Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość l...a

Dzień dobry. Od kiedy pamiętam mam straszne problemy z nadwagą. Mimo stosowania diety i ćwiczeń nigdy nie byłam w stanie schudnąć (nawet przy diecie 1500kcal tyłam). W ubiegłym roku zdiagnozowano u mnie chorobę Gravesa-Basedowa. Poziom TSH wynosił wtedy 0. Mimo to tyłam dalej. Obecnie nadczynność jest wyregulowana a poziom TSH wynosi 1,7 µIU/ml (norma 0,35 - 4,94). Kortyzol lekko podwyższony. Dodatkowo zażywam metforminę (glukoza 84mg/dl). Od 5 lat przyjmuję antykoncepcję hormonalną - lek Atywia. W związku z ogólnym złym samopoczuciem postanowiłam skontrolować hormony. Czy poniższe wyniki są prawidłowe dla osób stosujących antykoncepcję? FSH - 5,37 mIU/ml LH - 5,61 mIU/ml Estradiol - 34,20 pg/ml Prolaktyna - 17,57 ng/ml (5,18 - 26,53) Testosteron - 54,30 ng/dl (7,21 - 79,31) SHBG - 212,00 nmol/l (kobiety 20-49 lat: 32,4-128 nmol/l) Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...