Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Prostata

Znaleziono 16 wyników

  1. wymiary prostaty 47-56 pecherz o nieco pogrubionych sciankach z tedęcją do uchyłków PSA 1,3 czy mam się czym matwić męszczyzna 68 lat
  2. Mój wynik APTT (ICD9-G11) 34,1 sek mężczyzna lat 74 jaki to wynik chory czeka na zabieg prostaty sposobem TURP.
  3. Witam, ponawiam pytanie mam lat 62 ,wynik PSA 1,710ng/ml z usg wyszło gruczoł krokowy powiekszony w całosci zwpuklającym sie płatem srodkowym przekroju ok.36x48mm. Czy jest czas do niepokoju nadmieniam ze przed pandemią urolog przepisał mi tabletki Alfabax 10mg ktore uzyłem dwa razy i zrezygnowałe bo spadło mi cisnienie i osłabiło {oblały mnie poty} nadmieniam ze jestem po udzrze biore leki na nadcisnienie.Wyniki są obecne czy jest czas do niepokoju z góry dziekuje za odpowiedz.
  4. Prostata 4,92x3,89x3,89 a PSA 1,98 czy należy coś robić?
  5. Czy może ktoś mi pomoc Mój Tata leży w szpitalu w Iławie na oddziale Covid Jest tam od 5 listopada. Brak leczenia brak dostępu do specjalistyczny badań. Miał wtkonany test na Covid okazał się pozytywny. Miał tylko pobraną krew i mocz do badań Choroby wspołistnuejące- białaczka limfacytowa. Stan po chemioterapii rak prostaty. Nie została nawet postawiona diagnoza. Nie miał wykonanego przeswietlenia RTG. CRP 90. Ewidentnie stan zapalny. A nie Covid Tata w lipcu miał zapalenie płuc i zator płucny Tata od 5 jest pod tlenem Dzisiaj stan krytyczny Saturacja spadła do 73 Ma być podłączony pod respirator. Czy można takiego pacjenta przewiesc do innego szpitala. Gdzie zostanie w końcu leczony. Gdzie mam jeszcze złożyć skargę za nie dopilnowanie odpowiedniego leczenia. Wręcz jego brak!!!
  6. Mam od dłuższego czasu wynik badania witaminy B12 we krwi pomiędzy 1400 a 1700 pg/ml. Jestem chory na raka prostaty od 6-ciu miesięcy. Co to znaczy? Nigdy wcześniej nie oznaczałem w badaniach krwi witaminy B12. Wiktor, lat 73.
  7. Czy wymagana jest dalsza diagnostyka przy obecnych wynikach badań? mężczyzna wiek 76 lat, zdiagnozowany rak jelita grubego, w lutym usunięto guza. zdiagnozowano przerost gruczołu krokowego. wyniki badań: PSA całkowite 1,19 ng/ml, PSA wolne 0,18 ng/ml indekx PSA 15,2%. czy wyniki są poprawe? czy wymagana jest dalsza diagnostyka
  8. Mam 48 lat w wyniku badania usg lekarz stwierdził przerost gruczołu krokowego 48/33/38 i objęgość 32ml. Badanie krwi PSA 0,93.
  9. Witam .Mam 58 lat zrobiłem badanie krwi na prostate .Wynik PSA wyszedł 9, 31 ng/ml ,czy to jest powód do niepokoju ,bardzo prosze o odpowiedz z góry bardzo dziękuje.
  10. Dobry wieczor, Prosze o pomoc, co oznacza wynik TPSA calk. specyficzny antygen prostaty ICD9-I61: >100,000 ng/ml przy normie 0.00-7.50. Mezczyzna 79 lat. Z gory bardzo dziekuje. Mariusz
  11. Witam, odebrałam wynik taty (lat 70) PSA całkowite to 93,162, czy to w ogóle możliwe? Tata nie chorował na prostatę i nikt w naszej rodzinie, załatwia się normalnie itd. ale u urologa nigdy nie był, ogólnie też jest zdrowy i nic mu nie dolega-co może oznaczać taki wynik? Wszędzie napisane o 1-4 max 10 a tu pond 90? czekamy na wizytę ale proszę choć o jedno zdanie na ten temat, dziękuje.
  12. PO USUNIĘCIU PĘCHERZA MOCZOWEGO (urostomia) i gruczołu krokowego z wiezłąmi chłonnymi wynik po 2 latach PSA 43.Scyntografia kości w normie co mo0że być przyczyną zwiększonego PSA?
  13. posiadam psa0,02/ po calkowitym usunieciu prostaty-co to oznacza
  14. Witam serdecznie. Jestem 62 letnim mężczyzną. W lutym 2018r. PSA - 2,5ng/ml, w marcu 2019r. miałem badania urologiczne: PSA - 2,4ng/ml; USG prostaty - jej wymiary 50x42x47mm, V52cm3. W listopadzie 2019r. PSA 3,8ng/ml, a w styczniu 2020r. PSA 4,12ng/ml; USG prostaty - wymiary 61x41x44mm, V58ml. Noc przesypiam w zasadzie bez mikcji, rzadko mikcja 1 raz w nocy. Mikcja w dzień ok. 11-13 razy, ale dość dużo pijam płynów. Same płyny (herbata, kawa, czystek, rumianek, yerbamate, woda) to ok. 1,8l dziennie. Wiem, że wzrost PSA jest w ciągu tych 10 miesięcy bardzo duży, ale żadnych innych negatywnych cech nie stwierdziłem. Wizytę u swojego urologa mam w końcu stycznia br. i jestem w permanentnym stresie. Będzie biopsja, czy obserwacja lub jakieś inne wskazania. Bardzo proszę o opinię. Pozdrawiam Cezary.
  15. Czy takie wyniki morfologii są niepokojące. Mężczyzna lat 79. - leukocyty ma 3,4 norma 4,23 - 9,07tys/ul - L - erytrocyty ma 4,1 norma 4,63 - 6,08 mln/ul - L - hemoglobina ma 12,7 norma 13,7 - 17,5 g/dl - L - hematokryt ma 38,8 norma 40,1 - 51,00 % - L - MCV ma 94,6 norma 79,02,2 fl - H - MCH ma 31 norma 25,7 - 32,2 - MCHC ma 32,7 norma 32,3 - 36,5 - płytki krwi ma 168 norma 150 - 400 - RDW-SD ma 42,9 norma 35,1 43,9 - RDW-CV ma 12,4 norma 11,6 - 14,4 - PDW ma 13,4 norma 9,8 - 16,1 - MPV ma 11,2 norma 9,4-12,6 - P-LCR ma 35,1 norma 19,2- 47,0 - PCT ma 0,19 norma 0,17 - 0,35 - Neutrofile ma 1,31 norma 2,00 - 7,00 tys/ul- L - Limfocyty ma 1,54 norma 1,00 - 3,00 - Monocyty ma 0,19 norma 0,02 - 0,50 - Bazofile ma 0,05 norma 0,02 - 0,10 - Nautrofile ma 38,5 norma 40,0 - 80 % - L - Limfocyty ma 45,3 norma 20,00 - 40,00 - GLUKOZA ma 78 norma 70-99 - LIPIDOGRAM : *chol. całkowity 211 norma115 - 190 - H, *chol HDL ma 48 norma od 40, *chol LDL ma 149 norma do 130 - H, chol NIE -HDL ma 163 norma brak - trójglicerydy ma 71 norma do 150 - Sód ma 140 norma 136 - 145 - Potas ma 4,4 norma 3,5 - 5,1 - PSA ( przyjmuje lek na stałe, tylko przerost bez nowotworów w przeszłości, biopsja 3 lata temu , kontrolowany ) - ma 1,662 norma do 4,0 Leki: na prostatę, betalok na serce, wit D Był u lekarza ALKOHOLIKA który stwierdził ze takie wyniki to niiiic ma powtórzyć za 4 miesiące !! Tatko odczuwa zmęczenie. Agnieszka
  16. o czym może świadczyć poziom IGE cał. od ponad 20-tu lat w wysokości od 2600-3200j. Brat osłabiony ,apatyczny,pękające palce (opuszki) i piety plamy na rękach ,rok temu operacja wycięcia raka prostaty. leczenie objawowe, gdzie przyczyna?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...