Skocz do zawartości
Forum

Czy jest możliwość że zakaziłam sie listerioza?


Gość Patrycja

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj na szybko po otwarciu lodówki wyjęłam kiełbaskę frankfurterke, ktora ugryzłam dosłownie 2 razy u zorientowałam się że jest lepka w dotyku. Nie śmierdziała ani nie była kwasna w smaku. Smakowała normalnie. Zaniepokoiła mnie jedynie ta lepkość. Bardzo się martwie czy mogło dojść do zakażenia listeria? Kielbaski były kupione w dzien kiedy je próbowałam i były opakowane w folie na której data ważności była jeszcze ponad 2 tygodnie 

Odnośnik do komentarza
Gość czteryznaki

Czemu podejrzewasz listerię?

Dobre wędliny są szczepione na powierzchni bakteriami kwasu mlekowego (potem mogą dać biały nalot), więc spora szansa że nic złego się nie stanie.

W razie czego wrzuć do gara.

 

Alarmem jest puchnięcie bo to może oznaczać botulinę.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...