Forum Interpretacja badania krwi

Wynik badania krwi do analizy

~m...l

~m...l

Proszę o interpretację wyniku. WBC7.34 (4.00-10.00) RAC 4.50 (4.00-5.20) HAB 15.4 (11.5-15.7) HTC 42.6 (35.0-45.00) PŁYT 133 (150-400) PCT 0.164 (0.100-0.450) MCV 94.7 (80.0 -95.0) MCHC 34.2 (25.0-33.0) MCHC 36.2 (31-37) RDW-CV 12.1 (11.0-16.0) GRA 5.77 (1.60-6.50) LYM 1.32 (0.80-4.50) MON 0.24 (0.00-1.20) EO 0.00 (0.00-0.50) BASO 0.01 (0.00-0.10) %GRA 78.6 (40.0 -65.0) %LYM 18.0 (20.0-45.0) %MON 3.3 (0.0-12.0) %EO 0.0(0.0-5.0) %BASO 0.1 ( 0.0-1.0) KOBIETA 32 lata. Z góry dziękuję i czekam. Pozdrawiam

Odpowiedzi znajdują się poniżej

Maria 444

Maria 444

Tak pisaliśmy. Lekarz stwierdzil maloplytkowosc i kontroli za pół roku. Nic się natomiast nie dowiedziałem o tych podwyzszeniach w morfologii. Stwierdzil że jest ok i interpretuje się całość a nie pojedyncze parametry. I wcale mnie to nieusppkoilo.

214095 maria-444 Kobieta, 37 lat, Brzegi
~mgmg

~mgmg

bo nie ma sieczym martwic, ale jezeli wolisz szukac pomocy na anonimowym forum niz sluchac lekarza, to niestety masz problem.
od procentow granulocytow itp. wazniejsze sa liczby bezwzgledne (te pierwsze), a te sa w normie. Maloplytkowosc prawdopodobnie od stosowanych lekow. Tyle.