Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość w...k

Witam, mam 20 lat i jestem kobietą. Wykonałam badania hormonów, ponieważ zlecił mi je dermatolog w celu leczenia lekkiego trądziku. Proszę o interpretację wyników, zanim dostanę się do lekarza. TSH 5,46 (norma 0,27-4,20 mlU/l) anty-TPO 9,7 (norma <34,0 IU/ml) FT3 5,42 (norma 3,1-6,8 pmol/l) FT4 19,25 (norma12-22 pmol/l) prolaktyna 673,2 (norma 127-637 mlU/l) testosteron 0,44 (norma0,06-0,82 ng/ml) DHEAS 226,9 (norma 148-407 ug/gl) androsterdion 5,3 (norma 0,3-3,3 ng/ml) Bardzo proszę o pomoc, czy takie wyniki mogą oznaczać jakaś chorobę, dodam że nie mam żadnych objawów i dobrze się czuję.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

problem z tarczyca, byc moze z przysadka...

moze lekarz zaleci powtorzenie niektorych badan

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...