Skocz do zawartości
Forum

onlygabi

Użytkownik
  • Postów

    0
  • Dołączył

  • Ostatnia wizyta

    nigdy

Personal Information

  • Płeć
    Kobieta
  • Miasto
    cudna

Osiągnięcia onlygabi

0

Reputacja

  1. onlygabi Chleb kukurydziany z fetą i suszonymi pomidorami składniki 350 mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 l mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 opakowania sera feta kilka sztuk suszonych pomidorów Składniki suche wymieszać łyżką.Mokre wymieszać mikserem i dodać do składników suchych,delikatnie miksując.Nastepnie kroimy w kostke ser feta i suszone pomidory dodajemy do masy i delikatnie mieszamy juz łyzką.Masę wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200stopni około 40 minut.Sprawdzamy patyczkiem. Polecam dlatego takie bezglutenowe śniadańko gdyż powinnyśmy spróbowac skreślić kłosy z naszej diety choć na jakiś czas aby przekonac się jak poprawi się stan naszego zdrowia .Czasami próbuje gotować posiłki bezglutenowe dla mojego syna który ma problemy z brzuszkiem.Wychodzi to na zdrowie dla całej rodzinki.Bez glutenu tez jest smacznie a przede wszystkim zdrowo. Smacznego.
  2. onlygabi Chleb kukurydziany z fetą i suszonymi pomidorami składniki 350 mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 l mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 opakowania sera feta kilka sztuk suszonych pomidorów Składniki suche wymieszać łyżką.Mokre wymieszać mikserem i dodać do składników suchych,delikatnie miksując.Nastepnie kroimy w kostke ser feta i suszone pomidory dodajemy do masy i delikatnie mieszamy juz łyzką.Masę wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200stopni około 40 minut.Sprawdzamy patyczkiem. Smacznego Polecam dlatego takie bezglutenowe śniadańko gdyż powinnyśmy spróbowac skreślić kłosy z naszej diety choć na jakiś czas aby przekonac się jak poprawi się stan naszego zdrowia .Czasami próbuje gotować posiłki bezglutenowe dla mojego syna który ma problemy z brzuszkiem.Wychodzi to na zdrowie dla całej rodzinki.Bez glutenu tez jest smacznie a przede wszystkim zdrowo. .
  3. Chleb kukurydziany z fetą i suszonymi pomidorami składniki 350 mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 l mleka 2 jajka 1 łyżka oleju 1/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 opakowania sera feta kilka sztuk suszonych pomidorów Składniki suche wymieszać łyżką.Mokre wymieszać mikserem i dodać do składników suchych,delikatnie miksując.Nastepnie kroimy w kostke ser feta i suszone pomidory dodajemy do masy i delikatnie mieszamy juz łyzką.Masę wlewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200stopni około 40 minut.Sprawdzamy patyczkiem. Smacznego.
  4. Moim ulubionym deserem sa muffinki kukurydziano marchewkowe.Dlaczego?Dlatego że są upieczone ze zdrowych produktów takich jak mąka kukurydziana,która nie zawiera glutenu.Marchew która jest również zdrowa,a także cukier trzcinowy.Po taki deser warto częściej sięgać i oczywiście z umiarem. Muffinki kukurydziano marchewkowe 2 szkl mąki kukurydzianej 1/2 szkl oleju 1 szklanka mleka 3/4 szkl utartej drobno marchwi 3/4 szkl cukru trzcinowego 1 łyżka proszku do pieczenia 2 jajka Wszystkie składniki chwilkę miksuję,marchew dodaję na końcu. Do formy na muffinki wyłożonej papilotkami wkładam ciasto. Ciasto wkładamy tak do 3/4 papilotki gdyż troszkę urośnie. Wkładamy do nagrzanegopiekarnika do 180 stopni i pieczemy około 25 minut. Smacznego.Muffinki są zdrowe i smaczne po prostu FIT.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...