Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość Natka17

Sposoby na odchudzanie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hania

Jakiś czas temu trafiłam na filmiki z serii „Jedz dobrze”. Nie czytałam książki, nie sprawdzałam programu DrDietman, a na całą ideę wpadłam po prostu przeglądając Internet. Nie jestem może osobą otyłą, ale też nie ważę tyle, ile bym chciała. Wiem, że mogę schudnąć, ale brakuje mi metody. Tzn. brakowało. Obecnie zaczęłam bardzo uważnie przysłuchiwać się temu, co mówią eksperci na temat produktów spożywczych i ważnych właściwości, które te produkty posiadają:

. Zaczęłam pracować z tą wiedzą i wprowadzać ją w życie, ponieważ wiem, że to dobre i przede wszystkim zdrowe rozwiązanie. Każdy może sobie przejść na „dietę cud”… Tylko po co później walczyć z konsekwencjami? Przecież bardzo często takie diety odbijają się na zdrowiu. Nie jest to bynajmniej działanie dobroczynne. Łatwo wyjałowić organizm takimi „podejrzanymi” dietami… A odbudowanie go po takim wyjałowieniu to przecież ciężka i długotrwała praca, która nie daje efektów od razu. Pytanie, czy warto się wycieńczać dla wyglądu? Moim zdaniem nie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Hania

Jakiś czas temu trafiłam na filmiki z serii „Jedz dobrze”. Nie czytałam książki, nie sprawdzałam programu DrDietman, a na całą ideę wpadłam po prostu przeglądając Internet. Nie jestem może osobą otyłą, ale też nie ważę tyle, ile bym chciała. Wiem, że mogę schudnąć, ale brakuje mi metody. Tzn. brakowało. Obecnie zaczęłam bardzo uważnie przysłuchiwać się temu, co mówią eksperci na temat produktów spożywczych i ważnych właściwości, które te produkty posiadają:

. Zaczęłam pracować z tą wiedzą i wprowadzać ją w życie, ponieważ wiem, że to dobre i przede wszystkim zdrowe rozwiązanie. Każdy może sobie przejść na „dietę cud”… Tylko po co później walczyć z konsekwencjami? Przecież bardzo często takie diety odbijają się na zdrowiu. Nie jest to bynajmniej działanie dobroczynne. Łatwo wyjałowić organizm takimi „podejrzanymi” dietami… A odbudowanie go po takim wyjałowieniu to przecież ciężka i długotrwała praca, która nie daje efektów od razu. Pytanie, czy warto się wycieńczać dla wyglądu? Moim zdaniem nie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Marlena

Jedzenie ma znaczenie! Wierzę w to, odkąd wyleczyłam naturalnymi sposobami swoją tarczycę. Wiem, że można, da się i przede wszystkim warto! Bo zdrowie z natury ma wyjątkową moc i jest czymś, czego nie da nam nic innego. Żadne proszki, suplementy, czy cudowne preparaty na odchudzanie z gazetek. Warto jeść dobrze i słuchać co mają do powiedzenia ludzie, którzy poi prostu znają się na jedzeniu youtube.com/watch?v=O4X4zzOWoMw. To nieprawda, że trzeba wydać bilion złotych monet na pudełkowe diety, aby osiągnąć upragnione wyniki na wadze. Wystarczy po prostu odrobina cierpliwości i porzucenie mitów, na temat tego, co ma nam pomóc. Nie pomogą diety cud i to, do czego nie mamy żadnego przekonania. Nie chodzi o to, żeby działać wbrew sobie, ale żeby wykorzystywać wiedzę, którą mamy, do lepszego działania, funkcjonowania i po prostu, lepszego dbania o siebie. To podstawa, zwłaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy za oknem szaleje wirus i trzeba dbać o siebie dbać znacznie bardziej, niż do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Karol

Diety dietami, a chudnięcie, chudnięciem. Ale czy zastanawiacie się nad tym, skąd pochodzi jedzenie znajdujące się w Waszej lodówce? Dlaczego jaja z wolnego wybiegu mają taką wartość odżywczą? Czemu są lepsze, niż te, znoszone przez kury żyjące w trudnych, a czasem wręcz bestialskich warunkach? Nie tylko to, co jemy ma znaczenie ale również to, w jakich warunkach zostało pozyskane to, co trafia do naszych żołądków.

Zauważcie, że kury żyjące na wolnych wybiegach, czerpią wartości odżywcze przede wszystkim z natury, a nie ze sztucznych substancji, które prowadzą do wielu chorób wśród zwierząt. A w ostatecznych przypadkach, nawet do ich śmierci. Toksyczne substancje spożywane przez kury, przechodzą także do organizmu człowieka, przez np. jakość jajek czy kurzego mięsa. Warto tej sprawie przyjrzeć się bliżej i zobaczyć, co ma na ten temat do powiedzenia ekspert:

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Renata

W czasach pandemii powinniśmy się zdrowo odżywiać. Zdrowie zawsze było ważne, ale teraz powinno być dla nas na pierwszym miejscu. Jeśli odchudzanie ma nas przyprowadzić do zdrowego jedzenia i zwracania uwagi na to, co jemy i jak dobieramy produkty - to moim zdaniem warto to zrobić. Jeśli nie możemy jeść zdrowo ze względu na to, że ma to oczywistą wartość, to dla dobrej sylwetki też warto to robić. Wielu osobom zdrowe jedzenie kojarzy się z dietami cud i zjadaniem tego, na co tak naprawdę wcale nie mają ochoty. A przecież nie o to chodzi. Można jeść dobrze i wcale nie wyrzekać się własnych upodobań i preferencji. Polecam sięgnąć do książki „Jedz dobrze i nie tyj” a także zerknąć na kanał na YT „Jedz dobrze”. Bardzo regularnie ukazują się tam opinie ekspertów o produktach, które na co dzień każdy z nas kupuje i ma w swojej lodówce. Czy te produkty naprawdę są zdrowe? Co to znaczy „zdrowe” i kiedy warto po nie sięgnąć? Sprawdźcie sami: youtube com/watch?v=1pOIVPnAD84. Sprawdźcie i zobaczcie, jak to się sprawdzi u Was.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Asia

Wiosna za oknem budzi się już do życia, a ja totalnie uwielbiam w tym czasie zajmować się dietą, ziołami i zdobywaniem wiedzy o tym, co warto zjeść. Dzisiaj słuchałam sobie opinii ekspertki na temat czerwonej herbaty i jej właściwości. Pani Aleksandra Luba-Stępińska w sposób profesjonalny i interesujący opowiada o różnych produktach na kanale Jedz dobrze by Młynarski. Z filmiku dowiemy się czegoś na temat tego, jak pozyskiwane są liście czerwonej herbaty i jakie właściwości posiada. Wiedzieliście, że czerwoną herbatą można się obudzić? Podobnie jak kawą, czy innymi substancjami, które mają za zadanie pobudzać nasz organizm do pracy. Najlepsze efekty podczas picia tej herbaty można osiągnąć, łącząc ją ze zwiększoną aktywnością fizyczną. Z resztą, sami posłuchajcie bo moim zdaniem warto. Katorżnicze diety, to jedno. Niestety zazwyczaj mogą się one skończyć szpitalem lub jakimiś długofalowymi negatywnymi skutkami dla zdrowia. Zamiast tego, polecam Wam zdrowe i naturalne odżywianie. To opłaca się bardziej i daje znacznie lepsze efekty, niż takie diametralne diety, które może dają chwilowy efekt, ale też wiążą się z różnymi, niekoniecznie dobrymi konsekwencjami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika

Wiecie, że olej kokosowy ma bardzo wiele zastosowań? Nie tylko spożywczych! Dobrze działa na skórę, wspiera nawet wrażliwą skórę dzieci lub pomaga w walce z odparzeniami. Wokół tego oleju narosło niestety wiele mitów, które oczywiście nie są prawdziwe i zasługują na zdermentowanie. Sama wiele razy słyszałam o tym, jak dramatycznie olej działa na skórę małych dzieci. A był jedyną substancją, która pomogła mojemu dziecku na ostre odparzenie po pieluchach Pampers (alergia). Olej kokosowy jest też nieoceniony w procesie odchudzania i przestawiania się na zdrowe jedzenie. Co najważniejsze, olej kokosowy przyspiesza metabolizm, pomaga zachowywać smukłą sylwetkę, a także przyspiesza usuwanie tłuszczów zmagazynowanych już w organizmie. Przyspiesza spalanie kalorii, a dodatkowo wywołuje uczucie sytości, co powstrzymuje przed sięgnięciem po przekąski. Sama stosuję olej kokosowy dosyć regularnie i naprawdę widzę, w jaki sposób działa. Idealnym dopełnieniem dla mnie, jest jeszcze szklaneczka rumianku każdego dnia. To pozwala mi czuć się dobrze i cieszyć się pełnią życia. Sprawdźcie więcej na ten temat na kanale Jedz dobrze by Młynarski.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Danusia

Lubicie nasiona Chia? Warto się nimi wspierać podczas codziennej diety. Zawierają całe mnóstwo witamin i minerałów. Jeśli chcielibyście dowiedzieć się więcej na ich temat, warto posłuchać opinii eksperta: youtube com/watch?v=u4o2y_PfSgk. Kiedyś jedzenie zdrowo kojarzyło mi się z karkołomnym procesem, trudnym do wykonania, żmudnym i nieprzyjemnym. Przez pandemię zainteresowałam się jednak lepszym jedzeniem i naprawdę wierzę w to, że najwięcej przyjemności może nam przynieść jedzenie. Zachęcam Was również do zobaczenia wzorcowego jadłospisu śniadaniowego znajdujący się na kanale Zbigniewa Młynarskiego: youtube com/watch?v=hqvrQ1aaJIY. Bardzo podoba mi się cały cykl poświęcony dobremu odżywianiu bez konieczności prowadzenia wewnętrznej walki. Nigdy nie lubiłam takiego podejścia, żeby udawać, że jest się innym człowiekiem i zmieniać się na potrzeby prowadzenia diety. Na dłuższą metę to nie wychodzi, ponieważ udajemy kogoś kim nie jesteśmy. Nic dziwnego, że potem pojawia się efekt jojo i inne tego typu rzeczy. Na szczęście żywienie nie musi tak wyglądać, sprawdźcie na kanale Jedz dobrze by Młynarski!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Violetta

Hej Forumowicze-Dietowicze! Jak Wam minęły święta? Tak się rozpisujecie o metodach Pana Młynarskiego, że aż poczułam tego bluesa i postanowiłam spróbować. Moje Święta były więc ByMłynarski. A to oznacza, że na moim stole pojawił się mazurek z przepisu Pana Zbigniewa. W ogóle szalenie podoba mi się ta nowa seria z kuchnią w tle. Fajnie, że od wykładów, opinii ekspertów, ekipa Jedz Dobrze przeszła do praktyki. Chociaż nie jestem cukrzykiem, powinnam ograniczać cukier. Dlatego mazurek Pana Zbigniewa trafił bardzo w moje potrzeby. Moi najbliżsi również byli bardzo zadowoleni, bo nieskromnie mówiąc – podbiłam ich podniebienia. Warto było: youtube com/watch?v=n_YDZdZ7kkU. Podoba mi się takie rewolucyjne myślenie o diecie, w końcu nikt mi niczego nie zakazuje, tylko dba o zachowanie odpowiednich proporcji, czy o takie sprawy, jak regulacja apetytu. Jest to dla mnie bardzo ważne. Sama nie do końca potrafię się dobrze zorganizować, ale fachowe porady, wideo, Dietman i różne inne narzędzia, naprawdę są warte uwagi i przede wszystkim przynoszą efekty.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Lidka

Do niedawna miałam spory problem z twarogiem, a przynajmniej tak sądziłam. Trochę chodziło o dietę, a trochę o sprawy dermatologiczne. Na twarzy pojawiały mi się takie czerwone bolące plamy i lekarz mi powiedział, że to uczulenie na twaróg. Trochę nie chciało mi się w to wierzyć, bo ser i przetwory mleczne jem całe życie. Więc niby dlaczego, akurat teraz miałyby mi szkodzić? Okazało się, że jednak było w tym trochę racji. Odkryłam to jednak przypadkiem, słuchając Pana Piotra, który co jakiś czas dzieli się na youtube opinią ekspercką na temat różnych spraw dotyczących diety. Odkryłam, że to nie twaróg sam w sobie jest zły, ale skład twarogu, który ja kupuję. Przerzuciłam się więc na produkt, o którym mówi Pan Piotr: youtube com/watch?v=ebL-7u5W2PU. Nie bez znaczenia dla różnych alergii cywilizacyjnych jest to, co mamy w lodówce i jak podchodzimy do codziennych zakupów. Okazało się, że mojej alergii nie był winny twaróg sam w sobie, ale bardzo konkretny twaróg, który miałam w lodówce. Czytajcie składy i sprawdzajcie, zdecydowanie warto. Dla dobrej zmiany.

 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość LunaMOON

Wy tu o dietach, a ja Wam powiem, że niedawno jadłam pyszną pastę czekoladową. Z awokado! A przepis znam dzięki serii na youtube „Zbyszek Młynarski gotuje”. Ta seria jest super, bo przepisy są pomyślane tak, aby nie przytyć. A nawet żeby schudnąć. Zbigniew Młynarski co chwilę daje różne porady i informacje, które pozwalają na bardzo świadome jedzenie. A przede wszystkim, autor nie nakłania do tego, aby przestać o siebie dbać – wręcz przeciwnie. Nie jest to pierwszy z przepisów Pana Zbyszka, który wypróbowałam i na pewno będę próbowała dalej. Mam wrażenie, że dania przez niego proponowane są lekkie. Jestem żołądkowcem i generalnie, różnie to bywa z moim próbowaniem nowych rzeczy, ale tutaj jestem bardzo zadowolona i również Wam polecam: youtube com/watch?v=r9MshhIA0fk. Warto skorzystać z pełni narzędzi, jakie daje Pan Zbigniew. Przeczytać książkę, sprawdzić program drDietman. Teraz wszyscy jesteśmy w domach, to przecież mamy czas na eksperymenty w kuchni i zadbanie o siebie. A ta pasta czekoladowa z awokado? Niebo w gębie!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Grzegorz

Nigdy nie byłem miłośnikiem cebuli, ale od wybuchu pandemii zacząłem ją jeść ze względu na dobroczynne aspekty zdrowotne. Chętnie słucham co Pani Ola ma do powiedzenia na temat różnych produktów. Z cebulą długo było mi nie po drodze, ale przekonałem się. Filmik z opinią ekspertki Pani Oli - nie był dla mnie zupełnie nową wiedzą, ale dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy. Myślę, że w dzisiejszych czasach szczególnie warto zwracać uwagę na to co jemy. Może nie jesteśmy w stanie samym jedzeniem pokonać wirusa, ale na pewno jedząc dobrze będziemy w stanie nie zapadać tak często na inne choroby, które przecież też dokładają pracy służbie zdrowia. Warto słuchać takich rzeczy i wprowadzać je w życie jak najszybciej. Ja już usunąłem ze swojej diety wszystkie toksyczne rzeczy i Wam też polecam. Zmienił się bardzo mój komfort życia, komfort snu. A moje wyniki? O niebo lepsze niż do tej pory. Opinie ekspertów dają mi bardzo pomocne w wybieraniu tego, co warto zjeść: youtube com/watch?v=9t-nBLGJvFY.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość joginka Vanessa

Jak często sprawdzacie składy produktów, które posiadacie w lodówce? Ja się tego nauczyłam i powiem Wam szczerze, że nie jem już rzeczy, które zawierają w składzie więcej niż 5 rzeczy. Trudne to było do zrobienia, ale udało mi się. Byłam ciekawa, co ekspertka – Pani Ola – ma do powiedzenia na temat parówek Tarczyński (youtube com/watch?v=qlFj5SUNJDc), ponieważ do teraz uważam, że są to najlepsze i najbardziej wartościowe parówki spośród tych dostępnych w markecie. Czasem sobie na nie pozwalam i uważam, że są pyszne. Teraz szczególnie powinniśmy zwracać uwagę na to, co jemy i jak jemy. Dobre jedzenie to nie jest przykry obowiązek. To radość płynąca z dbania o siebie, a także większa odporność i lepsze wyniki badań. Na początek, warto po prostu spróbować i zobaczyć, jak te zmiany w żywieniu uzewnętrznią się w naszej codzienności. Człowiek, który o siebie dba jest szczęśliwszy i lżejszy, ma się dobrze. Na duchu i na ciele. A w połączeniu z technikami relaksacyjnymi – sukces murowany !

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Sylwuś xoxo

Lubicie suszoną bazylię, ja uwielbiam! Sypię do wszystkiego i w ogóle nie żałuję. Moja rodzinka też bardzo lubi zioła. Jakiś czas temu przeszłam na dietę i od tamtej pory pilnie przyglądam się temu, co jem i co je moja rodzina. Kiedyś mi się wydawało, że dieta to tylko odmawianie sobie przyjemności, dzisiaj myślę – wręcz przeciwnie. To kwestia stylu życia i dobrych nawyków. Które mogą być wartościowe i przyjemne, jeśli tylko dobrze podejdziemy do sprawy. Warto zapoznać się z książką „Jedz dobrze i nie tyj” Zbigniewa Młynarskiego i posłuchać, co eksperci mają do powiedzenia na temat różnych konkretnych produktów (youtube com/watch?v=suPU-nBxsgI). Dla mnie to niezły kierunkowskaz, na co dzień często słucham tego kanału. Zwłaszcza przy gotowaniu – jakoś dobrze mnie nastraja. Polecam Wam z całego serca! Nawet moja mama z cukrzycą znalazła w tym wartość dla siebie i skomponowała pyszną dietę, bez szczególnych wyrzeczeń. Polegam Gorąco! Wyniki badań też Wam się poprawią – sprawdźcie sami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Daniela

Kuchnia pachnąca ziołami i zdrowym jedzeniem była moim marzeniem odkąd pamiętam. Niestety prędkość życia i ciągły pośpiech spowodowały, że nie byłam w stanie wprowadzić tego, w swoim domu. Dopiero jak podupadłam na zdrowiu doceniłam domową, zdrową kuchnię. I tak, dzięki oglądaniu kanału Jedz Dobrze by Młynarski – nabrałam świadomości żywieniowej. Z całego serca polecam Wam ten kanał. Ostatnio słuchałam o papryce: youtube com/watch?v=NQsHPfo4mk8. Papryka to cudowne warzywo, warto czerpać z niej pełnymi garściami. Posiada mnóstwo wartości odżywczych, a przy tym wybornie smakuje. Sprawdźcie koniecznie, co ekspert ma do powiedzenia na ten temat. Pamiętajcie, że to, co jemy ma wpływ nie tylko na nasze zdrowie ale również na sylwetkę. Można jeść dobrze i zdrowo, a przy tym cieszyć się piękną figurą. Do wsparcia tego poglądu, warto zapoznać się z książką „Jedz dobrze i nie tyj”. Można również wesprzeć się pomocą doświadczonego doradcy żywieniowego. Schudłam ładnych kilka kilogramów na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kasia

Niezdrowe przekąski warto zamienić na zdrowe. Np. na słonecznik łuskany: youtube com/watch?v=9MOgldK3_3I. Niedawno zaczęłam się przestawiać. Wybuch wirusa spowodował we mnie coś takiego, że zaczęłam bardziej przyglądać się temu, co jem i jak jem. Wszystko po to, żeby nie niszczyć swojego zdrowia, odporności i zdrowia swojej rodziny, niezdrowym jedzeniem. Od początku lockdownu, cieszę się kuchnią i przygotowuję pyszne potrawy. Zaczęłam również gotować z Panem Zbigniewem i sprawia mi to ogromną przyjemność. Spełniam się kreatywnie w kuchni, a dbanie o siebie i o zdrowie stało się dla mnie pewnym stylem życia. Nie jest już w żadnym razie przykrą dietą pełną wyrzeczeń, ale radością, że mogę zrobić coś dla siebie i dla innych. To była bardzo dobra zmiana w moim życiu i jestem z tego powodu niezwykle szczęśliwa. Na pewno zapoznam się ze wszystkimi filmikami na kanale Jedz dobrze by Młynarski. Zastanawiam się też nad skorzystaniem z programu dr Dietman. Jak na razie widzę same korzyści ze stosowania rad z tego kanału.Niezdrowe przekąski warto zamienić na zdrowe. Np. na słonecznik łuskany: youtube com/watch?v=9MOgldK3_3I. Niedawno zaczęłam się przestawiać. Wybuch wirusa spowodował we mnie coś takiego, że zaczęłam bardziej przyglądać się temu, co jem i jak jem. Wszystko po to, żeby nie niszczyć swojego zdrowia, odporności i zdrowia swojej rodziny, niezdrowym jedzeniem. Od początku lockdownu, cieszę się kuchnią i przygotowuję pyszne potrawy. Zaczęłam również gotować z Panem Zbigniewem i sprawia mi to ogromną przyjemność. Spełniam się kreatywnie w kuchni, a dbanie o siebie i o zdrowie stało się dla mnie pewnym stylem życia. Nie jest już w żadnym razie przykrą dietą pełną wyrzeczeń, ale radością, że mogę zrobić coś dla siebie i dla innych. To była bardzo dobra zmiana w moim życiu i jestem z tego powodu niezwykle szczęśliwa. Na pewno zapoznam się ze wszystkimi filmikami na kanale Jedz dobrze by Młynarski. Zastanawiam się też nad skorzystaniem z programu dr Dietman. Jak na razie widzę same korzyści ze stosowania rad z tego kanału.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Dagmara

Lubicie zieloną herbatę? Ja uwielbiam, chociaż szczerze powiedziawszy nie skupiałam się do tej pory na jej walorach zdrowotnych. Piję, bo lubię. Z jednej strony to takie proste, z drugiej, po wybuchu pandemii postanowiłam bardziej zająć się zdrowym żywieniem i skoncentrować się na produktach, które naprawdę mogą dać mi wiele. Zauważyłam, że wielu z Was poszukuje sposobów na odchudzanie. Warto w tym temacie zwrócić się do natury. Ma ogromną moc – często nie jesteśmy nawet w stanie zdać sobie z tego sprawy, ponieważ za szybko się poddajemy. A natura działa swoim rytmem. I rzeczywiście zmieniając diametralnie życie, mogę powiedzieć, że schudłam i mam się bardzo dobrze. Z samą sobą i z otoczeniem. A wszystko dzięki temu, że zamieniłam negatywne nawyki na pozytywne. Zamiast sięgać po colę i chipsy, sięgam po zieloną herbatę i zdrowe przekąski. Na co dzień pomagam sobie słuchając kanału Jedz dobrze by Młynarski. Opinie ekspertów na temat produktów, bardzo pomagają mi podejmować codzienne decyzje żywieniowe i czuję się znacznie zdrowsza dzięki temu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Adrian

Jeśli chcecie jeść smaczne jedzenie, a przy tym schudnąć, polecam Wam serię „Zbyszek Młynarski gotuje”. Bardzo zasmakowałem w hot wingsach: youtube com/watch?v=KToIG82LbzY. Uwielbiam jedzenie tego typu, ale wiadomka, że nie ma co po nie sięgać w nadmiarze. To puste kalorie, zwłaszcza jeśli jesz w fastfoodach. Mi niestety się zdarzało. Teraz już prawie tego nie robię, czuję się lepiej, ćwiczę i nawet zacząłem tracić na wadze. Nigdy nie byłem grubasem, ale nie czułem się też najlepiej w swoim ciele. Teraz pełna kulturka, żona też jest zadowolona bo w końcu nauczyłem się robić coś więcej w kuchni, niż tylko rozkładać zamówione fastfoody na talerzach. Jestem bardziej pozytywny, mam w sobie więcej życia. Warto było. Dieta sama w sobie to katorga – ale jeśli zmienisz myślenie, jest zupełnie inaczej. Nie powiem Ci, że to łatwe, bo nie. To ciężki proces, ale jeśli wynika z dobrej motywacji to wtedy ma szanse na powodzenie. Jestem wdzięczny również mojemu trenerowi personalnemu. Widzę, że połączenie dobrych nawyków z ćwiczeniami przynosi super efekty. Szok, bo się nie spodziewałem w sumie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...