Skocz do zawartości
Forum

anula0070

Użytkownik
  • Postów

    0
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

    nigdy

Personal Information

  • Płeć
    Kobieta
  • Miasto
    Andrychów

Osiągnięcia anula0070

0

Reputacja

  1. witam, czy ktos mi może napisać co oznaczają wyniki? WBC 11.1 (norma 4,0-10,0) Gran# 9,1 (2,0-7,0) Lymph% 12,6 (20-40) Gran% 82,1 (50-70) MCV 95,8 (82-94) Reszta w normie
  2. Często wiem, że muszę coś zrobić, ale strach czy niechęć do zrobienia czegoś ważnego często mnie od tego odstrasza.Przełom następuje w nocy :) Zamiast spać, ja rozmyślam nad planem, zbieram się na odwagę i podejmuję decyzję. Jest to najlepszy sposób, ponieważ w spokoju mogę wszystko przemyśleć i sam na sam się z tym rozprawić. Wtedy najczęściej następuje przełom i jeżeli właśnie w nocy coś postanowię, tak już zostaje i staram się do tego dążyć. Później mam satysfakcję, że nie odpuściłam i dałam radę do końca.
  3. Tradycyjnie - pyszna sałatka inna niż wszystkie 400 gram kurczaka 500 gram ziemniaków 2 średnie cebule 3 średnie jaja pól szklanki groszku jedna średnia marchewka 100 gram pikli 2 łyżki stołowe soku ze świeżej limonki majonez sól pieprz sposób przygotowania: Obrać i drobno posiekać cebule. Cebule razem z kurczakiem ugotować w niewielkiej ilości wody. Obrać i drobno pokroić marchew. Do kurczaka dodać trochę soli i dolać szklankę wody. Po około 20 minutach wyjąć kurczaka. Wyjąć kości i pokroić na drobne kawałki. Ugotować ziemniaki i zmiażdżyć je widelcem. Groszek gotować około 5 minut. Pokroić drobno pikle. Jaja ugotować na twardo i zmiażdżyć je jak ziemniaki. Wszystkie składniki ze sobą wymieszać. dodać sok z limonki, pieprz i sól. Następnie majonez. Konfitura z czerwonej cebuli :) 1 kg czerwonej cebuli 3 ząbki czosnku tymianek 6 łyżek octu balsamico 3 łyżki miodu oliwa z oliwek świeżo mielony czarny pieprz sól przygotowanie : Cebulę kroimy w piórka. Smażymy na małym ogniu aż się zeszkli. Żeby się zarumieniła pod koniec smażenia można zwiększyć ogień. W trakcie smażenia dodać drobno posiekany czosnek i roztarty w palcach tymianek. Przyprawić solą i pieprzem. Do miękkiej cebuli dodać miód i polać octem balsamicznym. Poddusić chwilę na patelni do odparowania. Pasztet z jajek i borowików 2 surowe jajka 10 jajek ugotowanych na twardo 300 g borowików pęczek posiekanego szczypiorku koperek 2 łyżki gęstego majonezu łyżka śmietany 18% 1 średniej wielkości cebula 0,5 szklanki bułki tartej sól, pieprz, bazylia 1 łyżka masła przygotowanie: Borowiki podgotować i zmielić w maszynce do mięsa. Cebulę pokroić w kosteczkę i razem z grzybami wrzucić na rozgrzaną patelnię z masłem. Smażyć do momentu, aż cała woda odparuje. Jajka na twardo pokroić w małą kostkę, dodać posiekany szczypiorek, koperek, doprawić i wymieszać. Do masy wbić surowe jajka, dodać śmietanę, majonez i pieczarki z cebulą. Znów mieszać dodając bułkę tartą. Gotową masę przełożyć do wąskiej formy do pieczenia. Piec 60 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Oczywiście najważniejsze jest to, aby z nami świętowała cała rodzina - nawet najlepsze jedzenie tego nam nie zastąpi :) SMACZNEGO!
×
×
  • Dodaj nową pozycję...