Jajka faszerowane Barbary
Składniki
ilość porcji: 8
8 jajek
0,5 łyżeczki musztardy
1 łyżka sosu majonezowego do sałatek
sól i pieprz do smaku
1 szczypta papryki
Dodaj do listy zakupów
Listę zakupów wydrukuj, wyślij e-mailem lub na telefon.
Sposób przygotowania
Przygotowanie: 5min. › Gotowanie: 30min. › Gotowe w: 35min.
Włożyć jaja do garnka z wodą tak, by je przykryła. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić w gorącej wodzie na 10 do 12 minut. Wyjąć z gorącej wody i ostudzić.
Obrać jajka i pokroić wzdłuż na pół. Wyjąć żółtka i wymieszać z musztardą, sosem majonezowym, solą i pieprzem, aż powstanie gładka pasta.
Napełnić połówki jajek przygotowanym nadzieniem i posypać papryką.