Moim ulubionym deserem sa muffinki kukurydziano marchewkowe.Dlaczego?Dlatego że są upieczone ze zdrowych produktów takich jak mąka kukurydziana,która nie zawiera glutenu.Marchew która jest również zdrowa,a także cukier trzcinowy.Po taki deser warto częściej sięgać i oczywiście z umiarem.
Muffinki kukurydziano marchewkowe
2 szkl mąki kukurydzianej
1/2 szkl oleju
1 szklanka mleka
3/4 szkl utartej drobno marchwi
3/4 szkl cukru trzcinowego
1 łyżka proszku do pieczenia
2 jajka
Wszystkie składniki chwilkę miksuję,marchew dodaję na końcu.
Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami wkładam ciasto.
Ciasto wkładamy tak do 3/4 papilotki gdyż troszkę urośnie.
Wkładamy do nagrzanegopiekarnika do 180 stopni i pieczemy około 25 minut.
Smacznego.Muffinki są zdrowe i smaczne po prostu FIT.