Skocz do zawartości
Forum

parowki na 100 sposobow!


Gość Amanda wawa

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Amanda wawa
jak w temacie, wymieniamy sie przepisami z zastosowaniem paroweczek.
Zapiekane parowki:
SKŁADNIKI:
1 kg parówek.
250g pieczarek.
250g żółtego sera.
2 pomidory.
2 cebule.
2 papryki.
olej.
pieprz.
sól.
ostra papryka w proszku
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojoną w plasterki cebulę,na cebuli ułożyć pokrojoną w paseczki paprykę,następnie parówki,pomidory i pieczarki,całość doprawić solą,pieprzem i papryką w proszku,całą potrawę posypać startym serem i zapiec w piekarniku.
Odnośnik do komentarza
matko, parówki są paskudne! i jak sobie pomyślę, co w nich jest, to mi sie słabo robi. jeszcze na zimno, to jako tako zjem jedną, ale na ciepło, to już masakra. chociaż raz moja mama podała parówki w wersji meksykańskiej: z fasolą, cebulą, kukurydzą, koncentratem pomidorowym i vegetą do dan meksykańskich. przyznaję - było pikantne i pyszne! :)
Odnośnik do komentarza
Parówki a'la hot-dog w cieście drożdżowym;)
Zrobić ciasto drożdzowe. podzielić na mniejsze części i rozwałkowac kazdą część na placki. w taki placek pakujemy sosy, ketchupy, pieczarki, sery, i inne sórówki oraz paróweczkę. zwijamy szczelnie i pieczemy w piekarniku;)
Odnośnik do komentarza
Gość Amanda wawa
parowki sa przepyszne ;D
z serem
4 parówki (grube).
6 dag twardego żółtego sera .
4 plastry wędzonego boczku.
sproszkowana papryka
Parówki przekroić wzdłuż na pół nie docinając do końca . W powstałe nacięcie po uprzednim oprószeniem papryką umieścić pokrojony w kawałki ser. Wszystko owinąć plastrami boczku, którego końce spiąć wykałaczkami. Przełożyć na wysmarowane tłuszczem naczynie żaroodporne. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 180 stopni przez ok 20 min. (Nie dopuścić aby ser się zbrązowił).
Odnośnik do komentarza
albo w lecho:


Składniki:
Parówki 2 opak. Papryka 3szt. (żółta, czerwona i zielona) Pomidory (1 kg) Cebula (2 szt.) Pieprz Sól Papryka w proszku

Parówki poddusić na maśle, dodać pokrojoną paprykę, pomidory i cebulę, dusić do miękkości,doprawić pieprzem i solą do smaku.

Ja jem je zawsze ryżem;)
Odnośnik do komentarza
Gość Amanda wawa
Salatka
Składniki:
4 parówki 2 ogórki kiszone Sól Pieprz Oregano Sos pomidorowy
Kroimy parówki na części, to samo robimy z ogórkami.
Wrzucamy całość do miseczki zalewamy sosem pomidorowym.
Dodajemy przyprawy jak sól, pieprz, oregano. Całość mieszamy i nakładamy na talerzyki.
Tak oto mamy sałatkę paryżankę. Smaczną i orzeźwiającą.
Odnośnik do komentarza
No sos pomidorowy z ogórkami kiszonymi parówkami nie za bardzo mi się widzi.....

Jajecznica z parówkami


Składniki:
2 sztuki parówek, 0,5 sztuki cebula biała, 1 sztuka pomidor, 2 sztuki jajko, do smaku masło, do smaku przyprawa uniwersalna

Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy posiekaną cebulkę i rumienimy ją. Następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę i parówki pokrojone w plasterki. Smażymy. Doprawiamy do smaku i wbijamy jajka. Mieszamy aż jajka się zetną ( w zależności jak kto lubi ). Ciepłe przekładamy na talerzyk i podajemy z pieczywem.

Takie jedzenie parówek zdecydowanie bardziej mi odpowiada;)
Odnośnik do komentarza
Z jednej strony jak sobie pomyślę, co znajduje się w tych parówkach to jest mi słabo, ale z drugiej czasami ma się na nie TAKĄ ochotę :)
Ostatnimi czasy mam raczej ochotę na gotowane niż smażone, a był czas że przerzuciłam się zdecydowanie na te drugie.
Odnośnik do komentarza
Kiedy byłam mała moja ciocia przyrządzała mi z parówek jajecznicowe serca:) Wystarczy naciąć parówkę tak aby można było utworzyć niej kształt serca, rozbijamy jajka w środku, mieszamy na jajecznice i podajemy:) Taka mała rzecz a cieszy!
Odnośnik do komentarza
Gość Maurelii_pl
Dzisiaj w "3" mówili, iż amerykańscy naukowcy opracowali w końcu wyniki badań związane z jedzeniem czerwonego mięsa. Testowali kilkaset tysięcy ludzi przez kilkanaście lat. Z ich badań wynika, że jedząc czerwone mięso, szynki, parówki żyje się ok. 13 lat krócej.
Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...