Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Biopsja tarczycy

Znaleziono 7 wyników

  1. Witam Od 20 lat m nadczynność tarczycy,leczona byłam metizolem,co powodowało niedoczynność. Od 10 lat nie leczę jej. Teraz mam mieć operację laparoskopową woreczka żółciowego,lekarz zlecił badania Wyniki to FT3-4,76 FT4-2,13 TSH-0,01 Wiem że przy nie wyrównanych wynikach operacja może nie dojść do skutku. Czy istnieją leki które szybko wyrównają hormony tarczycy. Dodam że wykonana jakiś czas temu biopsja i USG tarczycy wykazały łagodny gózek tarczycy.
  2. Dzień dobry mam 38 lat i od trzech lat problemy z tarczyca podejrzenie choroby Hasimoto i guzki na tarczycy. Byłam pod obserwacja endokrynologa miałam biopsje guzików było wszystko Oki. Ostatnio zrobiłam badania tsh - 2070 ft4-1.31. Czy wyniki są dobre czy coś jest nie tak. Nie biorę żadnych leków od tarczycy.
  3. Dzień dobry. To moje wyniki :FT4-1,18 TSH-2,810 Insulinoodpornosc 3,9.Zaczelam tyc. Przyjmuje Eutyrox 88.Mam tez guzki na tarczycy, po biopsji wykazalo ze wszystko jest ok i moge z nimi chodzić
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Ostatnią miesiączkę miałam 13-18 grudnia, 27 grudnia uprawiałam seks bez zabezpieczenia. Sytuacja wyglądała tak, że chłopak wszedł we mnie dosłownie na 3 pchnięcia i wyszedł, nie było nawet później żadnego wytrysku, ale nie wyszedł z powodu wytrysku tylko po prostu. w styczniu miesiączkę powinnam dostać dwa tygodnie temu, tj. 13 stycznia, dziś (27.201.2020) nadal miesiączki nie mam. Wczoraj zrobiłam test ciążowy zakupiony w drogerii i wyszedł pozytywny. od dwóch-trzech tygodni boli mnie brzuch, doskwierają mi kłucia w podbrzuszu, czuję się jakby bolał mnie brzuch z głodu mimo że jem normalnie, ale bardzo szybko się zapycham(ostatnio zmieniłam dietę i jem mniej niż kiedyś), delikatnie schudłam. Mam problemy z tarczycą, mianowicie Hasimoto i wykryty guzek na tarczycy(kolejną biopsję będę miała za 2-3 miesiące). w ostatnim czasie miałam dużo stresów dlatego myślałam, że z tego powodu nie mam miesiączki. Dziś chce zrobić kolejne dwa testy, ale strasznie się boję. Co w takiej sytuacji?
  5. Gdzie w poznaniu można zrobić biopsje guzków tarczycy na nfz
  6. Witam Mam 64 lata W 2014roku miałam usunięta tarczycé ponieważ wynik biopsji to rak tarczycy brodawkowy Wynik histopatologiczny nie potwierdził No cóż teraz biorę hormony Do tej pory wyniki dobre Ostatnio złe się czuję Wynik Tag wynosi9,67 Co to znaczy Jestem osłabiona ,ciągle bym spała ciągle boli mnie głowa Trochę się niepokoje Pozdrawiam i czekam na odpowiedź
  7. Dzień dobry, prosiłabym o interpretacje wyników dotyczących tarczycy, (kobieta 25 lat) . TSH 2,46 ulU/ml przy normach od 0,350 do 4,940, FT3 2,97 pg/ml przy normach od 1,71 do 3,71, (63%) FT4 0,90 ng/dl przy normach od 0,70 do 1,48. (25,64%). W tym miesiącu miałam też robiona biopsje 9mm guzka na prawym placie tarczycy, wynik grupa II w systemie Bethesda.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...