Forum Zdrowie

Ucisk w skroniach i czole przy niedoczynności tarczycy

janusz224

janusz224

Zaczelo sie wszystko jakis rok temu. Jadac do szkoly autobusem nagle, bez zadnej przyczyny zrobilo mi sie slabo, mroczki przed oczami,zimne poty. Myslalem ze zemdleje, wpadlem w delikatna panike ale staralem sie uspokoic po jakis paru minutach przeszlo. Powtarzało sie to mniej wiecej raz w miesiacu. Z czasem bylo coraz gorzej, wystepowalo to niemalze codziennie takze zdecydowalem sie pojsc do lekarza. Zrobiono mi morfologie i tsh. Morfologia byla i jest w porzadku, tsh podwyzszone delikatnie. Skierowano mnie do endokrynologa jednakze nic z tym nie zrobiono a ja czulem sie coraz gorzej. Uczucie bylo dziwne, ciezko mi je opisac, dziwny ucisk w glowie, mrowienie, nie wiem od ktorego robilo mi sie slabo i mialem wrazenie ze zaraz odjade z tego swiata, to uczucie bylo i jest bardzo nieprzyjemnie. Chodzac od lekarza do lekarza zrobiono mi jeszcze ekg, echo serca, usg jamy brzusznej- wszystko wporzadku. Zdecydowalem sie pojsc do psychiatry bo juz nie wiedzialem co robic a to uczucie, nieprzyjemne mnie przerazalo. Bralem przez 4 miesiace spamilan- przeciwlekowe, na depresje. Psychiatra jednak za bardzo sie mnie nie zainteresowal i powiedzial ze mam zrobic badania tsh, szybko mnie splawil.Tabletki ktore mi przepisal nic mi nie pomagaly. Okolo 2 miesiace temu postanowilem zrobic po raz kolejny badania tsh i poszedlem z wynikami prywatnie do endokrynologa gdzie wykryto u mnie jeszcze guzki teraz przyjmoje letrox50. Jest znacznie lepiej;) wystepuje jeszcze u minie to "dziwne" uczucie ale juz np raz na tydzien a nie codziennie i przez wiekszosc dnia, caly czas mam nadzieje ze bede taki jak z przed roku. Moje pytanie to takie czy biorac juz 2 miesiace tabletki na niedoczynnosc tarczycy powinienem czuc juz sie dobrze? ktos wie z kad sie biora takie objawy : ucisk w skroniach i czole, najczesciej rano po najedzeniu sie i zapaleniu papierosa przychodzi to straszne uczucie- mrowienie w glowie i wrazenie ze zaraz odjade,oslabienie,caly blady jestem . To uczucie jeszcze wyspepuje np po wypiciu kawy ale nie zawsze. Chyba tylko w te gorsze dni albo na kacu to juz jest odjazd :P Przez to nie pije juz alkoholu ponad pol roku :P Co powinienem zrobic, gdzie tkwi problem. Chcialbym trafic w koncu w dziesiatke i nieprzejmowac sie juz swoim zdrowiem...

95039 janusz224 Mężczyzna, 29 lat, Krakkow

Odpowiedzi znajdują się poniżej

janusz224

janusz224

a i zapomnialem dodac ze robilem takze badania hormon FT4: 1,16 ng/dl norma 1,0-1,6ng/ml , p-ciała anty- TPO: 10,49 IU/ml norma od 0,0- 35,0 IU/ml , anty- TG: 15,65 IU/ml norma do 115 IU/ml . Lekarz endokrynolog powiedzial ze jest ok, mogly by byc troszeczke wyzsze ale jest ok. Sprawdzam sobie ostatnio csnienie i puls. 2 ostatnie to : RR 136/85 Puls 102 , RR 119/80 Puls 98

95039 janusz224 Mężczyzna, 29 lat, Krakkow