Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Resekcja tarczycy

Znaleziono 27 wyników

  1. 10 lat jestem po usunięciu tarczycy TSH mam różnie od o,196 do 3,2 ale drętwieją mrowieją mi dłonie mama takie dziwne drętwienie stóp .
  2. Mam TSH na poziomie 4.84 i biori eutyrox112.czy mam zwiększyć dawkę by obniżyć poziom TSH.tarczyce mam usunięta 15 .Roman lat 72 lat temu
  3. Witam jestem rok po usunięciu tarczycy od pewnego czasu mam bole w kończynach od lokci do nadgarstkow i od kolana do stawu skokowego. Jest to taki lekko rwący dyskomfort który trwa praktycznie bez przerwy caly dzien...raz trwalo to ponad 3 tygodnie potem 1,5 tyg przerwy i znowu sie zaczelo. Nie odczuwam tego jedynie w nocy..poziom tsh mam ciagle wysoki ok 18 biore euthyrox 88 waga 51 kg wiek 33. Robilam juz wile wynikow badan z krwi wszyyskie w normie poza Tsh. Zle reaguje na wyzsza dawke euthyroxu. Jakie jesczze badania moge zrobic lub gdzie sie udac? Kazdy dzien od rana do wieczora czuje takie ala reumatyczne krecenie..bylam juz u reumatologa. Zlecone wyniki rowniez ok. Co jeszcze moge zrobic żeby znalezc przyczne swoich dolegliwości. Prosze o pomoc.
  4. Mam 69lat.22 lata temu miałam usuniętą tarczycę z powodu raka brodawkowatego.Jaki powinnam mieć wynik T S H.?Mam 2'2.Mój lekarz twierdzi że w tym wieku -może być.Czy się nie myli.?
  5. Witam jestem prawie rok po całkowitym wycięciu tarczycy. Teraz przyjmuje letrox od poniedziałku do piątku 100 a od soboty do niedzieli 125. Mam 35 lat. Obecne wyniki. Tsh 5,550 a Ft4 11,5. Jak dalej powinno wyglądać ustawienie leczenia?
  6. Dzień dobry. W 11.2016 r. miałam operację usunięcia tarczycy. Wynik badania histopatologicznego - rak brodawkowaty. W 02.2017 r. - jodoterapia. Prawdopodobnie będę miała robioną konizację szyjki macicy w znieczuleniu ogólnym. To moje wyniki badania krwi: - tsh - 0,016 uIU/ml, - ft3 - 5,51 pmol/l, - ft4 - 21,76 pmol/l. Czy w moim przypadku znieczulenie ogólne będzie mogło zostać zastosowane?
  7. Witam, mam 34 lata od 14 lat leczę tarczycę. Najpierw miałam nadczynność, po kilku latach miałam usunięta tarczyce jodem. Teraz jestem około 7 lat po jodzie. Na dzień dzisiejszy moje TSH wynosi 0,04 mam od ponad roku mnóstwo stresu. Czy mój wynik ma związek z tym? Czy przy niedoczynności i braniu Euthyroxu jest możliwe wpaść w taka nadczynność?
  8. Odebrałam wyniki badań krwi hemoglobina 11.5 hematokryt 35 i tsh 0.1349 czy to normalne? Miałam w Lipcu tego roku usunięta tarczycę obecnie jestem na l4
  9. Witam jestem ponad 2l po usunięciu całkowicie tarczycy . Biorę euthyrox 150 . Moje wyniki : potas 4,30 TSH0,5107 FT3 2,79 FT4 1,24 czy nie jest to zbyt duża dawka ? Mam 38l
  10. Proszę o interpretacje moich wyników czas oczekiwania na wizytę jest .... TSH 0,5107 FT3 2,79 FT4 1,24 biorę euthyrox 150 . Jestem po usunięciu tarczycy 2 lata
  11. Dzień dobry, ile czasu po całkowitym usunięciu tarczycy mogę zacząć uprawiać sport bez obaw o bliznę i stan wewnątrz szyji.
  12. 47 lat mam i od 8 lat nieregularne okresu od 8 mies nie było wcale okresu i dopiero 4 dni trwa silny krwotok. Ginekolog w Lublinie mówił że jestek całkiem bezplodna od 8 lat. To dlaczego mam nagłe krwotok?? chce współzyc z młodszym partnerem 3 razy DZIENNIE to muszę brać antykoncepcję hormony bo biorę dużo leków i hormony Tarczycy po usunięciu 90% tarczycy. proszę o telefon. 572.204.232 DALILA KOCHANIEC
  13. Witam, mam 28 lat, rok temu wycieto mi całą tarczyce z powodu raka pęcherzykowatego z przerzutami do węzłów, bez jodu leczniczego. Na MRI przysadki znaleziono mikrogruczolaka (badania wzroku, i hormonoe nic nie stwierdzilo wiecej). Dzis odebralam badania prolaktyna w normie (18.30), natomiast androstendion 4,61 przy normie do 3.3 Dodam, że TSH i ft4 w normie. Co to oznacza? Proszę o pomoc.
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Jestem po operacji usunięcia prawego płata tarczycy operacje miałam na początku grudnia mam lat 28 wynik TSH 5,80 mam tabletki euthyrox 25 . Teraz okazało się ze jestem w ciąży wykonałam 4 testy wszystkie pozytywne mam pytanie czy może wynnik test ciążowego pomylić się przez hormony które teraz mi buzują po operacji ? czy ty faktycznie jest ciąża i test sie nie myli ? proszę o odpowiedz
  15. Witam.Mam 42 lata 4lata temu miałam usuniętą cała tarczycę z powodu guzków (nie złośliwe) biorę euthyrox100 wynik był cały czas w normie aż do tej pory teraz TSH 5.400 co może być przyczyną Napomnę że od roku zażywam też tabletki cycloproganova ,czy to może mieć jakiś związek?
  16. Witam, Jestem 7 lat po usunięciu tarczycy badania anty tpo 0,22 (norma 0-5.60) tsh 0.47 (norma 0,35 -4,90) usg tarczycy raczej bez zmian jakies małe pozostałości, co to oznacza ? Pozdrawiam
  17. Moja mama jest po usunięciu tarczycy z powodu choroby Basedowa. Ostatni wynik TSH to 0,32. Zażywa Euthyrox 112 przez 7 dni w tygodniu. mama ma 77 lat. Chciałam zapytać czy dawka leku jest prawidłowa. Dziękuję
  18. Witam serdecznie. Mam 45 lat i jestem miesiąc po operacji wycięcia lewego płata tarczycy. Ostatnio zrobiłam badanie TSH i wynik to 6,460. Czy mam się martwić takim wysokim wskaźnikiem?
  19. ..witam ,mam 70 lat i jestem po zabiegu usunięcia tarczycy i po 3 tygodniach po zabiegu TSH mam 12,5 przy dozwolonym max 4,2 , biorę Euthyrox 100, Czy to odpowiednia dawka ?? czuje się zmęczony , senny etc, etc ..pozdrawiam ..
  20. Dziś robiłam test oggt wyniki 94, 143,77 jestem po usunięciu połówki tarczycy i biorę eutyrox 100. Bardzo często jestem senna, zazwyczaj po zjedzeniu posiłku. Będę baaaaardzo wdzięczna za odpowiedz
  21. Dzień dobry, Jestem mężczyzną, mam 49 lat , w listopadzie 2019 roku, miałem usuniętą całą tarczycę. Biorę lektroks 125,. dzisiaj odebrałem wyniki badań kontrolnych TSH 33,620 Białko całk. 6,65 Wapń w sur. 4,79 wapń zjonizowany 2,10 jestem przerażony wynikiem TSH, czy dawka leku który biorę jest za niska,jeśli tak to jaką powinienem zażywać, czy tak wysokie TSH jest niebezpieczne? Proszę o pomoc.
  22. Trzy miesiące temu wynik miałam 0.4 TSH, jestem po usunięciu tarczycy po nowotworze. Brałam dawkę 6 dni 150N Euthyrox 7 dzień 137N. Po trzech miesiącach zrobiłam wynik a teraz mam aż 2.14 TSH. Jaką dawkę powinnam teraz brać euthyrox?
  23. Dzisiaj mialam robine badania krwi , wszystkie badania morfologiczne w normie , neutofile delikanie obnizone 1.94 , natomiast w obwodzie niedojrzalych granulocytow limfocyty podwyzszone 45.2 . Dodam ze choruje na choroba Graves Basedova I jestem po calkowitym usunieciu tarczycy , co moga oznaczac te dwa odchylenia dot. Neutofili i limfocytow w badaniu- niedojrzalych geanulocytow ?
  24. Niedoczynność tarczycy w 1 trymestrze ciąży. Witam, chciałabym poradzić się odnośnie niedoczynności tarczycy w ciąży. Wyniki w 11 tygodniu : TSH 4,8 (norma 0,5-4,5), fT4 16,1 (norma 9-21). Wówczas zwiększono dawkę euthyroxu, od tej pory hormony w porządku. Do 11 t. c. niezlecono badań hormonów, dodam, że tarczycę miałam usuniętą z powodu raka brodawkowatego 11 lat temu. Przed ciąża TSH niskie, blisko dolnej granicy. Obecnie 25 tydzień, usg w normie, dziecko ruchliwe. Jakie jest ryzyko kretynizmu tarczycowego w związku z wynikami w 1 trymestrze?
  25. Witam jestem po całkowitej usunięcia tarczycy, mam napady teżyczka moje wyniki to TSH 0,220 ft424,33 ft3 4,42 ANTY TPO 0,12 ANTY TO0,35 bardzo źle się czuję bardzo
×
×
  • Dodaj nową pozycję...