Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Wole tarczycy

Znaleziono 3 wyniki

  1. To moje wyniki. Rok 2016 Anty TPO 13.64 (0.0-5.61) TSH 1.35 Rok 2021 Anty TPO 6.50 (0.0-5.61) TSH 3.6466 (0.35-4.94) FT3 3.49 (1.71-3.71) FT4 0.95 (0.70-1.48) Wymiary tarczycy: 14x13x28cm 13x12x26cm, brak wola, brak guzków. Objawy: senność, zmeczenie, wypadanie włosów, przybranie na wadze mimo biegania 3x w tygodniu po ok 8-10 km oraz eliminacji pieczywa w diecie na rzecz warzyw. Czy na podstawie takich wyników można potwierdzić Hasimoto? Czy konieczne jest branie leków?
  2. Dzień dobry. Mam 31 lat, jestem w 33 tygodniu ciąży. 3 tygodnie temu zauważyłam u siebie niewielkie wole tarczycy po lewej stronie szyi. Moje wyniki: TSH 0,9564 µlU/ml normy: 0,350 - 4,940. Th3 3,8 pg/ml normy: 1,88 - 3,18. Th4 0,79 ng/dl normy 0,70 - 1,48. Czekam jeszcze na wyniki badania TRAb. Od około 3 miesiąca ciąży przyjmuje suplementy diety dla kobiet w ciąży, które zawierają 200 µg jodu. Czy moje wyniki jednoznacznie wskazują na niedobór jodu i czy niedobór w takim stopniu ma duży wpływ na dziecko?
  3. Mam 58 lat. Choruję od lat na nadczynność tarczycy (wole guzowate) Zrobiłam kilka dni temu badania i zaniepokoił mnie niski poziom trójglicerydów i wysoki cholesterol Cholesterol całkowity 230 mg Cholesterol HDL 80 mg Trójglicerydy 58 mg Cholesterol LDL 138,95 mg Cholesterol nie- HDL 150,00 mg/dL OB 6 RDW-CV-współcz. zmienności 14,1 % Hematokryt 37,7 % LYM% - limfocyty 24,4 % Mam 152 cm wzrostu i ważę 56 kg. Jestem osoba aktywną. Proszę o poradę, czy powinnam bardzo niepokoić się tymi trójglicerydami, bo są co raz niższe. Resztę wyników oprócz wymienionych mam w normie. Małgorzata
×
×
  • Dodaj nową pozycję...