Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Arytmia

Znaleziono 7 wyników

  1. Czy mogę udać się do lekarza po przyłbicę, która jest mi potrzebna w pracy jeżeli rok temu miałam ablacji na serce i od miesiąca mam nawrót arytmii? Nie ukrywam, że w pracy nie można nosić przylbicy bez zaświadczenia lekarskiego a w maseczce przez 10,5 godziny przy tętnie 200uderzen na minutę ciężko oddychać. Jak mam poprosić o to lekarza rodzinnego? Dodam jeszcze, że wizytę u kardiologa mam dopiero za miesiąc
  2. Witam mam 44 lata jestem kobietą odebrałam wyniki z tarczycy oto one Tsh:4.710 norma do 4.200 ft3 4.36 norma od 3.1 do 6.8 ft 4 15.70 norma 12-22.Od kilku lat leczę cholesterol mam stwierdzono hipercholestolemie i zaburzenia rytmu serca Oprócz tego ciągle jestem zmęczona śpiąca bolą mnie cały czas nogi mam sucha skórę i bardzo suche włosy. Leczenie się także na depresję. Dziękuję za odpowiedz
  3. Czy wolno ćwiczyć pompki przy arytmii chodzi mi o arytmię komorowa i nad komorowa z/bez częstoskurczem
  4. Od ponad roku cierpię na silne bóle kości, zwłaszcza uda, łydki, przedramiona i nadgarstki. Jestem ciągle zmęczona, bardzo dużo śpię, mam skoki ciśnienia i arytmię. Badania krwi w normie, IgE całk. prawie 600. Lekarz prowadzący zalecił wykonać badanie na boreliozę met. Western Blot. Wynik IgG negatywny (p41 B. afzelii wyszło 98, pozostałe klasa 0), IgM graniczny (OspC-adv B. afzelii: 20, OspC-adv B. burgdorferi: 20, OspC-adv B. garinii: 17, pozostałe klasa 0). Jakie badania powinnam jeszcze wykonać? Czym moje objawy mogą być spowodowane?
  5. Witam, Czy wynik TSH 73 pomimo zażywania Euthoryx 37,5 może być wynikiem zażywania leku Cardarone 200 na arytmię serca? Poprzedni wynik TSH z przed dwóch tygodni - 52. Czy takie wysokie TSH może zagrażać bezpośrednio zdrowiu? Pozdrawiam
  6. Podwyższony wskaźnik bilirubiny Dzień Dobry W ostatnim czasie źle się czułem. Codziennie puchną mi nogi i prawie zemdlałem w pracy - zrobiło mi się słabo. Związku z tym zrobiłem sobie diagnostykę. USG Dopplera - wszystko ok. Jednak martwią mnie badanie z krwi. Bilirubina 2,22 mg/dl Alat 64 U/L Aspat 32 U/L Cholesterol całkowity 219 mg/dL LDL 127 mg/dL HDL 71 mg/dL OB 10 mm/1 godz. Pani Doktor w przychodni nastraszyła mnie wirusowym zapaleniem wątroby i zespołem gilberta. W poniedziałek mam usg brzucha, nerek i dróg moczowych. W środą prywatnie mam wizytę u hepatologa. Czy mam się czego bać ? Nadmienię, iż choruje na eozynofilowe zapalenie przełyku, astmę, nadciśnienie, arytmie i alergie. Prócz tego choruje na łojotokowe zapalenie skóry.
  7. Dzień dobry. Proszę o interpretację poniższych wyników badań: TSH 3,34 (0,38-5,33) FT3 4,74 (2,5-4,3) FT4 0,79 (0,65-1,48) Od 3 lat leczę się na nadciśnienie, arytmie oraz refluks z przepukliną przełyku. Mam 25 lat, otyłość II stopnia. Od kilku miesięcy odczuwam ciągłe i silne zmęczenie, częste uczucie zimna, mam sporo problemów skórnych oraz włosy wypadają mi garściami (rzęsy i brwi równiez), w ostatnich miesiącach również sporo przybrałam na wadze, często odczuwam duszność, miesiączki stały się nieregularne. Systematycznie badam tarczycę ze względu na występującą w bliskiej rodzinie niedoczynność, guzki, Hashimoto oraz raka tarczycy. Rok temu USG nie uwidoczniło żadnych zmian, tsh nie przekraczało 2. Proszę o podpowiedź czy moje wyniki sugerują, że powinnam udać się na wizytę do endokrynologa? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...