Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość d...3

Mam podwyższone DHEA, jestem 20sto letnią dziewczyną i mój wynik to 13,21. DHEA-S 420,70. Co mogą oznaczać takie wyniki? Robiłam USG brzucha z oceną nadnerczy i wszystko jest w porządku. Co jeszcze zbadać?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość d...3

W zasadzie nic. Skierowanie na DHEA miałam od dermatologa ponieważ leczyłam trądzik. Pani dermatolog zasugerowała właśnie usg brzucha i dostałam skierowanie do endokrynologa. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość d...3

 DHEA Norma: 1,20-6,30 ng/ml (u mnie 13,21)

DHEA-S Norma: 148,0- 407,0 μg/dl  (u mnie 420,70) 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

skoro wiesz, ze to moze oznaczac problemy z nadnerczami, to nie mam nic do dodania.

nie pytaj w internecie, jakie badania zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gość d...3

W opisie usg napisane jest, że nadnercza prawidłowe, lekarz też tak stwierdził.

Ja nie jestem lekarzem, nie wiem co jeszcze przebadać i skąd taki wynik więc pytam w internecie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...