Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Nos

Znaleziono 31 wyników

  1. Witam. Od 10 dni mam gorączkę dziś wykonałam test w kierunku koronawirusa ale również szereg badań z krwi, niepokoją mnie wyniki Ferrytyna 330;ALT 308;AST 82;GGTP 249.W ciągu ostatnich dni użyłam dużo leków przeciwgoraczkowych i nosie Forte.
  2. Witam. Dziś w trakcie gotowania przypaliłam garnet. Wyrzuciłam jedzenie i nie myśląc popsikalam od razu Cilit Bang żeby zeszło przypalenie. Ale garnet był gorący i zaczęło to wszystko od razu parować i drażnić nos. Od Ray zakryłam garnek i wyniosłam na dwór. Ale czy przez tą chwilę, 5-10 minut do czasu aż kuchnia nie przewietrzyła się, mogłam zatruc się oparami tego środka? Czy powinnam zgłosić sie do lekarza? Nie boli mnie głowa, nie mam zawrotów, może dusi mnie lekko w klatce ale raczej bardziej ze stresu. Po jak czasie mogą pojawić się objawy zatrucia? Boję się że te opary mogą być negatywny wpływ na moje zdrowie. Z góry dziękuję za odpowiedź.
  3. Witam meżczyzna lat 20, od jakiegoś 1,5 roku borykam się z trądzikiem, od początku myślałem , że jest to związane moją niewłaściwą dietą i alkoholem. Pryszcze wyskakiwały na policzkach , lub żuchwie. Od 3 miesięcy prowadzę zdrową diete i trądzik zmalał, to tego miałem wykonywane 2 zabiegi laserowe na policzkach i do tej pory w tym miejscu trądzik nie występuje, lecz nadal jednak wychodzi na plecach , na nosie lub w okolicach ust i nosa. Miałem robione badania krwi i hormonalne. Krwi bardzo dobre, lecz proszę o interpretacje wyników hormonalnych: FSH - 2,4 NORMA 1,27-19,26 LH - 4,5 NORMA 1,24-8,62 PROLAKTYNA - 10,15 NORMA 2,64-13,13 TESTOSTERON - 7,27 NORMA 1,75-7,81 INSULINA - 14,19 NORMA 3,00-28,00 TSH - 2,34 NORMA 2,80-8,00 I JEDYNY NIEWŁASCIWY DHEA-S -600 a norma 492 czy to może być przyczyną trądziku>? dodam że dość często pocą mi się ręce.
  4. Proszę o interpretacje wyników Sód 147mmol/l potas 5.30 mmol/l Eosinophil 6% Mam problem z niepełnym wdechem Nie mogę wziąć pełnego oddechu Po paru razach to sie udaje ale czesto po tym kręci mi sie w głowie. Objawy nasilaja wie wieczorem Do tego splywajac wydzielina po tylnej ścianie gardla Zatkany nos Nie mam kaszlu . Co to moze być ?
  5. Syn prawie 6 lat. Od ponad 2 lat przytyka mu się intensywnie nos. Były zrobione testy z krwi - wyszła alergia na białko i żółtko kurze, testy skórne wziewne nic nie wykazały. Aby mógł swobodnie oddychać musi brać syrop przeciwalergiczny. Właśnie zrobiłam badania - testy z krwi alergiczne metodą molekularną na 282 komponenty, gdyż mimo wyeliminowania jajek z diety po odstawieniu leku przeciwalergicznego nos od razu się przytykał ponownie. W wynikach wyszło wszystko na 0, ale za to IgE całkowite 128 kU/L. Co to oznacza?
  6. Gość

    Seks a ciąża

    Bardzo proszę o pomoc. Czy mogę być w ciąży? 3 października pieściłam się z partnerem, nie było penetracji ani wytrysku. Jego penis był blisko mojej łechtaczki i pachwiny. Penisem dotknął przypadkiem mojej pachwiny na parę sekund. Pozniej, penisem ocierał się o okolice mojego podbrzusza, ale po niecalych dwóch minutach przestał. Od tego dnia nieustannie boli mnie podbrzusze. Okres miałam zgodnie z terminem, 15 października jednak trwał wyjątkowo krótko, ponieważ jedynie 3 dni (1 dzień moce krwawienie, 2 lżej prawie wcale, 3 ponownie mocniejsze krwawienie i koniec w okolicach godziny 21), a zwykle trwa około 4 dni, max 5 dni. Brzuch nadal mnie boli tak samo mocno. Innych objaw prócz krótszego okresu nie mam. Mam taki sam apetyt, mój nos nie jest wrażliwy na zapachy, mam tyle samo energii co zwykle, piersi nie rosną i nie bolą, sutki nie ciemnieją. Jedynie boli mnie bardzo mocno podbrzusze. Czy to powód do obaw? Czy stres mógł skrócić miesiączkę? Mam problemy z jelitami, jednak nie jestem w stanie stwierdzić czy brzuch boli mnie ze stresu i z jelit, czy też od 3 października już czuję że jestem w ciąży.
  7. Mam kilka pytania chciałbym wiedzieć na ich temat jak najwięcej. 1. Czy badanie dna oka może wykryć guza mózgu lub zmiany w czaszce. Czy gdy wynik badania oka wyjdzie bardzo dobry to czy mamy jakąś pewność że guza mózgu nie ma. 2. Czy szumy i piski uszne mogą być zpowodowane jakim uszkodzeniem w uchu jak tak to jakim. Przy jakim uszkodzeniu ucha boli głowa i czy przy każdym uszkodzeniu boli ucho? 3. Czy jakieś zakażenie lub problemy z zatokami mogą powodowac problemy ze słuchem. Czy przez problemy z zatokami boli głowa i czy akurat przy bólu glowy/zatok jest zawsze zatkany nos bądź uporczywy katar (czy bywają wyjątki) Chciałbym się dowiedzieć na temat moich pytań jak najwięcej. Za każdą odpowiedź będę bardzo wdzięczny
  8. Proszę o wyjaśnienie jaki wpływ na tkanki w okolicy nosa ma wstrzyknięcie kwasu hialuronowego w celu niechirurgicznej korekty nosa. Słyszałam, że w przypadku wstrzykiwania wypełniaczy w okolice policzków niszczone są nieodwracalnie igłą więzadła podtrzymujące. Czy zatem wkłucia w okolice nosa mogą też nieść za sobą jakieś nieodwracalne skutki?
  9. Witam. 24 września skończyłam brac 3 opakowanie tab.antykoncepcyjnych,od 25 września jestem przeziębiona oprócz zawalonych zatok i nosa nic nie mam,biore 3 razy dziennie gropinosine i sporadycznie strepsilsdziś, w 4 dniu z odstawienia o 8 dostałam krwawienia jednak o 12 46 kochałam się z partnerem analnie i we mnie skończył. Jaka jest szansa na to ciąże
  10. Dzień dobry. Mam problemy z sobą natury psychicznej. W szkole lub w społeczeństwie ludzi często mam jakieś dziwne "odruchy" bo myślę co o mnie myślą inni - np. brwi mi się same poruszają albo usta, a czasami tak jakby nos. Prawie cały czas jest we mnie przekonanie, że coś ktoś o mnie źle myśli. Miewam codziennie myśli samobójcze w różnych momentach dnia, w których wyobrażam sobie swoją śmierć, jak się tnę, krew, często swój pogrzeb i reakcję ludzi. Często (nie wiem czy to ode mnie pochodzi czy z zewnątrz) słyszę głosy innych ludzi żebym "to" zrobił, że ja nie powinienem żyć na tym świecie. Myśli wynikają głownie z tego, że boję się, że nie zdam matury, że nie będę się dobrze uczył, że zawiodłem/zawiodę innych ludzi, generalnie myśli dotyczące przyszłości, ale dotyczące błędów przeszłości również. Jeszcze nic nie robię w kierunku samobójstwa oraz się nie tnę, ale nie wiadomo co będzie dalej. Również mam problemy z panowaniem nad swoimi emocjami, dlatego miewam momenty codziennie, że śmieję się nie wiadomo z czego, a potem jest mi wstyd. Smutek i przygnębienie przeważają jeśli chodzi o moje samopoczucie.
  11. Dzień dobry, od dłuższego czasu czuję przewlekłe zmęczenie, jestem podatna na infekcje, mam częste krwawienia z nosa, nadmiernie wypadają mi włosy i bardzo łatwo "nabijam siniaki". Zrobiłam więc badania krwi - proszę o ocenę czy to może być anemia. Oczywiście udam się też do lekarza POZ. W nawiasach podałam normy ujęte w wynikach. RDW-CV oraz MacroR są znacznie obniżone: WBC - 5,14 K/ql (norma 4,00-10,00) RBC - 4,29 M/ql (n. 4,00-5,40) HGB - 13,1 g/dl (n. 11,0-16,0) HCT - 39,6% (n. 37,00-50,00) MCH - 30,5 pg (n. 25,3-30,9) MCHC - 33,1 g/dl (n. 31,0-36,0) MCV - 92,3 fL (n. 80,0-100,0) PLT - 226,0 K/ql (n. 150,0-450,0) MPV - 10,6 fL (n. 9,6-12,0) RDW-CV - 11,7% (n. 12,4-15,1) RDW-SD - 40,1 fL (n. 38,4-47,7) MicroR - 0,5% (n. 0,5-4,0) MacroR - 3,3% (n. 5,0-12,0)
  12. Witam. Czy tabletki flucofast oslabiaja dzialanie tabletek antykoncepcyjnych? Mma przyjmowac jedną tabletke dziennie (100mg) przez 14 dni. Dodtakowo mam też maści travacort do stosowania na skóre i krem mupina (do nosa). Szukalam w internecie ale widziałam duzo różnych opinii pibi. Pozdrawiam
  13. Gość

    Seks a ciąża

    Czy to ciąża czy wahania hormonów? Od około 4 miesięcy mam bardzo skąpy okres żadnych bólów jak na okres tylko większe pełniejsze piersi. W tym miesiącu okres tylko 3 dni 4 już nie było w ogóle okresu i to było dziwne bo zawsze miałam po 5 dni krwawienia a 2 plamienia czyli 7dni okresu. Od kilku miesięcy staramy się z mężem o dziecko od tego okresu mam mdłości ból głowy wyczulony węch i nie mogę znieść kawy i zapachów papierosów bo powodują mdłości brzuch mam już troszkę widoczny i przytyłam. Dziwnie jem i więcej niż wcześniej. Samochodem jeździć nie mogę bo mi nie dobrze. Cierpię na bezsenność i zatkany nos szczególnie przed snem. Po spacerze mam zadyszkę i szybciej bije mi serce. Martwię się ze za bardzo czekam na dziecko i coś sobie wymyśliłam. Mam już jedno dziecko. W brzuchu czuje dziwne wypychanie czy to ruchy czy moja fantazja?
  14. Witam. Chciałabym porosić o pomoc w interpretacji wyników badania. Mam całoroczną alergię. Główne objawy to uczucie zatkania nosa i przezroczysta, wodnista wydzielina. Nie wydaje mi się żeby zależało od tego czy jestem w budynku czy na zewnątzr. Za to ostatnio się jakby pogorszyło. Dodam że leki na alergię pomagają. Badanie alergiczne z krwi wykazało <0,15 kU/L przeciwciał dla wszystkiego oprócz asperigillus fumigatus, gdzie jest 0,18 kU/L. Czy to oznacza że mam alergię na ten gatunek pleśni?
  15. W połowie czerwca zgłosiłem się do lekarza pierwszego kontaktu z zaropiałym migdałem po prawej stronie, bez żadnych innych objawów. Zrobiono bakteriogram - ujemny. Przepisano doksycyklinę, którą przyjmowałem przez 10 dni - bez skutku. W międzyczasie wyskoczyły mi węzły chłonne pod prawą pachą oraz w lewej pachwinie. Wykonano RTG płuc - bez żadnych zmian - oraz USG węzłów, które wykazało grupę powiększonych węzłów podżuchwowych obustronnie, w prawym dole pachowym, w lewej pachwinie oraz pojedynczy węzeł w okolicach prawej piersi. Wszystkie do 10x5 mm lub mniejsze, odczynowe. Wykonano morfologię krwi w której podwyższone były: RDW - 15,5% przy normie 11 - 15% PDW - 21 przy normie 11 - 18 NEU - 5,03 przy normie 2,5 - 5 MON - 0,81 przy normie 0,2 - 0,8 MON% - 9,5% przy normie 3 - 8% Odczyn Biernackiego - 11 przy normie <8 ALT - 52 przy normie <41 Białko C-reaktywne - 8,26 przy normie <5 Do 23 lipca stan gardła pogorszył się. Ponadto zawaliło mi prawą zatokę (wydzielina bezbarwna). Zgłosiłem się do laryngologa - treść wywiadu: - otoskopowo prawa błona bębenkowa bez refleksu - w nosie tendencja obrzękowa muszli, bardziej po prawej, bez treści patologicznej - w gardle tśg. wolna, przekrwiona, migdałki rozpulchnione z niewielką ilością ropnej treści po ucisku - diagnoza: przedłużające się zapalenie gardła i zatok Laryngolog przepisał Sumamed 500 przez 6 dni, 3x dziennie witaminę A E 2500 do rozgryzania oraz Pronasal 1x dziennie przez 3 tygodnie. Zestaw ten także przyjmowałem. Gardło uległo poprawie, ale w międzyczasie pojawiły się kolejne problemy: - stany podgorączkowe, tzn. w ciągu dnia mam temperaturę w okolicach 36 - 36,2, a po południu i wieczorem 37, więc ciągle jest mi albo zimno, albo gorąco, albo jedno i drugie - zaostrzenie objawów ŁZS/AZS, na które cierpię (nie wiem konkretnie na które, bo każdy dermatolog i alergolog u którego byłem nazywa to tak, albo tak), tzn. wysypka wszędzie i inna niż zwykle, przypominająca potówki - podrażnienie języka - bóle kolan, mięśni i stawów (zaczęło się od prawej ręki i obojczyka). Zgłosiłem się ponownie do lekarza pierwszego kontaktu. Ponowiono morfologię, tym razem: MCH - 26,99 przy normie 27 - 34 RDW - 15,9 przy normie 11 - 15 PDW - 18,5 przy normie 11 - 18 MON% - 8,6% przy normie 3 - 8% Odczyn Biernackiego - 15 przy normie <8 ALT - 52 przy normie <41 Białko C-reaktywne - 7,80 przy normie <5 Pozostałe w normie. Dodatkowo wykonano badania: rozmaz mikroskopowy, AST, GGTP, ALP, amylaza, antygen HBs (WZW typu B), test kiłowy WR, HCV (WZW typu C) i HIV - i wszystkie były albo ujemne, albo w normie. A ja niecały tydzień później zgłosiłem się do urologa z objawami podrażnienia żołędzia i bólu w mosznie. Stwierdził zapalenie jądra prawego oraz stan zapalny w obrębie cewki moczowej. Poinformowany o wcześniejszych problemach, przepisał Cipronex 500, który mam przyjmować przez tydzień po 2x dziennie. Jestem w połowie i bez zmian. Nie mam już bladego pojęcia czego się czepić, do kogo pójść. Dostaję kolejne antybiotyki, a problemy nie dość, że nie mijają, to pojawiają się nowe. Jestem już zdołowany, zmęczony i po prostu mam tego serdecznie dość. Będę niezmiernie wdzięczny za jakąkolwiek wskazówkę, pomoc, poradę.
  16. Proszę interpretację moich wyników: Kobieta 37 lat. Morfologia krwi: Leukocyty↓ 3,1 (3,9 — 11,7) Erytrocyty 4,1 (3,85 — 5,16) Hemoglobina↓ 11,5 (12,0 — 15,0) Hematokryt 34,8 (34,8 — 45,0) Neutrocyty ↓ 1,47 (1,90 — 7,90) Limfocyty ↓ 1,1 (1,30 — 3,60) Monocyty 0,31 (0,20 — 0,50) Eozynocyty 0,2 (0,00 — 0,40). OB 20 mm/h (2-15). Cholesterol całkowity w surowicy ↑ 191,1 ( mg/dl115 — 190) Cholesterol HDL w surowicy 95,8 (mg/dl> 45) Triglicerydy w surowicy 63,37 (mg/dl< 150,0) Cholesterol LDL - wyliczany 83 mg/dl. Żelazo w surowicy↓25 (µg/dl37 — 145) Glukoza↑101,3 mg/dl na czczo. Insulina 3,3 mU/l (3,00 — 25,00) na czczo. ANA3: SS-A natywne (60kDA) 134 Ro-52 rekombinat 134 SS-B 18 dsDNA 14 ( ). Poza tym bóle stawów szczególnie nadgarstków, dłoni i stóp, drętwienie i mrowienie, brak czucia, zespół Raynauda, ciągłe zmęczenie, ciągły stan podgorączkowy (37,2). Suchość oczu, nosa, skóry, neuralgia międzyzebrowa. Problemy z pamięcią, koncentracja, depresja. Z góry dziękuję.
  17. Jestem w 21 hbd, zaczęło bolec mnie mocno gardło, na następny dzień głowa, zatoki, katar koloru żółtego, ciagle zatkany nos. Na gardle był jeden czop, który wycisnęłam a teraz jest tylko zaczerwienione i boli. Laryngolog powiedział, że muszę to przecierpieć. Czy są jakieś sposoby na udrożnienie zatok i pomoc sobie? Temp 37 stopni, leukocytoza 12,3 tys, CRP 7,5. Biorę vit C w dużych dawkach, prenalen gardło, do nosa irigasin i czasem xylometazolin, choć wiem, że nie wolno.
  18. czy poziom wapnia na poziomie 8,42 przy normie od 8,6 przy objawach w postaci stałego mrowienia twarzy w okolicach nosa od 3 miesięcy i sporadycznych fascykulacji kciuka może oznaczac tężyczkę? Poziom magnezu i potasu jest w normie
  19. Witam, Pisze ponieważ odebrałam wyniki krwi ostatnio, a bardzo źle się czuje mam stwierdzone hasimoto. Ale głównie chodzi mi o te parametry Niskie płytki krwi i podwyższone mpv PDW i plcr Płytki krwi 150 , mpv 13,1 norma 9-4-12,5 PDW 18,6 norma 9,8-16,2 plcr 48,3 norma 19,1-46,6 Robią mi się siniaki, mam bardzo długie krwawienia i w zeszłe wakacje lala mi się krew z nosa. Czy powinnam iść do lekarza? Bo już nie raz byłam bo na każdych wynikach wychodzi podobnie, ale wtedy objawy nie były tak nasilone proszę o interpretacje jeszcze mam niskie eozynofile inne wszystko w normie
  20. Witam.od 2lat przyjmuje tabl. Antykoncepcyjne.16czerwca miałam.miesiaczke z odstawienia do 20 czerwca . Natomiast 24 czerwca miałam operację nosa w znieczuleniu ogólnym i 1lipca znów dostałam krwawienie które trwało 7dni i 14 lipca powinnam dostać okres z odstawienia gdzie mam tylko brunatny śluz o znikomej ilości ale brzuch boli mnie jak przy miesiączke. Dodam jeszcze że test ciążowy (tak na wszelki wypadek )wykonalam 21 czerwca - wynik negatywny. Czy mam się czym stresować czy może to być wynik ndużego stresu związanego z operacja , narkozy przyjmowaniem antybiotyków przez 2tygodnie od dnia operacji i dużej ilości pyralginy. Pozdrawiam
  21. Witam. Mam 25 lat. 120kg wagi, 194cm wzrostu. Zdarza mi się delikatne nadciśnienie. Ostatnio zdarzają mi się śladowe ilości krwi w katarze, oraz miałem dwa razy w odstępie około miesiąca mały krwotok z jednej i tej samej dziurki nosa po tzw. grzebaniu w nim. Mam ostatnio częstsze bóle głowy oraz wrażenie suchości w nosie, a nawet delikatnego pieczenia szczególnie wieczorami, również w jednej dziurce. Jestem alergikiem. Zrobiłem ogólne badania. Przedstawiam poniżej: Leukocyty Wynik 4,84 tys/µl Zakres referencyjny 4,23 – 9,07 Erytrocyty Wynik 5,25 mln/µl Zakres referencyjny 4,63 – 6,08 Hemoglobina Wynik 16,8 g/dl Zakres referencyjny 13,7 – 17,5 Hematokryt Wynik 46,2 % Zakres referencyjny 40,1 – 51 MCV Wynik 88,0 fl Zakres referencyjny 79 – 92,2 MCH Wynik 32,0 pg Zakres referencyjny 25,7 – 32,2 MCHC Wynik 36,4 g/dl Zakres referencyjny 32,3 – 36,5 Płytki krwi Wynik 213,0 tys/µl Zakres referencyjny 150 – 400 RDW-SD Wynik 39,1 fl Zakres referencyjny 35,1 – 43,9 RDW-CV Wynik 12,4 % Zakres referencyjny 11,6 – 14,4 PDW Wynik 12,7 fl Zakres referencyjny 9,8 – 16,1 MPV Wynik 10,5 fl Zakres referencyjny 9,4 – 12,6 P-LCR Wynik 29,8 % Zakres referencyjny 19,2 – 47 PCT Wynik 0,22 % Zakres referencyjny 0,17 – 0,35 Neutrofile Wynik 2,09 tys/µl Zakres referencyjny 2 – 7 Limfocyty Wynik 2,17 tys/µl Zakres referencyjny 1 – 3 Monocyty Wynik 0,43 tys/µl Zakres referencyjny 0,2 – 1 Eozynofile Wynik 0,12 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,5 Bazofile Wynik 0,02 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,1 Neutrofile Wynik 43,2 % Zakres referencyjny 40 – 80 Limfocyty Wynik 44,8 % Zakres referencyjny 20 – 40 Monocyty Wynik 8,9 % Zakres referencyjny 2 – 10 Eozynofile Wynik 2,5 % Zakres referencyjny 1 – 6 Bazofile Wynik 0,4 % Zakres referencyjny 0 – 2 Niedojrzałe granulocyty IG % Wynik 0,20 % Zakres referencyjny 0 – 0,6 Niedojrzałe granulocyty IG il. Wynik 0,01 tys/µl Zakres referencyjny 0 – 0,03 Czy delikatnie podwyższone limfocyty są powodem do zmartwień i powinny zostać skonsultowane z jakimś specjalistą?
  22. Po 5 latach odstawiłam tabletki antykoncepcję by zacząć starać się o dziecko.12.04 wzięłam ostatnią.Od pół roku biorę cyclodynon ze względu na bolesność piersi i podwyższoną prolaktynę. Przyjmuję leki na niedoczynność Okres z odstawienia jak zawsze wystąpił po 5 dniach-17.04. Następny okres miał być 15.05. 21 zrobiłam test ale był negatywny. A po dniu dostałam okres. Ale był słaby i bardziej było to brązowe plamienie. Ale po tym czasie zaczęłam czuć się cały czas senna,zatkał mi się całkiem nagle nos, zaczął boleć dół pleców, a brzuch jakby był pełny i w nim bulgotało. Następny okres ma być 19.06. Ale nie wiem czy to są objawy ciąży. A tamten okres był implantacją. Czy to są objawy odstawienia tabletek. Czekać do pojawienia się okresu czy zrobić teraz kolejny test?
  23. Witam serdecznie, córka 7,5 roku od kilku miesięcy (co 2 miesiące) ma nawracające krwawienia z nosa, niezbyt obfite. Dzisiejsze wyniki morfologii wskazują na podwyższone limfocyty - 60% (norma do 50). Poniżej szczegółowe informacje. Leukocyty 4,89 tys/µl norma 4,5 - 12,5 Erytrocyty 4,47 mln/µl norma 3,9 - 5,2 Hemoglobina 13,1 g/dl norma 11,1 - 14,7 Hematokryt 38,5 % norma 32 - 43 MCV 86,1 fl norma 72 - 87 MCH 29,3 pg norma 25,5 - 31 MCHC 34,0 g/dl norma 32,2 - 36,8 Płytki krwi 240 tys/µl 170 - 450 RDW-CV 12,5 % 11,4 - 14,8 PDW 14,1 fl 9 - 17 MPV 11,20 fl 9 - 13 P-LCR 36,2 % 19,1 - 46,6 Neutrofile 1,34 tys/µl 1,64 - 7,87 Limfocyty 2,90 tys/µl 1,16 - 4,28 Monocyty 0,45 tys/µl 0,19 - 0,81 Eozynofile 0,18 tys/µl 0,03 - 0,47 Bazofile 0,02 tys/µl 0,01 - 0,05 Neutrofile 27,4 % 29,8 - 71,4 Limfocyty 59,3 % 16,7 - 57,8 Monocyty 9,2 % 4,2 - 11,3 Eozynofile 3,7 % 0 - 4 Bazofile 0,40 % 0 - 0,6 Rozmaz krwi (manualnie) Parametr Gran. segmentowane 28 % 25 - 60 Gran. kwasochłonne 4 % 1 - 5 Limfocyty 60 % norma 25 - 50 Monocyty 8 % 1 - 6 Bardzo proszę o interpretację. Czy jest powód do niepokoju?
  24. Witam.odebralam wyniki syna 9 lat.morfologia ok.leukocyty 7 crp 1 ob 1.natomiast w wyrazie z nosa wyszła paleczka zapalenia płuc .napisane jest różnie z że możliwe przejsciowe nosicielstwo .wymaz gardła ok.prosze o pomoc
  25. Od roku biorę tabletki vibin mini od 2 tygodni dokucza mi kaszel mokry oraz katar brałam przez ten czas acc, metmin do nosa oraz telfexo. Od jutra będę musiała przejść na antybiotyk i moje pytanie brzmi po ilu dniach będę od nowa zabezpieczona od nowego opakowania? Zostało mi 9 tabletek różowych i potem 7 dniowa przerwa na miesiączkę i następnie nowe opakowanie. Chętnie się dowiem tez czy leki które brałam również osłabiały działanie z tego co wiem to nie ale wolałabym się upewnić.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...