Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Choroby nowotworowe

Znaleziono 76 wyników

  1. Gość

    Petting a ciąża

    Witam mam pytanie , czy moje plemniki przeżyły, masturbowałem się 1,2godz przed przyjściem dziewczyny. Nie umulem penisa ani rak. Później byl peting , nie wszedlem w partnerkę ale wlozylem palce do pochwy , czy jest jakieś ryzyko że mogła zajść w ciążę?
  2. Witam dzisiaj odebralam wyniki badan i zaniepokoil mnie bardzo poziom wit b12 norma do 770 a u mnie jest 799. Czytam ze moze pojawic sie niedlugo rak przy nadmiarze tej witaminy. Karmie piersia i biore witaminy acti vitaminer prenatal.
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Dzien dobry prosze państwa Mam do państwa okropmnie wazne i długie pytanie w punktach i pragnę by odpowiedz udzielona by była także w punktach i bardzo o to proszę A wiec numer 1. Ostatnio z partnerka postanowiliśmy się zbliżyć uprawialiśmy seks w ubraniach ja caky ubrany ona cala ubrana mam na myslij u obojga bieliznę i spodnie Ocieraja sie o siebie i w pewnym momencie dziewczyna rozbiera się i chlopak jest tylko w ubraniu i dziewczyna ociera się o niego chłopakowi wycieka preejakulat ..dosc duzo .. jednak wydawało się nie spodnie moje były suche i tu moje 1 pytanie czy mogło dojść do zaplodnienia podczas takiej sytuacijj 2. Pytanie moje brzmi jezeli dotykałem po umyciu rak dziewczyne po pochwie wkładałem palce byl ..peeting.. nie dotykałem się po czlonku ani nic jednak dziewczyna złapała i splotła ze mna sie za rece gdzie wcześniej kilka sekund temu dotykala mojego penisa z prejakulatem doszedłem i spuściłem się na brzuch i wybrałem koszulka sperme i z pattnerka umyłem rece leżeliśmy chwilke trzymają się właśnie za rece i po chwili znow zaczołem jej robic dobrze palcami czy w tedy mogło dojść do zaplodnienia ? 3. Pytanie moje brzmi jezeli w opisanej sytuacji co powyżej i dziewczyna dotykala mnie reka po dotykaniu penisa z preejakulat i złapała moja reke i ja po chwili zszedłem ta reka na jej pośladki nie dotykając pochwy i po chwili umyliśmy rece i wróciliśmy do łóżka ja dotykałem jej pośladki i od razu po tym włożyłem palce do pochwy ..pośladki byly suche A także reka nawet po dotykaniu mojej premium przez partnerkę tez byla sucha .. jednak czy mogło dojść do zaplodnienia ? I ostatnie pytanie nr 4 ..jezeli chlopak dotyka sam swojego penisa z preejakulatem nie sperma ten preejakulat wyschnie i załóżmy po około 15 minutach od dktykania członka zabawial partnerkę po pochwie i wkladal jej palce jednak z sucha dlonia i czy mogło dojść do zaplodnienia ? Do wszystkiego dodam ze miala dni plodne byla ..tydzien przed okresem .. mam na myslij ze tydzien temu były dni plodne i minął od tego rowny tydzien pojawiły się u niej juz objawy ..PMS.. czyli ma większe piersi bol podbrzusza ze skurczami przechadzacego przez nogi i inne .. czyli ma dni niepłodne i jest przednokresem i czy mogło w tych sytuacjach dojść do zaplodnienia Bardzo proszę o pilna odpowiedz martwie sie i bardzo proszę Z GORY DZIĘKUJĘ
  4. Witam chciałbym profilaktycznie wykonać badanie płuc tzn,w kierunku nowotworu Tomografia odpada ze względu że lekarz nie chce mi dać skierowania Czy rezonans klatki piersiowej by dał podobny obraz? zrobiłbym prywatnie jestem palaczem ok 15 lat ,rok temu rzuciłem,mam 35 lat
  5. Witam . Mam 20 lat jestem kobietą ostatnio miałam robione wyniki badań krwi proszę mi powiedzieć czy są one prawidłowe ? Wizytę u swojego lekarza mam dopiero za tydzień a chciałabym wiedzieć czy jest wsyztsko wporzadku ...nigdy nie brałam żadnych leków na nic się nie leczyłam . Parę razy miałam infekcje dróg moczowych ale wyleczyłam to globulkami . Bardzo zależy mi na odpowiedzi czy mam się o cos martwić czy nie ...patrząc na te wyniki mam wrażenie że są na granicy normy..badania zrobiłam poniewax czułam się blada i zmęczona od jakiegoś czasu pozatym boję się że mogłabym popaść w jakąś starsza chorobę np raka i ciągle się tym zamartwiam nie mam na nic apetytu ciągle tylko przeglądam internet... Leukocyty9.7 (min.3.8max10)Erytrocyty4.7(min3.7 max5.1)Hemoglobina13.1(min12max16) hematokryt38(min80max99)mch28(min27max35) mpv9.80 (min9.8max 16.2) crp <0.60( min0 max 5) aptt ZANIŻONE 25.1 sek.(min 25.6max 38.4 )
  6. Witam zrobiłam badania niepokoi mnie wynik mch 26.6pg i pct 0.32 od 4 tygodni choruje na zapalenie oskrzeli antybiotyk za antybiotykiem A po tym wszystkim mam chyba problem z żoladkiem dziwny slony posmak w ustach i dziwne uczucie pieczenia rak jakby problemy z refluksem
  7. Dzień dobry. Mam 32 lata. 2 lutego robiłam badanie krwi. Ob wyszło 20 mm/h czyli górna granica Dziś powtórzyłam badania i Ob jest już 37 mm/g. Dodatkowo zrobiłam crp i mam 5,9 mg/l. Cała morfologia idealna, tarczyca również w normie. 3 lata temu miałam nowotwór. Tłuszczakomięsak o stopniu 2. Jakie zrobić jeszcze badania? Lekarz rodzinny zlekceważył wyniki
  8. witam mam dosyć wstydliwe pytanie ponieważ mam 11 lat jestem chłopakiem i czuje ból w prawym sutku mam guzek raz jest mniejszy raz większy i patrzałem objawy na forum lecz jak to wszyscy mówią ze podejrzane forum kłamią, mam objaw tylko ze mam pogrubione lecz mam tez jakby takie zółte brodawki lecz w lewym tez tak mam i mama mówi ze to jest normalne , siostra i cała rodzina twierdzi ze dojrzewam i powiększają mi sie gruczoły, lecz ból mam juz od dobrego miesiące moze nawet 2 prosze o pomoc bo nie wiem czy moge miec raka piersi.,
  9. Witam , Potrzebuje dowiedzieć się czy wykonane badania markery nowotworowe są w porządku . Robiłam z mamą badania i dziwnie wyglądają nasze wyniki. Badania wykonywałyśmy prywatnie, ponieważ ostatnio wykryto u mojej babci raka szyjki i Janików. Nie wiem czy ma znaczenie babcia lat 72. Mama 54 lata - Antygen raka płaskonabłonkowego SCC Ag ug/l < 0.90 < 1.9 , Ca 125 U/ml 16.3 < 35 Ja 26 lat - Antygen raka płaskonabłonkowego SCC Ag ug/l 1.2 < 1.9 , Ca 125 U/ml 10.7 < 35 Czy te wyniki są w porządku? Dziękuje
  10. Witam , Potrzebuje dowiedzieć się czy wykonane badania markery nowotworowe są w porządku . Robiłam z mamą badania i dziwnie wyglądają nasze wyniki. Badania wykonywałyśmy prywatnie, ponieważ ostatnio wykryto u mojej babci raka szyjki i Janików. Nie wiem czy ma znaczenie babcia lat 72. Morfologia mamy WBC tys./ul 7.1 4.0 - 10.0 RBC mln/ul 5.00 4.00 - 5.00 HGB g/dl 15.4 12.0 - 16.0 HCT % 49.5 [ ] 37.0 - 47.0 MCV fl 96 80 - 96 MCH pg 30.3 27.0 - 34.0 MCHC g/dl 31.0 31.0 - 36.0 PLT tys./ul 261 130 - 350 LYM tys/ul 1.50 0.90 - 4.00 MON tys/ul 0.40 0.10 - 1.00 GRA tys/ul 5.20 2.00 - 7.00 LYM% % 22.2 20.0 - 45.0 MON% % 5.9 2.0 - 10.0 GRA% % 71.9 [ ] 50.0 - 70.0 RDW % 12.9 11.0 - 14.5 PCT % 0.2 0.1 - 0.5 MPV fl 7.7 7.0 - 13.0 PDW % 9.9 6.1 - 12.6 OB mm/h 10 3 - 15 Mama 54 lata - Antygen raka płaskonabłonkowego SCC Ag ug/l < 0.90 < 1.9 , Ca 125 U/ml 16.3 < 35 Ja 26 lat - Antygen raka płaskonabłonkowego SCC Ag ug/l 1.2 < 1.9 , Ca 125 U/ml 10.7 < 35 Moja morfologia WBC tys./ul 5.6 4.0 - 10.0 RBC mln/ul 5.00 4.00 - 5.00 HGB g/dl 14.9 12.0 - 16.0 HCT % 47.0 37.0 - 47.0 MCV fl 88 80 - 96 MCH pg 27.8 27.0 - 34.0 MCHC g/dl 31.7 31.0 - 36.0 PLT tys./ul 294 130 - 350 LYM tys/ul 1.50 0.90 - 4.00 MON tys/ul 0.30 0.10 - 1.00 GRA tys/ul 3.80 2.00 - 7.00 LYM% % 27.4 20.0 - 45.0 MON% % 6.0 2.0 - 10.0 GRA% % 66.6 50.0 - 70.0 RDW % 12.3 11.0 - 14.5 PCT % 0.2 0.1 - 0.5 MPV fl 8.2 7.0 - 13.0 PDW % 9.2 6.1 - 12.6 OB mm/h 12 3 - 15 Dziękuje Pozdrawiam
  11. Witam. Mam problem od 2 miesięcy nie mam okresu. Zamiast okresu występują plemienia. Śluz z krwią. Też mam często bóle brzucha. Czy to rak
  12. Mam 69lat.22 lata temu miałam usuniętą tarczycę z powodu raka brodawkowatego.Jaki powinnam mieć wynik T S H.?Mam 2'2.Mój lekarz twierdzi że w tym wieku -może być.Czy się nie myli.?
  13. Dzień dobry. Proszę o pomoc. Dziś odebrałam wyniki dhea 7,69 ( norma 1,20 do 6,20) , androstendion 4,46 ( norma 0,30 do 3,30 ) testosteron 0,578 ( norma 0,08 do 0,48). Wszystkie parametry podwyższone. Badania robiłam ponieważ mam problem z trądzikiem. Wizytę u endokrynologa mam dopiero 2 lutego. Czy te wyniki mogą wskazywać na nowotwór ? Podczas już kilku wizyt u ginekologów nikt nie wspominał, że mogę mieć zespół policystycznych jajnikow. Bardzo się boję. Proszę o odpowiedź.
  14. Cześć, od zawsze mam bardzo długie ( ok3 msce) nieregularne cykle . W listopadzie udałam się do prywatnej kliniki na badanie dr stwierdziła, że wszystko ok dała luteinie na 10 dni po odstawieniu zaczęła się miesiączka. Ale po 27 dniach znów miesiączka dzień po stosunku myślę ok pewnie przypadek, A dziś znów tym razem po 25 dniach kolejna miesiączka na podpasce prawie nic tylko dużo po podtarciu . Cytologia robiona sierpien/wrzesień czyli Ok 7 mscy temu wyszła ok w ciągu 4 lat miałam 5 cytologii i każda również ok ( robione w ciąży) . Czy możliwe że to przez luteinie wzięta jednorazowo 10 dni? Oczywiście czytam o raku szyjki macicy i zaczynam panikowac . Jak tylko skończę miesiączke pójdę na wizytę i znów pobiote cyt
  15. Witam ponownie Odnosząc się do poprzedniego pytania zapomniałam dodać że gdy okazało się że jestem w 6tc dowiedziałam się również że mam torbiela ja jajniku A badania Roma markery raka jajnika wykazały 60,10 u/ml czyli prawie jeszcze raz ponad normę normą jest do 35,00.Czy to może mieć wpływ na wysokie bthcg i inne badania krwi ?Czylatam że tak .Nie wiem co myśleć Mam mieszane uczucia ale w głębi duszy czuję że moje maleństwo może urodzic się zdrowe.
  16. Dzień dobry. Biorę tabletki Aktywia Daily na trądzik i hirsutyzm. Z racji tego, że mój hirsutyzm nadal jest nasilony mój ginekolog przepisał mi dodatkowo lek Spironol. Po 2 tygodniach stosowania zauważyłam, że bardzo zaczęły mi wypadać włosy. Wtedy mój ginekolog kazał mi odstawić Spironol i zamiast niego na hirsutyzm i wypadanie włosów przepisał mi lek Apo-Flutam. Z ulotki przeczytałam, że jest to lek głównie stosowany w przypadku raka. Czy powinnam stosować ten lek czy jednak udać się do innego lekarza w sprawie hirsutyzmu? Proszę o odpowiedź.
  17. Chciałabym się dowiedzieć odnośnie badania krwi. Podwyższone MCV-102 Podwyższone MCH-35 Podwyższone PDW-18 Obniżone MPV-7,6 Bazofile-0,0 Czy może ktoś mi pomóc. To wyniki badań mojego taty. Jest podejrzenie raka płuc. Czy te wyniki na coś wskazują?
  18. Skaczące bhcg. Witam, miesiąt temu zrobiłam test ciążowy gdyż miałam pierwsze objawy ciąży i wyszedł pozytywny ale po 2 dniach zaczęłam juz, plamić. Dostalm duphaston. Bhcg pokazało 438, po kolejnych 4 dniach 678, plamienie nadal było ale ja przestałam odczuwać jakiekolwiek objawy ciąży. Usg nic nie pokazało. Po kolejny 4 dniach było już z powrotem 367. Później 2 tygodnie zaniedbałam sprawę z powodu nawału pracy ale jak zmierzyłam betę to była 1100. Usg nic nie pokazało. Po 4 dniach czyli teraz jest 670. Doktor wykluczyła pozamaciczna ale boję się że są to zmiany nowotworowe. Doktor nic nie widzi. Dodam że mam PCOS. Czy może być to nowotwór? Jakie badania powinnam wykonac?
  19. Witam, Czy markr ca 19-9 na poziomie przeszło 65000 jest powodem do niepokoju? Zdiagnozowano również Helicobacter pylori oraz wycięto polipy z jelit. Czy może to być przyczyną tak wysokiego markera, albo leki czy jest to rak?
  20. Dzień dobry. W 11.2016 r. miałam operację usunięcia tarczycy. Wynik badania histopatologicznego - rak brodawkowaty. W 02.2017 r. - jodoterapia. Prawdopodobnie będę miała robioną konizację szyjki macicy w znieczuleniu ogólnym. To moje wyniki badania krwi: - tsh - 0,016 uIU/ml, - ft3 - 5,51 pmol/l, - ft4 - 21,76 pmol/l. Czy w moim przypadku znieczulenie ogólne będzie mogło zostać zastosowane?
  21. Dzień dobry, Mam 59 lat, usuniętą jedną nerkę (nowotwór tłuszczakomięsak). Czy wynik krwi kreatynina 1,67 i GFR 33 są niepokojące? Co można zrobić żeby poprawić moje wyniki?
  22. Dzień dobry.Mam pytanie czy mając takie wyniki badań krwi:Krwinki białe-2,7(prawdopodobnie mało)hemoglobina-11,MCH-26,MCHC-32,3,neutrocyty-1,13,limfocyty-1,17,eozynocytow-0,03.Czy mam się czego obawiać,czy jest prawdopodobieństwo z rakiem?Dodam też,że badania robiłam w czwartek a w sobotę trochę mnie,,rozłożyło"(oczywiście/na szczęście bez gorączki)czy to sobotnie przeziębienie miałoby wpływ na wyniki badań?Czy ja może zrobiłam się przewrazliwiona.Dodam,że moja mamuśka zmarła na raka i dlatego jestem przewrazliwiona.Z góry dziękuję za odpowiedź
  23. Witam, proszę o interpretację wyników badań krwi:HGB 11.97 g/dl, HCT 0,36 l/l, MPV 6,79fL, EOS% 0,49% (0,047*14^9/I), NEU 5,7 10^9/L, (C32) Bazocyty2%, cholesterol 213 mg/dl, pozostałe wyniki w normie. Proszę powiedzieć czy mam powód do zmartwień i powinnam zrobić dodatkowe badania Zaznaczam że brat zmarł na raka szpiku kostnego
  24. Czy może ktoś mi pomoc Mój Tata leży w szpitalu w Iławie na oddziale Covid Jest tam od 5 listopada. Brak leczenia brak dostępu do specjalistyczny badań. Miał wtkonany test na Covid okazał się pozytywny. Miał tylko pobraną krew i mocz do badań Choroby wspołistnuejące- białaczka limfacytowa. Stan po chemioterapii rak prostaty. Nie została nawet postawiona diagnoza. Nie miał wykonanego przeswietlenia RTG. CRP 90. Ewidentnie stan zapalny. A nie Covid Tata w lipcu miał zapalenie płuc i zator płucny Tata od 5 jest pod tlenem Dzisiaj stan krytyczny Saturacja spadła do 73 Ma być podłączony pod respirator. Czy można takiego pacjenta przewiesc do innego szpitala. Gdzie zostanie w końcu leczony. Gdzie mam jeszcze złożyć skargę za nie dopilnowanie odpowiedniego leczenia. Wręcz jego brak!!!
  25. Witam Mam pytanie odnośnie otrzymanych wyników badań. 30 lat kobieta , OB 16 ( norma do 15) niski poziom eozynofilii 0,4. Dodatkowo w normie ale podwyższone monocyty 9,7 ( norma do 10). CRP w normie 1,40. Inne wskaźniki mieszczą się mniej więcej w połowie normy. Czy to znak że powinnam udać się na bardziej szczegółowe badania w kierunku nowotworu?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...