Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Pieczywo

Znaleziono 7 wyników

  1. Badania krzywych: Glukoza na czczo: 86,4 mg/dl Glukoza po 1h: 80,2 mg/dl Glukoza po 2h: 75,8 mg/dl Insulina na czczo: 6,9uIU/ml Po 1 h: 26,3 uIU/ml Po 2 h: 17,6 uIU/ml - staranie się o dziecko (IVF adopcja zarodka - gdyż stwierdzono słabą jakość moich komórek) - dodatni HBS (Usg wątroby ok) - objawy: lekkie zmęczenie, które mija po lekkim treningu - rowerek pół godziny, czasem głód mimo że niedawno coś zjadłam - alkohol spożywam bardzo sporadycznie - brak używek - odzywa się czasem trzustka (chociażby przy próbie włączenia do diety tylko pieczywa razowego)
  2. To moje wyniki. Rok 2016 Anty TPO 13.64 (0.0-5.61) TSH 1.35 Rok 2021 Anty TPO 6.50 (0.0-5.61) TSH 3.6466 (0.35-4.94) FT3 3.49 (1.71-3.71) FT4 0.95 (0.70-1.48) Wymiary tarczycy: 14x13x28cm 13x12x26cm, brak wola, brak guzków. Objawy: senność, zmeczenie, wypadanie włosów, przybranie na wadze mimo biegania 3x w tygodniu po ok 8-10 km oraz eliminacji pieczywa w diecie na rzecz warzyw. Czy na podstawie takich wyników można potwierdzić Hasimoto? Czy konieczne jest branie leków?
  3. Dzień dobry. Od 20 lat cierpię na jakieś niezidentyfikowane zaburzenia (prawdopodobnie układu pokarmowego). Po niektórych pokarmach (mleko, jajka, pieczywo) czuje ogromną ciężkość w obszarze jelit. Do tego bardzo często dochodzi do zapalenia jamy ustnej (afty) - kilka razy w roku. Ostatnio zrobiłem badania w kierunku celiakii, ale nie umiem zinterpretować wyników (badanie było przeprowadzone podczas infekcji jamy ustnej). Proszę bardzo o pomoc, poszukuje diagnozy od 20 lat. Deamidowane peptydy gliadyny IgA 0,28 kU/l Transglutaminaza tkankowa IgA 0,23 kU/l Całkowite IgA 1,50 kU/l Deamidowane peptydy gliadyny IgG 0,21 kU/l Transglutaminaza tkankowa IgG 0,22 kU/l Czynnik Castle’a 0,36 kU/l <0,3 klasa 0 - brak wykrywalnych swoistych przeciwciał 0,3 - <0,8 klasa 1- bardzo niskie stężenie przeciwciał 0,8 - <4,5 klasa 2 - niskie stężenie przeciwciał 4,5 - <10 klasa 3 - wyraźne stężenie przeciwciał >= 10 klasa 4 - wysokie stężenie przeciwciał Badanie wykonano met. Polycheck na aparacie AP-BLOT
  4. Witam mam pytanie.. Wyniki wątrobowe mam podniesione ast 205 a alt 105 i cholesterol 205 czy mogę spożywać błonnik i jakie pieczywo i uwielbiam nabiał ale teraz nie wiem czy mogę
  5. Witam,czy podczas stosowania diety tabletki antykoncepcyjne nie będą dobrze działać ? Pije dużo świeżych soków wyciśniętych z warzyw i owoców, zrezygnowałam ze słodyczy,pieczywa,nabiału,glutenu i jajek Stosuje tabletki Vixpo, czy muszę dodatkowo się zabezpieczać ?
  6. witam mam 45l,od 8l brałam leki rosutrox na cholesterol który siegał 380,od marca jem dużo sałat i mniej mięsa,prawie wcale chleba,dziś odebrałam wyniki i jestem załamana,cholesterol całkowity389,hdl99,62 ldl307,81 trójglicerydy 53,94
  7. Dzień dobry, w 8 dniu brania tabletek antykoncepcyjnych stanęła mi ona w gardle. Popiłam ją następnie dużą ilością wody i przegryzłam chlebem, jednak była ona nadal wyczuwalna w przełyku. Idąc spać nadal miałam uczucie utknięcia, rano następnego dnia nie miałam już takiego uczucia. Czy tabletka mogła trafić do żołądka a uczucie to było tylko podrażnieniem przełyku, czy tabletka przez noc zwyczajnie się w nim rozpuściła?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...