neurocyty 60,20%, Monocyty14,60%, Ezynofile0,20%, Neutrocyty19,06tys/ul, Monocyty4,62tys/ul, Eozynofile 0,07tys/ul, Limfocyty 7,83tys/ul, CRP ilościowo 51,6 mg/l. Pozostałe wyniki mieszczą się w normie. Lekarz powiedział, że wyniki są złe i wypisał antybiotyk. Czy takie wyniki mogą być związane z infekcją, czy potrzebna jest konsultacja hematologa? Proszę o odpowiedź
  9. Witam, stosuję tabletki antykoncepcyjne Vines. Mam problem z zapaleniem zatok i stosuję na to drażetki Sinupret oraz spray do nosa Dymista. Czy antykoncepcja została zaburzona przez stosowanie tych leków, czy nie mają one na to wpływu?
  10. Witam, od jakiegoś czasu mój stan zdrowia bardzo się pogorszył, mam zawroty i bóle głowy o różnym nasileniu, częste krawawienia z nosa, ogólne osłabienie, cały czas jestem bardzo zmęczona przy małym wysiłku łapie zadyszkę i czuję mocne kołatanie serca. Zrobiłam ostatnio morfologię w której zaznaczono jako podwyższone: Hematokryt 46,1 MCV 97,4 PDW 16 oraz jako obniżone: MCHC 30,9 Na co mogą wskazywać powyższe objawy i wyniki badań? Z góry dziękuję za pomoc.
  11. Witam. Od 10 dni mam gorączkę dziś wykonałam test w kierunku koronawirusa ale również szereg badań z krwi, niepokoją mnie wyniki Ferrytyna 330;ALT 308;AST 82;GGTP 249.W ciągu ostatnich dni użyłam dużo leków przeciwgoraczkowych i nosie Forte.
  12. Witam. Dziś w trakcie gotowania przypaliłam garnet. Wyrzuciłam jedzenie i nie myśląc popsikalam od razu Cilit Bang żeby zeszło przypalenie. Ale garnet był gorący i zaczęło to wszystko od razu parować i drażnić nos. Od Ray zakryłam garnek i wyniosłam na dwór. Ale czy przez tą chwilę, 5-10 minut do czasu aż kuchnia nie przewietrzyła się, mogłam zatruc się oparami tego środka? Czy powinnam zgłosić sie do lekarza? Nie boli mnie głowa, nie mam zawrotów, może dusi mnie lekko w klatce ale raczej bardziej ze stresu. Po jak czasie mogą pojawić się objawy zatrucia? Boję się że te opary mogą być negatywny wpływ na moje zdrowie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  13. Witam meżczyzna lat 20, od jakiegoś 1,5 roku borykam się z trądzikiem, od początku myślałem , że jest to związane moją niewłaściwą dietą i alkoholem. Pryszcze wyskakiwały na policzkach , lub żuchwie. Od 3 miesięcy prowadzę zdrową diete i trądzik zmalał, to tego miałem wykonywane 2 zabiegi laserowe na policzkach i do tej pory w tym miejscu trądzik nie występuje, lecz nadal jednak wychodzi na plecach , na nosie lub w okolicach ust i nosa. Miałem robione badania krwi i hormonalne. Krwi bardzo dobre, lecz proszę o interpretacje wyników hormonalnych: FSH - 2,4 NORMA 1,27-19,26 LH - 4,5 NORMA 1,24-8,62 PROLAKTYNA - 10,15 NORMA 2,64-13,13 TESTOSTERON - 7,27 NORMA 1,75-7,81 INSULINA - 14,19 NORMA 3,00-28,00 TSH - 2,34 NORMA 2,80-8,00 I JEDYNY NIEWŁASCIWY DHEA-S -600 a norma 492 czy to może być przyczyną trądziku>? dodam że dość często pocą mi się ręce.
  14. Proszę o interpretacje wyników Sód 147mmol/l potas 5.30 mmol/l Eosinophil 6% Mam problem z niepełnym wdechem Nie mogę wziąć pełnego oddechu Po paru razach to sie udaje ale czesto po tym kręci mi sie w głowie. Objawy nasilaja wie wieczorem Do tego splywajac wydzielina po tylnej ścianie gardla Zatkany nos Nie mam kaszlu . Co to moze być ?
  15. Syn prawie 6 lat. Od ponad 2 lat przytyka mu się intensywnie nos. Były zrobione testy z krwi - wyszła alergia na białko i żółtko kurze, testy skórne wziewne nic nie wykazały. Aby mógł swobodnie oddychać musi brać syrop przeciwalergiczny. Właśnie zrobiłam badania - testy z krwi alergiczne metodą molekularną na 282 komponenty, gdyż mimo wyeliminowania jajek z diety po odstawieniu leku przeciwalergicznego nos od razu się przytykał ponownie. W wynikach wyszło wszystko na 0, ale za to IgE całkowite 128 kU/L. Co to oznacza?
  16. Gość

    Seks a ciąża

    Bardzo proszę o pomoc. Czy mogę być w ciąży? 3 października pieściłam się z partnerem, nie było penetracji ani wytrysku. Jego penis był blisko mojej łechtaczki i pachwiny. Penisem dotknął przypadkiem mojej pachwiny na parę sekund. Pozniej, penisem ocierał się o okolice mojego podbrzusza, ale po niecalych dwóch minutach przestał. Od tego dnia nieustannie boli mnie podbrzusze. Okres miałam zgodnie z terminem, 15 października jednak trwał wyjątkowo krótko, ponieważ jedynie 3 dni (1 dzień moce krwawienie, 2 lżej prawie wcale, 3 ponownie mocniejsze krwawienie i koniec w okolicach godziny 21), a zwykle trwa około 4 dni, max 5 dni. Brzuch nadal mnie boli tak samo mocno. Innych objaw prócz krótszego okresu nie mam. Mam taki sam apetyt, mój nos nie jest wrażliwy na zapachy, mam tyle samo energii co zwykle, piersi nie rosną i nie bolą, sutki nie ciemnieją. Jedynie boli mnie bardzo mocno podbrzusze. Czy to powód do obaw? Czy stres mógł skrócić miesiączkę? Mam problemy z jelitami, jednak nie jestem w stanie stwierdzić czy brzuch boli mnie ze stresu i z jelit, czy też od 3 października już czuję że jestem w ciąży.
  17. Mam kilka pytania chciałbym wiedzieć na ich temat jak najwięcej. 1. Czy badanie dna oka może wykryć guza mózgu lub zmiany w czaszce. Czy gdy wynik badania oka wyjdzie bardzo dobry to czy mamy jakąś pewność że guza mózgu nie ma. 2. Czy szumy i piski uszne mogą być zpowodowane jakim uszkodzeniem w uchu jak tak to jakim. Przy jakim uszkodzeniu ucha boli głowa i czy przy każdym uszkodzeniu boli ucho? 3. Czy jakieś zakażenie lub problemy z zatokami mogą powodowac problemy ze słuchem. Czy przez problemy z zatokami boli głowa i czy akurat przy bólu glowy/zatok jest zawsze zatkany nos bądź uporczywy katar (czy bywają wyjątki) Chciałbym się dowiedzieć na temat moich pytań jak najwięcej. Za każdą odpowiedź będę bardzo wdzięczny
  18. Proszę o wyjaśnienie jaki wpływ na tkanki w okolicy nosa ma wstrzyknięcie kwasu hialuronowego w celu niechirurgicznej korekty nosa. Słyszałam, że w przypadku wstrzykiwania wypełniaczy w okolice policzków niszczone są nieodwracalnie igłą więzadła podtrzymujące. Czy zatem wkłucia w okolice nosa mogą też nieść za sobą jakieś nieodwracalne skutki?
  19. Witam. 24 września skończyłam brac 3 opakowanie tab.antykoncepcyjnych,od 25 września jestem przeziębiona oprócz zawalonych zatok i nosa nic nie mam,biore 3 razy dziennie gropinosine i sporadycznie strepsilsdziś, w 4 dniu z odstawienia o 8 dostałam krwawienia jednak o 12 46 kochałam się z partnerem analnie i we mnie skończył. Jaka jest szansa na to ciąże
  20. Dzień dobry. Mam problemy z sobą natury psychicznej. W szkole lub w społeczeństwie ludzi często mam jakieś dziwne "odruchy" bo myślę co o mnie myślą inni - np. brwi mi się same poruszają albo usta, a czasami tak jakby nos. Prawie cały czas jest we mnie przekonanie, że coś ktoś o mnie źle myśli. Miewam codziennie myśli samobójcze w różnych momentach dnia, w których wyobrażam sobie swoją śmierć, jak się tnę, krew, często swój pogrzeb i reakcję ludzi. Często (nie wiem czy to ode mnie pochodzi czy z zewnątrz) słyszę głosy innych ludzi żebym "to" zrobił, że ja nie powinienem żyć na tym świecie. Myśli wynikają głownie z tego, że boję się, że nie zdam matury, że nie będę się dobrze uczył, że zawiodłem/zawiodę innych ludzi, generalnie myśli dotyczące przyszłości, ale dotyczące błędów przeszłości również. Jeszcze nic nie robię w kierunku samobójstwa oraz się nie tnę, ale nie wiadomo co będzie dalej. Również mam problemy z panowaniem nad swoimi emocjami, dlatego miewam momenty codziennie, że śmieję się nie wiadomo z czego, a potem jest mi wstyd. Smutek i przygnębienie przeważają jeśli chodzi o moje samopoczucie.
  21. Dzień dobry, od dłuższego czasu czuję przewlekłe zmęczenie, jestem podatna na infekcje, mam częste krwawienia z nosa, nadmiernie wypadają mi włosy i bardzo łatwo "nabijam siniaki". Zrobiłam więc badania krwi - proszę o ocenę czy to może być anemia. Oczywiście udam się też do lekarza POZ. W nawiasach podałam normy ujęte w wynikach. RDW-CV oraz MacroR są znacznie obniżone: WBC - 5,14 K/ql (norma 4,00-10,00) RBC - 4,29 M/ql (n. 4,00-5,40) HGB - 13,1 g/dl (n. 11,0-16,0) HCT - 39,6% (n. 37,00-50,00) MCH - 30,5 pg (n. 25,3-30,9) MCHC - 33,1 g/dl (n. 31,0-36,0) MCV - 92,3 fL (n. 80,0-100,0) PLT - 226,0 K/ql (n. 150,0-450,0) MPV - 10,6 fL (n. 9,6-12,0) RDW-CV - 11,7% (n. 12,4-15,1) RDW-SD - 40,1 fL (n. 38,4-47,7) MicroR - 0,5% (n. 0,5-4,0) MacroR - 3,3% (n. 5,0-12,0)
  22. Witam. Czy tabletki flucofast oslabiaja dzialanie tabletek antykoncepcyjnych? Mma przyjmowac jedną tabletke dziennie (100mg) przez 14 dni. Dodtakowo mam też maści travacort do stosowania na skóre i krem mupina (do nosa). Szukalam w internecie ale widziałam duzo różnych opinii pibi. Pozdrawiam
  23. Gość

    Seks a ciąża

    Czy to ciąża czy wahania hormonów? Od około 4 miesięcy mam bardzo skąpy okres żadnych bólów jak na okres tylko większe pełniejsze piersi. W tym miesiącu okres tylko 3 dni 4 już nie było w ogóle okresu i to było dziwne bo zawsze miałam po 5 dni krwawienia a 2 plamienia czyli 7dni okresu. Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecko od tego okresu mam mdłości ból głowy wyczulony węch i nie mogę znieść kawy i zapachów papierosów bo powodują mdłości brzuch mam już troszkę widoczny i przytyłam. Dziwnie jem i więcej niż wcześniej. Samochodem jeździć nie mogę bo mi nie dobrze. Cierpię na bezsenność i zatkany nos szczególnie przed snem. Po spacerze mam zadyszkę i szybciej bije mi serce. Martwię się ze za bardzo czekam na dziecko i coś sobie wymyśliłam. Mam już jedno dziecko. W brzuchu czuje dziwne wypychanie czy to ruchy czy moja fantazja?
  24. Dzień dobry! Mam pytanie odnośnie genetyki. Otóż w mojej rodzinie ze strony taty jak i mamy niestety dominują garbate nosy. Sama miałam taki i byłam wyśmiewana przez niego aż w końcu zrobiłam sobie operacje i poznałam faceta który chce mieć dzieci. Ja natomiast nie chce z powodu ze mogę dać moim dziecia taki nos i cierpienie przez to dlatego chce się zapytać jaka jest szansa ze moje dziecko odziedziczy ten nos jeśli u mojego partnera w rodzinie są proste zgrabne nosy ? Czy jak będę chciała mieć więcej dzieci to czy każde będzie mieć garbaty nos ? Dziękuje
  25. Ostatnio zaczęłam bać się o swoje zdrowie ponieważ mam nieregularne miesiączki a w miesiącu listopad byłam przeziebiona , brałam leki i raz leciała mi krew z nosa,A potem miałam dwa razy miesiączke potem w grudniu miałam 2 razy krwotok z nosa z jednej dziurki, potem normalnie miesiączke Ale w jej czasie wymiotowałam i miałam uderzenia gorąca,, teraz w styczniu też miałam 2 razy krwotok z nosa z jednej dziurki do tego byłam blada i bolała mnie głowa, mam jeszcze inne objawy takie jak skurcze nóg, drętwienie czasami rąk, szybko się męczę, nie ,boje się że to może być coś poważnego
×
×
  • Dodaj nową pozycję...