Skocz do zawartości
Zamknięcie Forum WP abcZdrowie ×
Forum

Czy makaron brązowy z mąki durum jest zdrowy?


Gość d...l

Rekomendowane odpowiedzi

Najlepiej jest wybierać makarony razowe tzn z pełnego przemialu. Są bogatym źródłem białka i błonnika pokarmowego, energia z produktów razowych jest wolniej uwalniania co zapewnia dłuższe uczucie sytości. Jeżeli makaron z pszenicy durum jest brązowy, wygląda na to że jest ona z pełnego przemialu, warto dokładnie czytać etykiety ponieważ producenci często po prostu barwią produkty (makarony, pieczywo). Orkisz to nic innego jak odmiana pszenicy. Jednak moim zadaniem warto urozmaicac dietę w różne zboża,

Odnośnik do komentarza
W dniu 9.05.2022 o 08:21, Gość MartaP napisał:

Ja z kolei o diecie św Hildegardy czytałam tutajhttps://www.zyciepabianic.pl/styl-zycia/5-najwazniejszych-zasad-diety-sw-hildegardy.html

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...