Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
Gość masa

Białko w diecie na nabranie masy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hanna Juraszek

Zawsze miałam „odrobinę za dużo wagi”, chociaż nie powiem, żebym była gruba. Mimo tego, trochę mi to przeszkadzało i wiele razy próbowałam różnych diet, głodówek – te jednak nie zawsze się sprawdzały. Efekt jojo często powracał, a negatywne myśli nie dawały mi spokoju. Okazało się jednak, że w tym wszystkim o jednym nie pomyślałam. Aby zajrzeć do własnej lodówki i przekonać się, czy to, co ja uważam za zdrowe rzeczywiście takiej jest. Czasami kupujemy różne produkty w przekonaniu, że robimy coś dobrego. Jednak nie zawsze okazuje się, że tak rzeczywiście jest. Co to znaczy „coś dobrego” – takie pytanie warto skierować do ekspertów. Zaczęłam regularnie oglądać analizy produktów w Internecie i bardzo spodobały mi się porady dietetyka. Zaczęłam uważniej przyglądać się temu, co jem i co kupuję. Efekt był niemal natychmiastowy… Z czasem rzeczywiście zauważyłam u siebie spadek wagi i poprawę nastroju. A wszystko za sprawą tych porad: youtube com/watch?v=iO_rCR4sk2s. Warto posłuchać i zacząć stosować tę wiedzę też w swoim życiu.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina

Przechodzenie na dietę w cukrzycy nie należy do najłatwiejszych zadań. Warto jednak zrobić to bezpiecznie i myśląc racjonalnie. Nie jest to wcale takie proste, jak mogłoby się wydawać. Nie wystarczy powiedzieć sobie „chudnę!” i przejść na dietę cud. Co więcej, może to być bardzo niebezpieczne, jeżeli nieumiejętnie podejdziemy do sprawy. Trzeba dobrze znać swój organizm, wiedzieć, jak funkcjonuje i jak pracować z apetytem. To nie taka prosta sprawa, jak mogłoby się wydawać, ale jak najbardziej do zrobienia.


Warto posłuchać, co ma na ten temat do powiedzenia Zbigniew Młynarski, który sam zmaga się z tą chorobą i doskonale wie, jak sobie z nią radzić: https://tiny.pl/rph1n. Z cukrzycą nie ma żartów, ale to nie znaczy, że nie można schudnąć. Trzeba jednak wiedzieć, jak z nią pracować i wcale nie wiąże się to z męczącymi dietami i jedzeniem posiłków, które nam nie smakują. Warto spróbować i sprawdzić na sobie. Ja już przekonałam się, że można i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Rafał

Rzadko wypowiadam się na forach, ale jakiś czas temu trafiłem na coś, co moim zdaniem, może pomóc wielu osobom. Jestem osobą otyłą i żadna dieta u mnie nie działa. Moja waga niestety miała wpływ na moje życie towarzyskie, które niekoniecznie wyglądało tak, jakbym sobie tego życzył. Na szczęście wszystko zaczęło się zmieniać, kiedy trafiłem na książkę „Jedz dobrze i nie tyj”. Niby to taka prosta sprawa, a rzeczy opisane w książce wcale nie są tak skomplikowane jak mogłoby się wydawać, a jednak nie jest to wiedza powszechnie dostępna.

 

Zacząłem się wgłębiać w temat i stosować porady zawarte w książce. Z czasem sięgnąłem też do programu drDietman. Najpierw do wersji bezpłatnej, później już płatnej. Teraz jestem o kilka kilogramów lżejszy i naprawdę nie musiałem rezygnować z jedzenia tego, co lubię. Okazało się, że moje cele są na wyciągnięcie ręki. Wystarczyło wsłuchać się we własny organizm i zrozumieć prawidła jego działania. Pomogły mi także filmiki na youtube z kanału Jedz dobrze by Młynarski, zwłaszcza seria „opinie ekspertów o produktach”. Polecam każdemu, to początek dobrej zmiany.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Grażyna Tadla

Wokół odżywiania w cukrzycy narosło wiele mitów. Sama jestem osobą chorą na tę chorobę i kiedy po raz pierwszy usłyszałam diagnozę, naprawdę się załamałam. Ale głównie dlatego, że nie wiedziałam, co to oznacza. Myślałam, że muszę zrezygnować ze wszystkiego i zgodzić się na wieczną kontrolę i dietę, która niekoniecznie będzie mi pasować.


Na szczęście wpadła mi w oczy książka „Jedz dobrze i nie tyj” Pana Zbigniewa Młynarskiego. Bardzo szybko trafiłam też na jego kanał na YouTube. Zaczęłam fascynować się tą wiedzą i wprowadzać ją w życie. Schudłam a na dodatek czuję się lepiej, dzięki temu, że wiem, co jem. To prawda, że osoby z cukrzycą dla zachowania dobrego zdrowia muszą kierować się pewnymi zasadami, jednak nie musi to być wcale męczące i trudne. Można nadal cieszyć się jedzeniem i smakiem. Jeżeli chorujesz na cukrzycę, lub masz kogoś bliskiego, kto choruje na tę chorobę, razem z Panem Zbigniewem zdemaskuj mity na temat cukrzycy:

. Ja już to zrobiłam i Tobie też polecam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Jessica

Zima sprzyja odkładaniu tłuszczu, nie wiem, czy Wy też tak macie, ale ja brak słońca rekompensuję sobie tym, co mam lodówce. Niestety, jak łatwo się domyślić, nie jest to najlepszy sposób na odżywianie. Zwłaszcza, jeśli nie do końca panuje się nad tym, co się posiada w lodówce. Ale znalazłam na to sposób. Od jakiegoś czasu słucham opinii ekspertów, którzy mówią o różnych właściwościach produktów. Np. o właściwościach selera naciowego:

. To sprawiło, że zaczęłam interesować się nie tylko tym, co mam w lodówce, ale również tym, co kupuję. Jestem singielką, więc nie mam o kogo dbać, na co dzień jestem bardzo zapracowana i często brakowało mi sił, żeby o siebie zadbać. Teraz myślę, że brakowało mi po prostu wiedzy. Bardzo podoba mi się to, że w całej idei dobrego jedzenia na kanale Jedz Dobrze, nie chodzi o konkretne produkty za milion złotych monet, tylko o ogólną ideę dobrego jedzenia. W trosce o własne zdrowie i wygląd, a wszystko sprowadza się do siły natury.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Hania

Jakiś czas temu trafiłam na filmiki z serii „Jedz dobrze”. Nie czytałam książki, nie sprawdzałam programu DrDietman, a na całą ideę wpadłam po prostu przeglądając Internet. Nie jestem może osobą otyłą, ale też nie ważę tyle, ile bym chciała. Wiem, że mogę schudnąć, ale brakuje mi metody. Tzn. brakowało. Obecnie zaczęłam bardzo uważnie przysłuchiwać się temu, co mówią eksperci na temat produktów spożywczych i ważnych właściwości, które te produkty posiadają:

. Zaczęłam pracować z tą wiedzą i wprowadzać ją w życie, ponieważ wiem, że to dobre i przede wszystkim zdrowe rozwiązanie. Każdy może sobie przejść na „dietę cud”… Tylko po co później walczyć z konsekwencjami? Przecież bardzo często takie diety odbijają się na zdrowiu. Nie jest to bynajmniej działanie dobroczynne. Łatwo wyjałowić organizm takimi „podejrzanymi” dietami… A odbudowanie go po takim wyjałowieniu to przecież ciężka i długotrwała praca, która nie daje efektów od razu. Pytanie, czy warto się wycieńczać dla wyglądu? Moim zdaniem nie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Marlena

Jedzenie ma znaczenie! Wierzę w to, odkąd wyleczyłam naturalnymi sposobami swoją tarczycę. Wiem, że można, da się i przede wszystkim warto! Bo zdrowie z natury ma wyjątkową moc i jest czymś, czego nie da nam nic innego. Żadne proszki, suplementy, czy cudowne preparaty na odchudzanie z gazetek. Warto jeść dobrze i słuchać co mają do powiedzenia ludzie, którzy poi prostu znają się na jedzeniu youtube.com/watch?v=O4X4zzOWoMw. To nieprawda, że trzeba wydać bilion złotych monet na pudełkowe diety, aby osiągnąć upragnione wyniki na wadze. Wystarczy po prostu odrobina cierpliwości i porzucenie mitów, na temat tego, co ma nam pomóc. Nie pomogą diety cud i to, do czego nie mamy żadnego przekonania. Nie chodzi o to, żeby działać wbrew sobie, ale żeby wykorzystywać wiedzę, którą mamy, do lepszego działania, funkcjonowania i po prostu, lepszego dbania o siebie. To podstawa, zwłaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy za oknem szaleje wirus i trzeba dbać o siebie dbać znacznie bardziej, niż do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Karol

Diety dietami, a chudnięcie, chudnięciem. Ale czy zastanawiacie się nad tym, skąd pochodzi jedzenie znajdujące się w Waszej lodówce? Dlaczego jaja z wolnego wybiegu mają taką wartość odżywczą? Czemu są lepsze, niż te, znoszone przez kury żyjące w trudnych, a czasem wręcz bestialskich warunkach? Nie tylko to, co jemy ma znaczenie ale również to, w jakich warunkach zostało pozyskane to, co trafia do naszych żołądków.

Zauważcie, że kury żyjące na wolnych wybiegach, czerpią wartości odżywcze przede wszystkim z natury, a nie ze sztucznych substancji, które prowadzą do wielu chorób wśród zwierząt. A w ostatecznych przypadkach, nawet do ich śmierci. Toksyczne substancje spożywane przez kury, przechodzą także do organizmu człowieka, przez np. jakość jajek czy kurzego mięsa. Warto tej sprawie przyjrzeć się bliżej i zobaczyć, co ma na ten temat do powiedzenia ekspert:

. Nie jest to żadna reklama produktu, ale obiektywna opinia oparta na wiedzy dotyczącej odżywiania

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ania

Wiecie co… Nie korzystam z żadnych diet, bo zawsze uważałam, że to jedna wielka bzdura. Natura? Tak! Warto wiedzieć, co jemy i skąd to pochodzi. Uważam również, że warto się interesować dobrym jedzeniem, żeby wiedzieć, co możemy czerpać z natury. Jaką moc, jaką siłę. A przecież ta jest ogromna… Wiele jest przypadków osób, które wyleczyły się z rozmaitych chorób jedząc dobrze i zdrowo. Żyjemy w takim społeczeństwie, które pędzi i na co dzień wcale nie zwraca większej uwagi na jedzenie, a jednak warto to robić.

Jeśli lubicie podjadać coś podczas filmu, mogą to być przecież zdrowe przekąski! Np. daktyle, które nie tylko są pyszne, ale przede wszystkim bardzo zdrowe. Jednak również w tym warto zastosować umiar, ponieważ są dosyć kaloryczne i niekoniecznie polecane przy cukrzycy. Sprawdźcie, co mówią na ten temat eksperci: https://www youtube com/watch?v=Qaiv50dgTf4. Jestem wielką fanką tych filmików. Dużo wiedzy, w krótkim czasie, a na dodatek pozwoliło mi to bardziej przyjrzeć się temu, co jem na co dzień.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Renata

W czasach pandemii powinniśmy się zdrowo odżywiać. Zdrowie zawsze było ważne, ale teraz powinno być dla nas na pierwszym miejscu. Jeśli odchudzanie ma nas przyprowadzić do zdrowego jedzenia i zwracania uwagi na to, co jemy i jak dobieramy produkty - to moim zdaniem warto to zrobić. Jeśli nie możemy jeść zdrowo ze względu na to, że ma to oczywistą wartość, to dla dobrej sylwetki też warto to robić. Wielu osobom zdrowe jedzenie kojarzy się z dietami cud i zjadaniem tego, na co tak naprawdę wcale nie mają ochoty. A przecież nie o to chodzi. Można jeść dobrze i wcale nie wyrzekać się własnych upodobań i preferencji. Polecam sięgnąć do książki „Jedz dobrze i nie tyj” a także zerknąć na kanał na YT „Jedz dobrze”. Bardzo regularnie ukazują się tam opinie ekspertów o produktach, które na co dzień każdy z nas kupuje i ma w swojej lodówce. Czy te produkty naprawdę są zdrowe? Co to znaczy „zdrowe” i kiedy warto po nie sięgnąć? Sprawdźcie sami: youtube com/watch?v=1pOIVPnAD84. Sprawdźcie i zobaczcie, jak to się sprawdzi u Was.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Dagna

Dieta? Co to tak naprawdę oznacza? Zbigniew Młynarski powraca do źródeł i porusza kwestie związane ze zdrowym stylem jedzenia i zdrowym stylem życia, pokazując jak wielkie znaczenie ma życie zgodne z naturą i naturalnymi skłonnościami naszego organizmu. Jedzenie może być sztuką, a dieta stylem życia, a nie serią nakazów, które prędzej, czy później wprowadzą w nas wyrzuty sumienia, smutek i zawód. Co zrobić, gdy zbyt często mamy ochotę na to, co nam szkodzi?

Tylko trwałe zmiany w diecie mogą pomóc. Ale powinny być tak dobrane, aby nie odbierały przyjemności jedzenia, ale ją dawały. Co więcej, takie zmiany powinniśmy wprowadzić, aby stworzyć w sobie nowe, zdrowe nawyki, które na stałe zmienią jakość i styl naszego życia. Nie trzeba robić tego samodzielnie, dietetyk Piotr Rutkowski pomaga układać dietę z poszanowaniem dla podstaw dietetyki i tego, jak powinno wyglądać zdrowe żywienie człowieka (kaloryczność każdego posiłku powinna być zawsze taka sama). Jeśli chociaż trochę śledzicie kanał Jedz dobrze by Młynarski, wiecie zapewne jak ważne są to kwestie dla regulacji apetytu...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Asia

Wiosna za oknem budzi się już do życia, a ja totalnie uwielbiam w tym czasie zajmować się dietą, ziołami i zdobywaniem wiedzy o tym, co warto zjeść. Dzisiaj słuchałam sobie opinii ekspertki na temat czerwonej herbaty i jej właściwości. Pani Aleksandra Luba-Stępińska w sposób profesjonalny i interesujący opowiada o różnych produktach na kanale Jedz dobrze by Młynarski. Z filmiku dowiemy się czegoś na temat tego, jak pozyskiwane są liście czerwonej herbaty i jakie właściwości posiada. Wiedzieliście, że czerwoną herbatą można się obudzić? Podobnie jak kawą, czy innymi substancjami, które mają za zadanie pobudzać nasz organizm do pracy. Najlepsze efekty podczas picia tej herbaty można osiągnąć, łącząc ją ze zwiększoną aktywnością fizyczną. Z resztą, sami posłuchajcie bo moim zdaniem warto. Katorżnicze diety, to jedno. Niestety zazwyczaj mogą się one skończyć szpitalem lub jakimiś długofalowymi negatywnymi skutkami dla zdrowia. Zamiast tego, polecam Wam zdrowe i naturalne odżywianie. To opłaca się bardziej i daje znacznie lepsze efekty, niż takie diametralne diety, które może dają chwilowy efekt, ale też wiążą się z różnymi, niekoniecznie dobrymi konsekwencjami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika

Wiecie, że olej kokosowy ma bardzo wiele zastosowań? Nie tylko spożywczych! Dobrze działa na skórę, wspiera nawet wrażliwą skórę dzieci lub pomaga w walce z odparzeniami. Wokół tego oleju narosło niestety wiele mitów, które oczywiście nie są prawdziwe i zasługują na zdermentowanie. Sama wiele razy słyszałam o tym, jak dramatycznie olej działa na skórę małych dzieci. A był jedyną substancją, która pomogła mojemu dziecku na ostre odparzenie po pieluchach Pampers (alergia). Olej kokosowy jest też nieoceniony w procesie odchudzania i przestawiania się na zdrowe jedzenie. Co najważniejsze, olej kokosowy przyspiesza metabolizm, pomaga zachowywać smukłą sylwetkę, a także przyspiesza usuwanie tłuszczów zmagazynowanych już w organizmie. Przyspiesza spalanie kalorii, a dodatkowo wywołuje uczucie sytości, co powstrzymuje przed sięgnięciem po przekąski. Sama stosuję olej kokosowy dosyć regularnie i naprawdę widzę, w jaki sposób działa. Idealnym dopełnieniem dla mnie, jest jeszcze szklaneczka rumianku każdego dnia. To pozwala mi czuć się dobrze i cieszyć się pełnią życia. Sprawdźcie więcej na ten temat na kanale Jedz dobrze by Młynarski.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Danusia

Lubicie nasiona Chia? Warto się nimi wspierać podczas codziennej diety. Zawierają całe mnóstwo witamin i minerałów. Jeśli chcielibyście dowiedzieć się więcej na ich temat, warto posłuchać opinii eksperta: youtube com/watch?v=u4o2y_PfSgk. Kiedyś jedzenie zdrowo kojarzyło mi się z karkołomnym procesem, trudnym do wykonania, żmudnym i nieprzyjemnym. Przez pandemię zainteresowałam się jednak lepszym jedzeniem i naprawdę wierzę w to, że najwięcej przyjemności może nam przynieść jedzenie. Zachęcam Was również do zobaczenia wzorcowego jadłospisu śniadaniowego znajdujący się na kanale Zbigniewa Młynarskiego: youtube com/watch?v=hqvrQ1aaJIY. Bardzo podoba mi się cały cykl poświęcony dobremu odżywianiu bez konieczności prowadzenia wewnętrznej walki. Nigdy nie lubiłam takiego podejścia, żeby udawać, że jest się innym człowiekiem i zmieniać się na potrzeby prowadzenia diety. Na dłuższą metę to nie wychodzi, ponieważ udajemy kogoś kim nie jesteśmy. Nic dziwnego, że potem pojawia się efekt jojo i inne tego typu rzeczy. Na szczęście żywienie nie musi tak wyglądać, sprawdźcie na kanale Jedz dobrze by Młynarski!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Violetta

Hej Forumowicze-Dietowicze! Jak Wam minęły święta? Tak się rozpisujecie o metodach Pana Młynarskiego, że aż poczułam tego bluesa i postanowiłam spróbować. Moje Święta były więc ByMłynarski. A to oznacza, że na moim stole pojawił się mazurek z przepisu Pana Zbigniewa. W ogóle szalenie podoba mi się ta nowa seria z kuchnią w tle. Fajnie, że od wykładów, opinii ekspertów, ekipa Jedz Dobrze przeszła do praktyki. Chociaż nie jestem cukrzykiem, powinnam ograniczać cukier. Dlatego mazurek Pana Zbigniewa trafił bardzo w moje potrzeby. Moi najbliżsi również byli bardzo zadowoleni, bo nieskromnie mówiąc – podbiłam ich podniebienia. Warto było: youtube com/watch?v=n_YDZdZ7kkU. Podoba mi się takie rewolucyjne myślenie o diecie, w końcu nikt mi niczego nie zakazuje, tylko dba o zachowanie odpowiednich proporcji, czy o takie sprawy, jak regulacja apetytu. Jest to dla mnie bardzo ważne. Sama nie do końca potrafię się dobrze zorganizować, ale fachowe porady, wideo, Dietman i różne inne narzędzia, naprawdę są warte uwagi i przede wszystkim przynoszą efekty.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość LunaMOON

Wy tu o dietach, a ja Wam powiem, że niedawno jadłam pyszną pastę czekoladową. Z awokado! A przepis znam dzięki serii na youtube „Zbyszek Młynarski gotuje”. Ta seria jest super, bo przepisy są pomyślane tak, aby nie przytyć. A nawet żeby schudnąć. Zbigniew Młynarski co chwilę daje różne porady i informacje, które pozwalają na bardzo świadome jedzenie. A przede wszystkim, autor nie nakłania do tego, aby przestać o siebie dbać – wręcz przeciwnie. Nie jest to pierwszy z przepisów Pana Zbyszka, który wypróbowałam i na pewno będę próbowała dalej. Mam wrażenie, że dania przez niego proponowane są lekkie. Jestem żołądkowcem i generalnie, różnie to bywa z moim próbowaniem nowych rzeczy, ale tutaj jestem bardzo zadowolona i również Wam polecam: youtube com/watch?v=r9MshhIA0fk. Warto skorzystać z pełni narzędzi, jakie daje Pan Zbigniew. Przeczytać książkę, sprawdzić program drDietman. Teraz wszyscy jesteśmy w domach, to przecież mamy czas na eksperymenty w kuchni i zadbanie o siebie. A ta pasta czekoladowa z awokado? Niebo w gębie!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ela

Spróbuj jeść więcej posiłków z kozieradką i może do tego konopie, powodują wzrost apetytu i wpływają na poprawę działania układu ptrawiennego i pokarmowego , a tak przy okazji  ciekawe pomysły na Konopie na śniadanie 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Grzegorz

Nigdy nie byłem miłośnikiem cebuli, ale od wybuchu pandemii zacząłem ją jeść ze względu na dobroczynne aspekty zdrowotne. Chętnie słucham co Pani Ola ma do powiedzenia na temat różnych produktów. Z cebulą długo było mi nie po drodze, ale przekonałem się. Filmik z opinią ekspertki Pani Oli - nie był dla mnie zupełnie nową wiedzą, ale dowiedziałem się kilku ciekawych rzeczy. Myślę, że w dzisiejszych czasach szczególnie warto zwracać uwagę na to co jemy. Może nie jesteśmy w stanie samym jedzeniem pokonać wirusa, ale na pewno jedząc dobrze będziemy w stanie nie zapadać tak często na inne choroby, które przecież też dokładają pracy służbie zdrowia. Warto słuchać takich rzeczy i wprowadzać je w życie jak najszybciej. Ja już usunąłem ze swojej diety wszystkie toksyczne rzeczy i Wam też polecam. Zmienił się bardzo mój komfort życia, komfort snu. A moje wyniki? O niebo lepsze niż do tej pory. Opinie ekspertów dają mi bardzo pomocne w wybieraniu tego, co warto zjeść: youtube com/watch?v=9t-nBLGJvFY.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość meliska
W dniu 27.02.2021 o 15:47, alicjazbr napisał:

ja polecam białko konopne, które ma świetny skład i dużą ilość aminokwasów 🙂 Swoje kupuję tutaj: https://kmadropshop.pl/Produkty-konopne

Fakt, białko konopne (hemp protein) sprawdza się świetnie, bo ma też w sobie sporo błonnika. Ja często używam do koktajli i do pieczenia - można dodawać do ciasta np. na naleśniki albo jakieś placuszki. Do tej pory używałam białko konopne w proszku Intenson i bardzo je sobie chwalę. Pożywne - tylko trzeba wziąć poprawkę na lekko "trawiasty" posmak. Ale nie każdemu będzie to przeszkadzać 🙂

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Sylwuś xoxo

Lubicie suszoną bazylię, ja uwielbiam! Sypię do wszystkiego i w ogóle nie żałuję. Moja rodzinka też bardzo lubi zioła. Jakiś czas temu przeszłam na dietę i od tamtej pory pilnie przyglądam się temu, co jem i co je moja rodzina. Kiedyś mi się wydawało, że dieta to tylko odmawianie sobie przyjemności, dzisiaj myślę – wręcz przeciwnie. To kwestia stylu życia i dobrych nawyków. Które mogą być wartościowe i przyjemne, jeśli tylko dobrze podejdziemy do sprawy. Warto zapoznać się z książką „Jedz dobrze i nie tyj” Zbigniewa Młynarskiego i posłuchać, co eksperci mają do powiedzenia na temat różnych konkretnych produktów (

). Dla mnie to niezły kierunkowskaz, na co dzień często słucham tego kanału. Zwłaszcza przy gotowaniu – jakoś dobrze mnie nastraja. Polecam Wam z całego serca! Nawet moja mama z cukrzycą znalazła w tym wartość dla siebie i skomponowała pyszną dietę, bez szczególnych wyrzeczeń. Polegam Gorąco! Wyniki badań też Wam się poprawią – sprawdźcie sami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Daniela

Kuchnia pachnąca ziołami i zdrowym jedzeniem była moim marzeniem odkąd pamiętam. Niestety prędkość życia i ciągły pośpiech spowodowały, że nie byłam w stanie wprowadzić tego, w swoim domu. Dopiero jak podupadłam na zdrowiu doceniłam domową, zdrową kuchnię. I tak, dzięki oglądaniu kanału Jedz Dobrze by Młynarski – nabrałam świadomości żywieniowej. Z całego serca polecam Wam ten kanał. Ostatnio słuchałam o papryce: youtube com/watch?v=NQsHPfo4mk8. Papryka to cudowne warzywo, warto czerpać z niej pełnymi garściami. Posiada mnóstwo wartości odżywczych, a przy tym wybornie smakuje. Sprawdźcie koniecznie, co ekspert ma do powiedzenia na ten temat. Pamiętajcie, że to, co jemy ma wpływ nie tylko na nasze zdrowie ale również na sylwetkę. Można jeść dobrze i zdrowo, a przy tym cieszyć się piękną figurą. Do wsparcia tego poglądu, warto zapoznać się z książką „Jedz dobrze i nie tyj”. Można również wesprzeć się pomocą doświadczonego doradcy żywieniowego. Schudłam ładnych kilka kilogramów na przestrzeni ostatnich kilku miesięcy.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kasia

Niezdrowe przekąski warto zamienić na zdrowe. Np. na słonecznik łuskany: youtube com/watch?v=9MOgldK3_3I. Niedawno zaczęłam się przestawiać. Wybuch wirusa spowodował we mnie coś takiego, że zaczęłam bardziej przyglądać się temu, co jem i jak jem. Wszystko po to, żeby nie niszczyć swojego zdrowia, odporności i zdrowia swojej rodziny, niezdrowym jedzeniem. Od początku lockdownu, cieszę się kuchnią i przygotowuję pyszne potrawy. Zaczęłam również gotować z Panem Zbigniewem i sprawia mi to ogromną przyjemność. Spełniam się kreatywnie w kuchni, a dbanie o siebie i o zdrowie stało się dla mnie pewnym stylem życia. Nie jest już w żadnym razie przykrą dietą pełną wyrzeczeń, ale radością, że mogę zrobić coś dla siebie i dla innych. To była bardzo dobra zmiana w moim życiu i jestem z tego powodu niezwykle szczęśliwa. Na pewno zapoznam się ze wszystkimi filmikami na kanale Jedz dobrze by Młynarski. Zastanawiam się też nad skorzystaniem z programu dr Dietman. Jak na razie widzę same korzyści ze stosowania rad z tego kanału.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...