Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Astma oskrzelowa

Znaleziono 6 wyników

  1. Gość

    Brak miesiączki

    Witam, od ostatnich 2,5 miesięcy nie mam okresu , bardzo to mnie martwi. Od ostatniego współżycia miałam okres normalny, potem brak. Wykonywałam 5 roznych testów w ciągu tych 2,5 mies wszystkie negatywne.Czasami bywam zestresowana ale tez posiadam Hasmitoto oraz astmę oskrzelowa Nie moge dostać sie do ginekologa. Proszę o pomoc .
  2. Bardzo proszę o interpretację wyników badań mojej 6 letniej córki. Bardzo często choruje, ma astmę oskrzelową oraz nawracającą grzybicę skóry gładkiej. Lekarz pediatra mówi, że wyniki są wzorcowe, ale ja się niepokoje. Hemoglobina 14 (11-13,5) Erytrocyty 5,81 (4-5) MCH 24 (27-34) MCV 74 (84-96) Granulocyty 25,9 % (43-76) Eozynofile 0,8% (1-6) Limfocyty 66,3% (17-48) LIMF
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Jestem 24 letnią kobietą z podejrzeniem astmy oskrzelowej. Biorę leki na astme od 3 miesięcy. Mam małe wątpliwości, ponieważ obawiam się że mogę być w ciąży lecz nie jestem pewna. Nie mam ubezpieczenia ani pieniędzy na lekarza. Więc postaram się to opisać jak tylko mogę. Od miesiąca mam podwyższoną temperaturę ciała (37.2), mam bolące piersi, częstą zgaga, jestem notorycznie zmęczona i czasem senna, puchną mi nogi w okolicy kostek. Mam 167cm wzrostu, jestem bardzo szczupła osoba o wadze wachającej się pomiędzy 51kg a 53kg. Zaobserwowałam w ostatnim czasie powiększenie się brzucha i to tak dość widocznie, któremu towarzyszy spadek masy ciała (obecnie 49,2kg). Brzuch jest zaokrąglony od okolicy macicy aż pod pępek, czasem odczuwam dyskomfort w okolicy macicy, brzuch jest tak średnio miękki, piersi są bolące w szczególności okolice sudków i często oddaje mocz. Nie przyjmuje tabletek antykoncepcyjnych, a ostatnia miesiączka była spóźniona o 3 dni. W tym miesiącu jestem jeszcze przed planowaną miesiączką która odbywa się u mnie co równe 30 dni ( w zależności od miesiąca wypada to na 21/22 dzień miesiąca). Nie jestem osobą stresującą się. Na koniec dodam że w zeszłym miesiącu w okresie dni płodnych zaliczyłam z obecnym partnerem mała wpadkę podczas stosunku. Wiedz z tąd moje pytanie czy to może być ciąża i czy muszę iść z tym do ginekologa? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  4. Gość

    Seks a ciąża

    podczas stosunku niestety stało się i pękła nam gumka. Na „szczęście” od razu gdy nastąpiło pęknięcie, chłopak ze mnie wyszedł w odpowiedniej chwili gdy to się stało. Teoretycznie wynika, ze mam teraz dni niepłodne oraz za 2 dni powinien pojawić się okres. Chłopak nie doszedł we mnie, ale martwi mnie to czy mała ilość prejakulatu mogła wpłynąć na zajście? Gumka pękła w ten sposób, ze było widać ze wiele się nie mogło tego wydostać, ale jak wiadomo mimo wszystko zawsze jest ryzyko. Czy zdecydować się w takiej sytuacji na tabletkę po? Wspomnę również, ze posiadam astmę oskrzelową od urodzenia. Przeczytałam w interenetowej ulotce, ze niewskazane jest brać taką tabletkę kobietom które zmagają się z tą chorobą. Czy ma to faktycznie jakiś wpływ? I czy okres powinien pojawić się normalnie za 2dni gdybym już zdecydowała się wziąć tą tabletkę? Z jednej strony mam wrażenie, że szansa jest mała na zajście, a z drugiej ogromny stres, ponieważ obawiam się skutków ubocznych. Czy lepiej jest poczekać z wzięciem tabletki aż do momentu pojawienia się okresu? Minie wtedy około 48h jeśli się pojawi.
  5. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Jestem 24 letnią kobietą z podejrzeniem astmy oskrzelowej. Biorę leki na astme od 3 miesięcy. Mam małe wątpliwości, ponieważ obawiam się że mogę być w ciąży lecz nie jestem pewna. Nie mam ubezpieczenia ani pieniędzy na lekarza. Więc postaram się to opisać jak tylko mogę. Od miesiąca mam podwyższoną temperaturę ciała (37.2), mam bolące piersi, częstą zgaga, jestem notorycznie zmęczona i czasem senna, puchną mi nogi w okolicy kostek. Mam 167cm wzrostu, jestem bardzo szczupła osoba o wadze wachającej się pomiędzy 51kg a 53kg. Zaobserwowałam w ostatnim czasie powiększenie się brzucha i to tak dość widocznie, któremu towarzyszy spadek masy ciała (obecnie 49,2kg). Brzuch jest zaokrąglony od okolicy macicy aż pod pępek, czasem odczuwam dyskomfort w okolicy macicy, brzuch jest tak średnio miękki, piersi są bolące w szczególności okolice sudków i często oddaje mocz. Nie przyjmuje tabletek antykoncepcyjnych, a ostatnia miesiączka była spóźniona o 3 dni. W tym miesiącu jestem jeszcze przed planowaną miesiączką która odbywa się u mnie co równe 30 dni ( w zależności od miesiąca wypada to na 21/22 dzień miesiąca). Nie jestem osobą stresującą się. Na koniec dodam że w zeszłym miesiącu w okresie dni płodnych zaliczyłam z obecnym partnerem mała wpadkę podczas stosunku. Wiedz z tąd moje pytanie czy to może być ciąża i czy muszę iść z tym do ginekologa? Z góry dziękuję za odpowiedź.
  6. Czy potrzebuje pomocy ? Witam Mam na imie Natalia mam 15 lat, juz od dobrych 2 lat jest ze mna coraz gorzej. W 6 klasie bylo jeszcze do zniesienia i niezbyt sie tym przejmowalam ale obecnie jestem w 8 i czuje ze to juz wypada mi spod kontroli. A mianowicie jestem pod ciaglym stresem. Chodze po szkole i mam wrazenie ze wszyscy sie na mnie patrza, przez co sie stresuje i nie wiem jak mam sie zachowywac czasami musze zamknac sie w toalecie bo cala sie trzese , jednak nie jestem zdolna do placzu... Choruje od urodzenia na astme oskrzelowa, przez co nie moge biegac i na lekcjach wf jestem zwolniona tylko z biegow, jednak kiedy ćwiczę znow dopada mnie uczucie ze wszyscy sie patrza, siedze na lawce i gdy slysze odgłos odbitej pilki mam wrazenie ze leci ona w moja strone i odrazu cala sie spinam i nerwowo sie rozgladam. Zaczelo mnie to juz męczyć wiec czesto nie cwicze na wf przez co mam same jedynki. Jesli chodzi o wystąpienia na srodku klasy to nie jest lepiej. Jestem dosc niska mam 155cm wzrostu przez co siedze w pierwszej lawce i tutaj rownierz mam wrazenie ze wszyscy sie na mnie patrza, boje sie oddychac! Boje sie poruszyc ! Bo nam wrazenie ze to zle wyglada , dziwnie, jak mam wytrzec tablice to cala sie trzęse... Stalam sie strasznie rozdrazniona, gdy przychodze do domu i widze ze np. Siostra zabrala mi ksiazke to odrazu wpadam w szal! Jednak to nie koniec.... Mam wtazenie ze to wszystko sobie wymyslam , ze zycia nie ma... Ze nie istnieje... Nie ma mamy nie ma taty nie ma babci dziadka... Nie ma takiego czegos jak szkola, czy nawet mnie! Nie ma ! To tylko wyobraznia to nie istnieje ! Juz nie wiem co mam robic... Boje sie powiedziec to rodzicom poniewaz sprawie im tym klopot... Juz maja dosc na glowie zebym ja im jeszcze trula... A nawet jesli im powiem to moze to wszystko se wymyslam... Moze tak naprawde przesadzam .... Z gory przepraszam za wszystkie bledy...
×
×
  • Dodaj nową pozycję...