Skocz do zawartości
Forum

Grzesiek26

Użytkownik
  • Postów

    0
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

    nigdy

Personal Information

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Miasto
    Rzeszów

Osiągnięcia Grzesiek26

0

Reputacja

  1. i przepraszam, ponieważ źle popatrzyłem i nie zauważyłem wiadomości od Pani, dziękuję serdecznie
  2. czyli imbir np. w proszku najlepsze zastosowanie znajdzie w herbacie ?:) np. tej liściastej co pije ?:) chili dodaję do praktycznie każdego dania bo lubię tak na ostro :) cynamon zamówiłem cejloński z Internetu, ponieważ w żadnym sklepie nie mogłem tego cejlońskiego znaleźć z tych normalnych sklepów. i będę go dodawał do musli oraz koktajlów Jeżeli miała byś jeszcze jakiś pomysł gdzie mogę dodawać imbir, chili i cynamon chętnie skorzystam z Twoich rad więc sądzę że te puste kapsułki będą zbyteczne skoro znalazłem normalne zastosowanie chili, cynamonu i imbiru :>
  3. czyli imbir np. w proszku najlepsze zastosowanie znajdzie w herbacie ?:) np. tej liściastej co pije ?:) chili dodaję do praktycznie każdego dania bo lubię tak na ostro :) cynamon zamówiłem cejloński z Internetu, ponieważ w żadnym sklepie nie mogłem tego cejlońskiego znaleźć z tych normalnych sklepów. i będę go dodawał do musli oraz koktajlów więc sądzę że te puste kapsułki będą zbyteczne skoro znalazłem normalne zastosowanie chili, cynamonu i imbiru :> przepraszam ale żadnej prywatnej wiadomości nie otrzymałem od Ciebie, i nie wiem dlaczego :( daję na skrzynkę i pisze że nieprzeczytanych wiadomości O mogła byś mi tutaj napisać ? tzn skopiować wiadomość Dziękuję Ci bardzo :)
  4. i prosiłbym jeszcze powiedzieć mi, jak stosować imbir. Lepszy suszony i zmielony, czy świeży ? do czego go mogę dodawać i jak go stosować?
  5. Daix podpowiesz mi jak to z tymi posiłkami jedzonymi na noc, czyli kolacjami ? tak jak już wyżej pisałem i mi mówiłaś powinny być bogate w białko, jakie to mogą być posiłki i z jakimi składnikami ?:)
  6. zmieniłem przeglądarkę i już mogę dodawać wpisy :) Wiem że pod wieczór i na kolację najlepiej jeść posiłki bogate w białko. Proszę mi powiedzieć co mogę sobie prostego zrobić i jeść będąc czy to w domu, czy też biorąc to do pracy, bo np. kończę pracę o 23 :) prócz np. sera białego, tuńczyka czy makreli nie mam pomysłów żadnych. Chodzi mi o to aby było smaczne, bogate w białko i inne ważne składniki które powinno się spożywać pod wieczór i na kolacje, proste, szybkie w przyrządzeniu oraz w miarę tanie :)
  7. a ja mam kolejne pytanie, jak to jest z rybą makrelą wędzoną. W moim przypadku jak najbardziej jest zalecana? i czy jedzenie jej na kolację jest najlepszym rozwiązaniem? wiem że zawiera dużo białka ale zarazem i tłuszcze jak Pani uważa ?
  8. witam ponownie, prosiłbym mi jeszcze powiedzieć coś na temat tego preparatu w spreju co pryska się patelnię w celu jej natłuszczenia. Co to jest, jak się nazywa, i co Pani o tym sądzi? czy lepiej pozostać przy tradycyjnej oliwie z oliwek, będzie zdrowsza?:>
  9. dziękuje :) chyba już wszystko wiem teraz tylko rozpisać sobie w miarę posiłki i będzie dobrze :)
  10. oki cynamon zamówię sobie przez internet, a inne przyprawy które stosuję ?: są to przyprawy saszetkowe, ponieważ nie mam jak hodować np bazylii a stosuje następujące przyprawy: -sól -pieprz -majeranek -bazylia -liść laurowy -przyprawa do gyrosa -oregano -koperek -przyprawa chili kupiłem w saszetkach, ponieważ więcej by mi się zepsuło niżeli przetrwało, a w dodatku nie mam na to czasu ;)
  11. -jeżeli chodzi o cynamon, to wystarczy że kupię taki w każdym pierwszym lepszym sklepie w saszetce? można go dodać do zielonej herbaty? -proszę mi powiedzieć co to są te kiełki :) -jaka jest lepsza pasta? z serem białym chudym i tuńczykiem z puszki w sosie własnym, czy ser biały chudy i makrela wędzona? -czyli lepiej z serem żółtym dać sobie spokój, a jak już to dobry gatunkowo, ale jaki to jest dobry gatunkowo? Niestety z tym gotowaniem i pieczeniem szynek u mnie będzie problem, nie mam w czym tego piec, a tak jak już pisałem ja potrzebuje dania które mogę szybko i łatwo zrobić, nie dysponuję dużym czasem, najważniejsze aby to było zdrowe, znośne dla mnie jeśli chodzi o regularne jedzenie i co najważniejsze powodowało zrzucanie zatłuszczonych kilogramów :) z tymi pastami i serem białym na kanapkach to już powiem szczerze mnie obrzydziło, chciałem poczuć smak masła (ale o tym już rozmawialiśmy). Jeszcze rozmyślam gdzie tu kupować chleb, kupiłem w "teskaczu" taki w foli pełnoziarnisty chleb razowy bez konserwantów (rozdrobnione ziarno żytnie i mąka żytnia (61%), woda, ekstrakt słodowy jęczmienny, mąka pszenna, sól, błonnik owsiany, drożdże) i normalnie zjadłem kromkę i resztę dałem ptakom bo mnie tak po nim wykręcało, jest dla mnie najnormalniej w świecie bardzo niedobry... i jeszcze jedno głupie pytanie :P czy blender to urządzenie które pozwoli mi z pokrojonych owoców(banan, kiwi, jabłko, mandarynka itd) zrobić taki koktajl? nie mam za dużo środków pieniężnych i coś takiego mi polecają Dziękuję za odpowiedzi ! :)
  12. i jakie szynki do kanapek jeść? tych z kurczaka jest mało i średnio smaczne, wołowych nie ma, sama wieprzowina, co Pani poleca?
  13. chili do potraw jak najbardziej, a cynamon do musli? imbir odpada ponieważ nie lubie smażyłem już na oliwie kurczaczka w panierce z płatków,migdałów i orzechów i jest oki, tak samo jak gyros też również na oliwie smaży się oki :) mięso wołowe również podsmaża się na oliwie dobrze przed duszeniem
  14. Dziękuję po raz kolejny za trafne uwagi i sugestie i za całą pomoc :) -ziemniaki postaram się całkowicie wyeliminować -schab również -co do kawy to przeciwwskazań nie mam, jednak nie piję w ogóle kawy, nie smakuje mi, brzydzę się nią bardzo i z przykrością muszę powiedzieć że nie zmuszę się do jej picia. Czy można ją jakoś zastąpić? u mnie kawa w ogóle nie wchodzi w grę Chyba teraz przyszedł czas na układanie zdrowych śniadań obiadów i kolacji + przekąski pomiędzy Czyli jak będę smażył np pierś z kurczaka w panierce z płatków owsianych migdałów i orzechów lub robił domowy gyros z kurczaka to na oliwie z oliwek najlepiej? Wiem że najlepiej by było w ogóle nie smażyć, jednak sądzę że bez tego się nie obędzie abym obłędu nie dostał :) Z mięsa wołowego będę robił gulasz, i też wymaga chwilowego podsmażenia przed duszeniem, łososia ugotuję na parze to jeszcze nie sprawi mi problemu :) Ale pierś z kurczaka lub gyrosa trzeba podsmażyć :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...