Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość a...a

Dzień dobry, poproszę o interpretację badań krwi. Zaniepokoiły mnie niskie poziomy bazofili i eozynofili (nie wiem dlaczego są podane 2x te pozycje z różnymi wynikami)- czym mogą być spowodowane? Leczę się na niedoczynność tarczycy (euthyrox 75 dawka zwiększona od tygodnia) oraz przyjmuję leki hormonalne (Elin). Czy to może być spowodowane tym, że obecnie mimo leczenia mam niski poziom hormonów FT4 i FT3 (hormony badane tydzień temu). Leukocyty 8,37 tys/µl* 3,98 - 10,04 Erytrocyty 4,52 mln/µl* 3,93 - 5,22 Hemoglobina 12,8 g/dl* 11,2 - 15,7 Hematokryt 39,2 %* 34,1 - 44,9 MCV 86,7 fl* 79,4 - 94,8 MCH 28,3 pg* 25,6 - 32,2 MCHC 32,7 g/dl* 32,2 - 35,5 Płytki krwi 275 tys/µl* 150 - 400 RDW-CV 14,3 %* 11,7 - 14,4 PDW 14,6 fl* 9,8 - 16,2 MPV 11,7 fl* 9,4 - 12,5 Neutrofile 5,16 tys/µl* 2,00 - 7,00 Limfocyty 2,49 tys/µl* 1,00 - 3,00 Monocyty 0,58 tys/µl* 0,20 - 1,00 Eozynofile 0,12 tys/µl* 0,02 - 0,50 Bazofile 0,02 tys/µl* 0,02 - 0,10 Neutrofile 61,80 %* 40,00 - 80,00 Limfocyty 29,70 %* 20,00 - 40,00 Monocyty 6,90 %* 2,00 - 10,00 Eozynofile 1,40 %* 1,00 - 6,00 Bazofile 0,20 %* 0,00 - 2,00

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...