Skocz do zawartości
Forum

Przepisy na domowe nalewki


Gość Dorotka z krainy Oz

Rekomendowane odpowiedzi

Miód, skórka z cytryny /mało/ , można i sok z cytryny - zalewamy wódką.
-Garść rodzynek, łyżeczka suszu herbacianego + wódka - wychodzi koniak.
-Z ciemnych winogron, najpierw robię sok. Podgrzewam w garnku i zlewam sok, mało słodzę , potem go mieszam pół na pół z wódką. Jak postoi, jest pyszny, a można też od razu konsumować.

To są takie uproszczone przepisy. Klasyczne nalewki, to zalewa się owoce, czeka i potem nie wiadomo co zrobić z owocami, a po za tym, jestem leniwa.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...