Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Nowotwór złośliwy tarczycy

Znaleziono 9 wyników

  1. Dzień dobry. Proszę o wypowiedz specjalisty.Mam 19lat. Od kilku miesięcy pojawiły się u mnie nieregularne miesiączki. Towarzyszy temu ból podbrzusza, piersi oraz podczas stosunku. Ostatni cykl trwał 51 dni. Wykonałam 3 testy ciążowe i dały one wynik negatywny. Co jakiś czas pojawia mi się (kulka) guzek pod prawą pachą. Jest twardy i nieruchomy, lecz po jakimś czasie znika i znów się pojawia. Dodam, że moja babcia miała nowotwór piersi oraz chorobę tarczycy. Ciocia(babci siostra) miała nowotwór jajników. Co może mi dolegać??
  2. Dzień dobry. W 11.2016 r. miałam operację usunięcia tarczycy. Wynik badania histopatologicznego - rak brodawkowaty. W 02.2017 r. - jodoterapia. Prawdopodobnie będę miała robioną konizację szyjki macicy w znieczuleniu ogólnym. To moje wyniki badania krwi: - tsh - 0,016 uIU/ml, - ft3 - 5,51 pmol/l, - ft4 - 21,76 pmol/l. Czy w moim przypadku znieczulenie ogólne będzie mogło zostać zastosowane?
  3. Witam, mam 28 lat, rok temu wycieto mi całą tarczyce z powodu raka pęcherzykowatego z przerzutami do węzłów, bez jodu leczniczego. Na MRI przysadki znaleziono mikrogruczolaka (badania wzroku, i hormonoe nic nie stwierdzilo wiecej). Dzis odebralam badania prolaktyna w normie (18.30), natomiast androstendion 4,61 przy normie do 3.3 Dodam, że TSH i ft4 w normie. Co to oznacza? Proszę o pomoc.
  4. proszę o interpretację wyników badań : TSH 1,93; FT3 3,72; FT4 1,23; anty TPO 13,90; anty TG 253 Czy jest to rak tarczycy?
  5. Dzień dobry. Proszę o interpretację poniższych wyników badań: TSH 3,34 (0,38-5,33) FT3 4,74 (2,5-4,3) FT4 0,79 (0,65-1,48) Od 3 lat leczę się na nadciśnienie, arytmie oraz refluks z przepukliną przełyku. Mam 25 lat, otyłość II stopnia. Od kilku miesięcy odczuwam ciągłe i silne zmęczenie, częste uczucie zimna, mam sporo problemów skórnych oraz włosy wypadają mi garściami (rzęsy i brwi równiez), w ostatnich miesiącach również sporo przybrałam na wadze, często odczuwam duszność, miesiączki stały się nieregularne. Systematycznie badam tarczycę ze względu na występującą w bliskiej rodzinie niedoczynność, guzki, Hashimoto oraz raka tarczycy. Rok temu USG nie uwidoczniło żadnych zmian, tsh nie przekraczało 2. Proszę o podpowiedź czy moje wyniki sugerują, że powinnam udać się na wizytę do endokrynologa? Z góry bardzo dziękuję i pozdrawiam.
  6. Niedoczynność tarczycy w 1 trymestrze ciąży. Witam, chciałabym poradzić się odnośnie niedoczynności tarczycy w ciąży. Wyniki w 11 tygodniu : TSH 4,8 (norma 0,5-4,5), fT4 16,1 (norma 9-21). Wówczas zwiększono dawkę euthyroxu, od tej pory hormony w porządku. Do 11 t. c. niezlecono badań hormonów, dodam, że tarczycę miałam usuniętą z powodu raka brodawkowatego 11 lat temu. Przed ciąża TSH niskie, blisko dolnej granicy. Obecnie 25 tydzień, usg w normie, dziecko ruchliwe. Jakie jest ryzyko kretynizmu tarczycowego w związku z wynikami w 1 trymestrze?
  7. Witam moje TSH wynosi 28,93 i po raz trzeci mam zmienione leki.Czy ten wynik może wskazywać że to rak tarczycy?
  8. Witam Mam 64 lata W 2014roku miałam usunięta tarczycé ponieważ wynik biopsji to rak tarczycy brodawkowy Wynik histopatologiczny nie potwierdził No cóż teraz biorę hormony Do tej pory wyniki dobre Ostatnio złe się czuję Wynik Tag wynosi9,67 Co to znaczy Jestem osłabiona ,ciągle bym spała ciągle boli mnie głowa Trochę się niepokoje Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
  9. Trzy miesiące temu wynik miałam 0.4 TSH, jestem po usunięciu tarczycy po nowotworze. Brałam dawkę 6 dni 150N Euthyrox 7 dzień 137N. Po trzech miesiącach zrobiłam wynik a teraz mam aż 2.14 TSH. Jaką dawkę powinnam teraz brać euthyrox?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...