Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Operacje tarczycy

Znaleziono 6 wyników

  1. Dzień dobry.Jestem 10 lat po operacji tarczycy z powodu raka.TSH zawsze 0,01. Teraz zrobilam TSH 2,46...Czy to bardzo zły wynik? Czy powinnam zwiększyć dawkę euthyroxu? Biorę w 175....przyznam ze ostatnio przytyłam ok13 kg czy to może być powód dla czego wzrosło mi TSH?.CZY powinnam się martwić?
  2. Dzień dobry. W 11.2016 r. miałam operację usunięcia tarczycy. Wynik badania histopatologicznego - rak brodawkowaty. W 02.2017 r. - jodoterapia. Prawdopodobnie będę miała robioną konizację szyjki macicy w znieczuleniu ogólnym. To moje wyniki badania krwi: - tsh - 0,016 uIU/ml, - ft3 - 5,51 pmol/l, - ft4 - 21,76 pmol/l. Czy w moim przypadku znieczulenie ogólne będzie mogło zostać zastosowane?
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Jestem po operacji usunięcia prawego płata tarczycy operacje miałam na początku grudnia mam lat 28 wynik TSH 5,80 mam tabletki euthyrox 25 . Teraz okazało się ze jestem w ciąży wykonałam 4 testy wszystkie pozytywne mam pytanie czy może wynnik test ciążowego pomylić się przez hormony które teraz mi buzują po operacji ? czy ty faktycznie jest ciąża i test sie nie myli ? proszę o odpowiedz
  4. Witam odebrałam wynik HCG beta 2544.mlU okres mi się spóźnia tydzień ale zawsze miałam nieregularny w środę mam mieć operacje tarczycy ratujcie czy to jest ciąża
  5. Witam serdecznie. Mam 45 lat i jestem miesiąc po operacji wycięcia lewego płata tarczycy. Ostatnio zrobiłam badanie TSH i wynik to 6,460. Czy mam się martwić takim wysokim wskaźnikiem?
  6. Okrutne wypadanie włosów, Dzień dobry . Zawsze miałam piękne włosy i wiele osób mi to mówiło . Niestety skonczylo się to po operacji wycięcia sporej ilości tarczycy. Pomimo uregulowanych hormonów od listopada 2019 TSH 1,63 oraz F4 i F3 włosy wypadają okrutnie i tak juz prawie rok. Czy naprawde nie ma na to rady ? . Zaczęłam sama szukać przyczyny i przeczytałam o konwersacji F4 F3, które powinna być zbliżona do siebie i powyżej 50%. U mnie ta konwersacja procentowo wygląda następująco F4 - 72 % natomiast F3 - 40 %. Także rozbieżność jest duża. I może tu leży problem ? Dodam że jestem ciągle zmęczona. Między czasie wyszła bardzo niska Wit B12 - 74 pg/ m L norma 180 - 914 poziom prawidłowy oraz D3 - 26 ng/ml norma 30 - 100 oraz ferytyna 25. Czekam na odpowiedź i pozdrawiam.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...