Produkty takie jak brokuł, kapusta, czosnek, pomidor, czerwony winogron, kurkuma, od dawna udowodniono, że wspomagają w leczeniu nowotworów. Najlepiej spożywać je, jak najmniej przetworzone, jak najmniej poddane obróbce termicznej zatem proponuję wszelkie koktajle z użyciem powyższych:
Koktajl zielony
– średniej wielkości brokuł
– 2 selery
– kilka liści szpinaku
– pół kapusty
– pół pietruszki
– pół cebuli
– 2 ząbki czosnku.
Przygotowanie:
Wycisnąć sok z warzyw, zblendować do tego czosnek I szpinak, jak bedzie geste dodac troche wody I wymieszać.
Koktajl czerwony:
- 40 dag pomidorów
-2 łodygi selera naciowego
- gałązka świeżej bazylii
- 400 ml wody mineralnej
- szczypta kurkumy
Zmikswoac powyzsze warzywa, przecisnąć przez sitko, dodac wodę I kurkume, wymieszac. Pic schlodzone