Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ból nogi

Znaleziono 41 wyników

  1. Dzień dobry. Prosze o interpretację wyników badań. Bardzo niepokoja mnie podwyższone pdw- 22.1( norma 9.8-16.2) Mpv-13.3(norma 9.4-13.5) i p-lcr-49.5(norma 19.1-46.5) ktore mam podwyzszone odkad pamietam. Do tego ostatnio doszly mi obniżone płytki krwi-138tys.(norma 150-400) Czy to problem z krzepliwoscia? Czy grozi mi zakrzepica żylna? Inne badania odchodzace od normy to neutrofile-38.6(norma 40-80) limfocyty-46.0(norma 20-40)i monocyty-11.9(norma 2-10) pozostałe w normie. Od 3 miesiecy bola mnie nogi dlatego zrobilam morfologie . Proszę o interpretacje.
  2. Witam, Od około dwóch tygodni bolą mnie nogi, gdy kucam czuję, że są nabrzmiałe oraz jestem często senna i zmęczona. Po zaleceniu lekarza wykonałam badanie krwi Płytki krwi 414 tys CRP 14.6 OB 15. czy może być to objaw jakiejś choroby? Na razie czekam na wizytę u lekarza
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Dzien dobry prosze państwa Mam do państwa okropmnie wazne i długie pytanie w punktach i pragnę by odpowiedz udzielona by była także w punktach i bardzo o to proszę A wiec numer 1. Ostatnio z partnerka postanowiliśmy się zbliżyć uprawialiśmy seks w ubraniach ja caky ubrany ona cala ubrana mam na myslij u obojga bieliznę i spodnie Ocieraja sie o siebie i w pewnym momencie dziewczyna rozbiera się i chlopak jest tylko w ubraniu i dziewczyna ociera się o niego chłopakowi wycieka preejakulat ..dosc duzo .. jednak wydawało się nie spodnie moje były suche i tu moje 1 pytanie czy mogło dojść do zaplodnienia podczas takiej sytuacijj 2. Pytanie moje brzmi jezeli dotykałem po umyciu rak dziewczyne po pochwie wkładałem palce byl ..peeting.. nie dotykałem się po czlonku ani nic jednak dziewczyna złapała i splotła ze mna sie za rece gdzie wcześniej kilka sekund temu dotykala mojego penisa z prejakulatem doszedłem i spuściłem się na brzuch i wybrałem koszulka sperme i z pattnerka umyłem rece leżeliśmy chwilke trzymają się właśnie za rece i po chwili znow zaczołem jej robic dobrze palcami czy w tedy mogło dojść do zaplodnienia ? 3. Pytanie moje brzmi jezeli w opisanej sytuacji co powyżej i dziewczyna dotykala mnie reka po dotykaniu penisa z preejakulat i złapała moja reke i ja po chwili zszedłem ta reka na jej pośladki nie dotykając pochwy i po chwili umyliśmy rece i wróciliśmy do łóżka ja dotykałem jej pośladki i od razu po tym włożyłem palce do pochwy ..pośladki byly suche A także reka nawet po dotykaniu mojej premium przez partnerkę tez byla sucha .. jednak czy mogło dojść do zaplodnienia ? I ostatnie pytanie nr 4 ..jezeli chlopak dotyka sam swojego penisa z preejakulatem nie sperma ten preejakulat wyschnie i załóżmy po około 15 minutach od dktykania członka zabawial partnerkę po pochwie i wkladal jej palce jednak z sucha dlonia i czy mogło dojść do zaplodnienia ? Do wszystkiego dodam ze miala dni plodne byla ..tydzien przed okresem .. mam na myslij ze tydzien temu były dni plodne i minął od tego rowny tydzien pojawiły się u niej juz objawy ..PMS.. czyli ma większe piersi bol podbrzusza ze skurczami przechadzacego przez nogi i inne .. czyli ma dni niepłodne i jest przednokresem i czy mogło w tych sytuacjach dojść do zaplodnienia Bardzo proszę o pilna odpowiedz martwie sie i bardzo proszę Z GORY DZIĘKUJĘ
  4. Niedoczynność tarczycy mam od 4 lat. Wynik zawsze w granicy 2.5-3.0 (norma do 4.20) na letrox 50, miewałam nagłe stany podgorączkowe i bole gardla i szyji 6tyg urodziłam 3 dziecko i od tego czasu o wiele gorzej się czuje. Badania Tsh - 1.72 (0.27-4.20) Ft3 4.46 (3.10-6.80) Ft4 12(12-22). Do tego bóle nóg od kolana w dół, aine nogi i widoczne niebieskie żyły (zakrzepica wykluczona)
  5. Witam, od pewnego czasu borykam się z problem związanym z bólem mięśni nóg. Rozpoczęło się to końcem grudnia i z przerwami trwa to do dziś dnia. Ból najpierw objawiał się w wewnętrznej stronie ud (takie poczucie pieczenia, narywania, drętwienia), obecnie dokucza mi ból zarówno z przodu jak i z tyłu mięśni ud, dodatkowo od czasu do czasu pobolewają mnie łydki. Ciężko opisać dolegliwości, jednak miejsce skupia się w obrębie ud. Lekarz rodzinny zlecił badania krwi, mofrologia, ob, CR, próby wątrobowe, TSH, kreatynina Ck-Kinaza kreatynowa, sód potas wszystko w normie. Było podejrzenie boleriozy (ugryzienie w rękę z odczynem alergicznym i obrzękiem, okrągła plama o średnicy około 5 cm) jednak badania IgG wyszły 5,61 RU/ml norma do 16 i IgM 8,83 RU/ml norma do 16. Moja obecna praca jest pracą w większości siedząca, ze względu na zablokowane siłownie nie uprawiam sportu, więc przeciążenie fizyczne również odpada. Lekarz rodzinny rozkłada ręce, zalecając spożywać magnez i witaminy z grupy B, smarować miejscowo Voltarenem i brać tabletki przecizapalne (doraźnie). Ból lub jakkolwiek nazwać tą przypadłość jest dokuczliwy w ciągu dnia i czasem w nocy. Po nocy jednak rano nie boli, pojawia się w ciągu dnia. Kolejne wizyty lub tereporady niczego nie przynoszą. Ja rozłożyłem ręce z bezsilności w tym temacie.
  6. To ja mam38 lat 156 cm wzrostu i wagę 93 kg to kwalifikuje mnie do takiej operacji ona jest na fundusz.???? Duzy biust też mi przeszkadza w zasypianiu mam wrażenie że mnie dusi, bola nogi stopy krzyż jeszcze do tego mam haluksy
  7. Mam niepokojące objawy podczas brania tabletek antykoncepcyjnych dwuskładnikowych. Pod koniec pierwszego opakowania przez około tydzień miałam bóle podbrzusza. Ostatnio cały dzień miałam okropny ból nóg, a konkretnie łydek, czułam strasznie narywanie, które nasiliło się podczas wieczoru. Jaki może być tego powód? Martwię się tym bólem łydek, nigdy wcześniej tak nie miałam. Tylko czasem przy miesiączce rwała mnie jedna z nóg.
  8. (ZAKRZEPICA?) Pierwsze ozt 8 lat temu od alkoholu, teraz jestem po drugim trafiłęm do szpitala 50 dni temu, pierwsze problemy z nogą trzy lata temu, noga spuchnięta inny kolor po 8 zastrzykach kleksane (dawka 1,0) wszystko przechodzi, wynik dimerów <0,5ug/ml, obecenie takie same objawy z nogą przyjąłem 4 zatrzyki neoparim (0,6) nastepnie 10 neoparim (1,2) kolejnie 6 ponownie (0,6) noga jednego dnia mocno boli drugiego nie boli staram sie cwiczyc raz na trzy dni, całe zycie sztuki walki ostatnio intensywnie przez rok, 2 lata temu. Niewiem na czym stoję z nogą czy to w ogole kiedys byla zakrzepica, spuchnięcie dokładnie pod samą kostką, dzisiejsze wyniki badan D-dimer : <0,5 ug/ml, crp: 5, glukoza 93 mg/dl, amylaza 94,0 U/L, czy robić jakieś inne badania na noge czy przyjmowaąć jeszcze więcej zastrzyków i czekać?
  9. Mam stwierdzone przeciwciała ana 1:320 typ ziarnisty, byłam u reumatologa i zrobił komplet badań, wykluczone mam zapalenie od stawów, ob 15, crp w normie, jednak stwierdził ze zapalenie mam w organizmie. Mam niskie zelazo 35 przy normie 50-160. Hemoglobina w normie. Gdzie szukać przyczyny tego zapalenia, jakie badania jeszcze wykonać, czy moze to byc jakas infekcja. Gdzie sie zł osić, dodam ze tarczyca jest w normie, mam przeciwciała anty tg podwyzszone 86, anty tpo w normie, obraz usg dobry. Dokuczaja mi bóle nóg łydek takie rwanie od czasu do czasu.
  10. Co oznacza wynik badania na celiakię w klasie igg, antygen intrinsic factor 0,30, antygen gliadin igg 0,34, antygen ttg igg 0,19. Badanie to robiłam poniewaz od kilku lat zle sie czuje, wystepuja u mnie bole nog nieznanego pochodzenia, osłabienie i ciągłe zmęczenie. Choroby reumatyczne zostały wykluczone, tarczyca też, coc mam przeciwciała anty-tg 86. Jeden raz poroniłam, planuje kolejną ciąże co dalej mam wykonać?
  11. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry z około 5 tygodni temu uprawialam seks bez zabezpieczenia jednak nie doszło do wytrysku w pochwie tylko od razu po odczuciu że partner dochodzi wyjął to i odrazu doszedł okres miałam dostać 17.11.2020 A dostalalm 23.11.2020 okres miałam 5 dni troszkę obfity ale tylko przez pierwsze 2 dni później byl on tylko nie taki jak wcześniej przez ostatnie 2 dni były to tylko lekkie plany krwi i jak zawsze w ostatni dzień okresu była tylko bardzo ciemna plama krwi na podpasce przed okresem ok 20.11.2020 zrobiłam 2 testy były negatywne jestem parę dni po okresie ppbolewa mnie podbrzusze wczoraj miałam metaliczny posmak w ustach jestem senna mam chustawke nastrojów nie mam apetytu i jak sobie siedzę i dotykam brzuszka i tam nim kieruję na prawo i lewo to wydaje mi się że coś tam jest jednak nie jestem pewna mam nudności wczoraj moja temperatura ciała wynosiła 37.5 szybko bolą mnie nogi jak idę parę dni temu uprawialam seks tak samo bez zabespieczenia partner doszedł poza mną wytarl go tylko papierem i znow poszliśmy do łóżka jednl to nie możliwe żebym miała już objawy po 4 dniach czy jest to możliwe żebym będąc w ciąży miała test negatywny i okres byl ?
  12. Witam mam 44 lata jestem kobietą odebrałam wyniki z tarczycy oto one Tsh:4.710 norma do 4.200 ft3 4.36 norma od 3.1 do 6.8 ft 4 15.70 norma 12-22.Od kilku lat leczę cholesterol mam stwierdzono hipercholestolemie i zaburzenia rytmu serca Oprócz tego ciągle jestem zmęczona śpiąca bolą mnie cały czas nogi mam sucha skórę i bardzo suche włosy. Leczenie się także na depresję. Dziękuję za odpowiedz
  13. Witam. Przyjmuję tabletki antykoncepcyjne Vines. Jestem obecnie w połowie drugiego opakowania i od ok. Tygodnia w czasie snu i nad ranem bardzo bolą mnie nogi, od kolan w dół (a prawa noga również w udzie). Nie mam skurczy ani obrzęku, ból mija w ciągu dnia. Czy to może być efekt przyjmowania Vines?
  14. Witam, badania krwi ogólne, z rozmazem, nerek, wątroby tarczycy robiłam 3 tygodnie temu i wszystkie wyszły dobrze prócz tarczycy na która choruje od ok 1,5r (niedoczynność, zażywam letrox50) od 2 tygodni zaczęły bolec mnie nogi w kolanach łydkach i ogólnie mięśnie. Nie mam żadnych innych objawów prócz tych bólów nóg które są uciążliwe ponieważ nawet jak wstaje po nocy to bolą. Jestem kelnerka ostatnio dużo pracuje, i przez 12h stoję na nogach. Lekarka na bóle nóg przepisała mi witaminę D3, ale ja zrobiłam sobie ponownie badanie krwi z rozmazem. Wszytko wyszło dobrze prócz (bazocyty 1,1<1) oraz (granulocyty zasadochlonne 2<1) czyli wszytko ponad normę. Crp i op tez wyszło ok. Co może być przyczyna podwyższenia tych dwóch rzeczy? W internecie czytałam iż wskazują one nawet na białaczkę czy chłoniaka! Jestem przerażona, wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie.
  15. Witam, badania krwi ogólne, z rozmazem, nerek, wątroby tarczycy robiłam 3 tygodnie temu i wszystkie wyszły dobrze prócz tarczycy na która choruje od ok 1,5r (niedoczynność, zażywam letrox50) od 2 tygodni zaczęły bolec mnie nogi w kolanach łydkach i ogólnie mięśnie. Nie mam żadnych innych objawów prócz tych bólów nóg które są uciążliwe ponieważ nawet jak wstaje po nocy to bolą. Jestem kelnerka ostatnio dużo pracuje, i przez 12h stoję na nogach. Lekarka na bóle nóg przepisała mi witaminę D3, ale ja zrobiłam sobie ponownie badanie krwi z rozmazem. Wszytko wyszło dobrze prócz (bazocyty 1,1<1) oraz (granulocyty zasadochlonne 2<1) czyli wszytko ponad normę. Crp i op tez wyszło ok. Co może być przyczyna podwyższenia tych dwóch rzeczy? W internecie czytałam iż wskazują one nawet na białaczkę czy chłoniaka! Jestem przerażona, wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie.
  16. Witam. Od 6 dni biorę tabletki antykoncepcyjne Diane-35, które przepisał mi endokrynolog na 3 miesiące, ponieważ zmagam się z trądzikiem od kilku lat. Od ok. 3 dni bolą mnie nogi i ogólnie czuję takie zmęczenie. Mam żylaka na nodze i niestety kompletnie zapomniałam o tym powiedzieć lekarzowi, a nie mam możliwości się z nim skontaktować. Stąd moje pytanie: czy powinnam odstawić tabletki antykoncepcyjne i czy w ogóle nie mogę ich brać?
  17. Gość

    Seks a ciąża

    Przez 4 dni stosowałam tabletki antykoncepcyjne,lecz po jednym dniu stosowania miałam ból w nodze na której znajdują się żylaki oraz po 4dnich ból w klatce piersiowej,jak zalecił lekarz ginekolog-odstawiłam je. Tylko że ból w klatce piersiowej nadal się utrzymuje,a od wczoraj już nie biore tabletek,czy to możliwe że przez nie są takie objawy i ile mniej więcej czasu minie aby ból w klatce piersiowej znikł?
  18. Witam,mam problem z nogą otóż 3 lata temu miałem operację na stopę ponieważ doświadczałem bólu w tym oto miejscu. Miałem nogę w gipsie, rehabilitację na której miałem robiona krioterapie,hydromasaże, ćwiczenia typu przerzucanie worków za pomocą palców u stopy,podnoszenie nóg przywiązanych do takich jakby kajdanow z obciążeniem.mam stwierdzone płaskostopie poprzeczne z skróceniem ścięgna Achillesa. Mimo tej operacji noga nadal mnie boli najbardziej jak szybko maszeruje.co dziwne operowana noga bardziej mnie boli przy chodzeniu niż lewa która nie była operowana (a schorzeniem są dotknięte obydwie stopy).myślałem że może noga mnie boli przez to że mam nadwagę (182cm wzrost,ok 87-89 kg wagi) przez moje schorzenie mam trudność dobrać obuwie i mam szerokie stopy przez co buty nie leżą jak powinny do tego szybko się rozchodzą na boki.co mogę zrobić by zlikwidować ból? Skontaktować się z lekarzem operującym mnie wtedy?
  19. Mam 29 lat. Zauważyłam od jakiś dwóch tygodni bóle nóg okolice stawów. Zauważyłam również iż nastąpił wzrost kości udowej i piszczelowej. Czy jest możliwy wzrost kości w tym wieku. Od 3 tyg stosuje tabletki antykoncepcyjne jednoskładnikowe czy to mogło pobudzi wzrost?
  20. Witam. Moim problemem są nieregularne cykle, wraz z bolącymi owulacjami, miesiączkami i plamieniami. Mój cykl nigdy nie był regularny, ale od kilku miesięcy strasznie "skacze". Np, Mój cykl z 24 dni, zmienił się na 31 dni, później znów na 23. Dziś jest 31 dzień cyklu, a miesiączki dalej brak i nic nie zapowiada, by wystąpiła. Wiem, że cykl mieści się w normach, ale niepokoją mnie dodatkowo silne bóle owulacyjne, które rwą aż do nóg, utrudniając mi chodzenie! Dodatkowo w zeszłym miesiącu na 2 dni przed wystąpieniem okresu, miałam z rana bardzo silne jednorazowanie krwawienie, które wzięłam za okres, ale tak, jak wcześniej napisałam, okres wystąpił dopiero po 2 dniach. Przed każdym okresem występują u mnie plamienia, osłabienie i dość wysoka temperatura ciała. Dodatkowo bóle menstruacyjne są bardzo silne, a krwawienie obfite. Oczywiście umówiłam wizytę u ginekologa, ale jest ona dopiero za 2 tygodnie. Chciałabym natomiast nieco się uspokoić i może poznać hipotetyczne diagnozy, bądź możliwe problemy. Będę wdzięczna za odpowiedzi! Miłego dnia!
  21. Mam 19 lat. Odkąd pamiętam męczyły mnie bóle łydek, od jakiś 3 lat dodatkowo bolą mnie kolana, czasem same, czasem z jednoczesnym bólem łydek. Ostatnio kolana zaczęły strzelać przy zginaniu. Ból nóg jest rwiący i często mam uczucie rozpierania. Zastanawiam się czy powinnam wykonać badania w kierunku zakrzepicy żylnej? Od roku biorę antykoncepcję hormonalną a moja mama i babcia mają żylaki.
  22. Mam na imię Patrycja, 25 lat. Cztery miesiące temu urodziłam córkę ,(39tc) nagła, nieplanowaną cesarka. Miałam bardzo opuchnięte całe.nogi i dłonie, okropne bóle głowy oraz wysokie cisnienie. W szpitalu stwierdzony u mnie nieleczoną małopłytkowość oraz nadciśnienie. Powiedziano mi , że.jest zagrożenie.zycia.moje i dziecka.,.dlatego należy wykonać cesarkę. Dodam że wczoraj odkryłam swoje wyniki , zrobiono mi dzień przed cesarka wynik d- dimerów ,.który wynosił 3490, a.w dzień cesarki ten wynik wzrósł do 4350. Podam również inne wartości które miałam podwyższone lub obniżone: płytki 134, p-lcr 23, pct 54,4 , fibrynogen 420. Moje pytanie , brzmi , czy powinnam te wyniki pokazać swojemu lekarzowi rodzinnemu i czy mam się czym martwić ? Moze powinnam powtórzyć te wyniki ? Proszę o pomoc
  23. Moja mama, 68-letnia trafiła pod koniec kwietnia tego roku na oddział neurologii z powodu bradzo silnego bólu głowy. Wykonan o TK głowy i rezonans i stwierdzono udar kwrotoczny mózgu, obustronne krwiaki podtwardówkowe (różnej wielkości, niektóre stare, inne świeże.) Nie wykonano trepanacji czaszki. W badaniach laboratoryjnych ALT-12, AST-17, bilirubina 1,1 CRP 0,07, OB-2, PLT 129 tys. D-dimery 23,57 mg/l, (D-dimery miały potem tendencję spadkową 10, 23 mg/l)fibrynogen 80mg/dl. Miała przetoczenie 5 j FFP. Nie było mechanicznego urazu głowy, więc rozszerzono diagnostykę: kolonoskopię, gastroskopię, TK jamy brzusznej, TK klatki piersiowej, badanie ginekologicznie, badanie kardiologiczne. Nie stwierdzono żadnych poważniejszych chorób, wykluczono npl. Mama wyszła ze szpitala w stanie dobrym po 4 tygodniach,Po trzech miesiącach zrobiono rezonans głowy: stwierdzono regresje wielkości krwiaków przymózgowych, pozostały jakieś resztki, neurochirurg zakończył leczenie. Hematolog wykluczył choroby hematologiczne, ale w badaniach krwi cały czas podwyższone są D-dimery 34,14 ug/ml, a fibrynogen za niski 1,26, pozostałe wynik w normie PLT 170 tys, czas protrombinowy 12,4 sec, wskaźnik protrombinowy 90.3% INR 1,1, APTT 30,2 sec, APTT-Ratio 0,9, Antytrombina III 99%. Moje pytanie: Jaka przyczyna tak wysokich D-dimerów, jakie badanie może jeszcze zrobić mama, by znaleźć przyczynę wysokich D-dimerów. Czy żylaki (boli ją noga i jest opuchnięta) może być przyczyną wysokich D-Dimerów. Proszę o poradę.
  24. Witam Od dłuższego czasu mam nieprawidłowości w wynikach badań krwi WBC 13.9 norma4-10 RDW 10.6 norma 11-15 MPV 6.2 norma 7-13 Neu 9.3 norma2.5 -5 MON 0.9 norma 02-08 kwas moczowy 2.4 Norma 2.7 -6.1 kreatywnie 0.6 norma 0.6-1.1 e-GFR 60 vit D 41 norma 50-/- Do tego dochodzą ciągle jakieś przeziębienie stany podgkraczkowe poty nocne szybsze zmęczenie bóle i sztywnienie nóg zmiana koloru skory na nogach . Czy to może wskazywać na białaczke dodam ze takie wyniki utrzymuje się przynajmniej dwa lata .Lekarze nadal szukają przyczyny przypisując choroby neurologiczne które są wykluczene.
  25. Witam Od dłuższego czasu mam nieprawidłowości w wynikach badań krwi WBC 13.9 norma4-10 RDW 10.6 norma 11-15 MPV 6.2 norma 7-13 Neu 9.3 norma2.5 -5 MON 0.9 norma 02-08 kwas moczowy 2.4 Norma 2.7 -6.1 kreatywnie 0.6 norma 0.6-1.1 e-GFR 60 vit D 41 norma 50-/- Do tego dochodzą ciągle jakieś przeziębienie stany podgkraczkowe poty nocne szybsze zmęczenie bóle i sztywnienie nóg zmiana koloru skory na nogach . Czy to może wskazywać na białaczke dodam ze takie wyniki utrzymuje się przynajmniej dwa lata .Lekarze nadal szukają przyczyny przypisując choroby neurologiczne które są wykluczene reumatologiczne też.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...