Skocz do zawartości
Forum

Miód Adama


Gość Dariusz

Rekomendowane odpowiedzi

Dzień dobry

Pozwólcie że przedstawię wam Miód Adama.

Unikalny miód stworzony przez człowieka wyprodukowany przez pszczoły. Miód o niepowtarzalnym smaku i aromacie.

Produkowany w Polsce.

Zapraszam do zapoznania się z unikalnymi właściwościami przeciwutleniającymi, antybakteryjnymi oraz antywirusowymi (w tym przeciw COVID19) na stronie (www.miodadama.pl)

Możliwe zastosowania:
Wspomaganie leczenia górnych dróg oddechowych, łagodzenie kaszlu, ułatwienie oddychania.
Upłynnianie wydzieliny śluzowej, rozkurczanie oskrzeli i tchawicy, działanie wykrztuśne.
Wspomaganie leczenie infekcji bakteryjnych, wirusowych i dolegliwości przewodu pokarmowego.
Wspomaganie leczenia schorzeń grzybiczych (skóra, przewód pokarmowy), wirusowych (np. opryszczka wargowa).
Polecany podczas choroby wrzodowej żołądka, przy nieżycie żołądka.
Wzmocnienie systemu immunologicznego poprzez korzystne działanie na mikroflorę przewodu pokarmowego Biegunka, wzdęcia, afty, opryszczka.
Pomocniczo w leczeniu łagodnych zmian skórnych

(www.miodadama.pl)

Odnośnik do komentarza
Gość Pan i Pani Janik

Dzień dobry,

Zeszłej zimy stosowaliśmy Miód Adama profilaktycznie cała rodziną.

Dzieci chodzą do szkoły, młodsze do przedszkola, ciągle przyśniły do domu jakieś infekcję.

Odkąd zaczęliśmy stosować Miód Adama problem zniknął bezpowrotnie.

Tak, że możemy go polecić wszystkim rodzicom dbającym o swoje pociechy z czystym sumieniem.

Pozdrawiamy serdecznie,

Państwo Janik

Odnośnik do komentarza
Gość Gość Dariusz - COVID a M

Dzień dobry, 

Przed tygodniem wraz z całą rodziną przeszedłem COVID. Nie było to zwykłe przeziębienie jak wielu uważa, to poważna i ciężka choroba. Podczas której jedliśmy Miód Adama trzy łyżeczki dziennie, co 8 godzin. 

Odnośnik do komentarza
Gość Gość Gość Dariusz - COVID

Dzień dobry, 

Przed tygodniem wraz z całą rodziną przeszedłem COVID. Nie było to zwykłe przeziębienie jak wielu uważa, to poważna i ciężka choroba. Podczas której jedliśmy Miód Adama trzy łyżeczki dziennie, co 8 godzin.  Moje osobiste odczucie co do stosowania Miodu Adama to słodka osłona miodowa na gardle dzięki której Kaszel i ból gardła nie były tak uciążliwe. Nikt z rodziny nie miał zapalenia płuc. Mogę stwierdzić z całą pewnością, że dzięki stosowaniu Miodu Adama lekko przeszliśmy COVID.

Odnośnik do komentarza
Gość Miód Adama

Kontynuując pozwolę sobie poniżej przytoczyć wyniki badań.
Polska Akademia Nauk w Olsztynie, Zakładu Chemicznych i Fizycznych Właściwości Żywności

Wynik badania właściwości przeciwutleniających DPPH:

Miód Adama - 811,07 !!!

miód nektarowo spadziowy - 46,59

Uniwersytet Medyczny w Białymstoku. Centrum Medycyny Doświadczalnej

Ocena toksykologiczna Miodu Adama.*

Spadek statystycznie istotny parametrów krwi:

Aminotransferaza alaninowa (ALT)

Fosfataza alkaliczna(ALP) -

Glukoza

Wzrost poziomu statystycznie istotny parametrów krwi:

Albuminy (ALB)

Czerwone ciałka krwi (RBC)

Uniwersytecie Warmińsko - Mazurskim w Olsztynie, Katedra Mikrobiologii Przemysłowej i Żywności Wydziału Nauki o Żywności. Stopień inhibicji wzrostu szczepów bakterii (MIC).

Zahamowanie wzrostu bakterii:

Escherichia coli - pałeczka okrężnicy

Staphylococcus aureus (szczep lekooporny) - gronkowiec złocisty

Salmonella enteritidis – pałeczka paraduru

Instytut Gruźlicy i Chorób Płuc w Warszawie, Zakładu Mikrobiologii Krajowego Referencyjnego Laboratorium Prątka. Stopień inhibicji wzrostu szczepów bakterii (MIC).
Zahamowanie wzrostu bakterii:

Klebsiella pneumoniae – pałeczka zapalenia płuc

Acinetobacter baumannii

Pseudomonas aeruginosa – pałeczka ropy błękitnej

Uniwersytet Medyczny w Lublinie, Katedra i Zakład Farmakognozji.

Stopień inhibicji wzrostu szczepów bakterii (MIC).

Zahamowanie wzrostu bakterii:

Helicobacter pylori - bakteria wywołująca wrzody żołądka

Wrocławska jednostka naukowa.(brak zgody na publikacje danych jednostki badawczej)

Wpływ hamowania Miodu Adama na enzymy wytwarzane przez SARS-CoV -2.

Hamowanie działania enzymu Mpro (SARS-CoV-2) - 11%

hamowanie działania enzymu Plpro (SARS-CoV-2) - 46%

Odnośnik do komentarza
Gość Gość Dariusz

Dzień dobry kochani,

Po przechorowaniu COVID zrobiłem wyniki z krwi.

Limfocyty, Bazofile, Neurofile,  delikatnie podniesione.

Co jest normą po przebytym COVID. Po za tym wszystkie pozostałe parametry krwi w normie.

W czasie choroby stosowałem Miód Adama  który ma potwierdzone działanie obniżające poziom glukozy.

Glukoza (ICD-9: L43) - 70,2

Tak niskiego poziomu cukru nigdy nie miałem. 

Odnośnik do komentarza
W dniu 8.01.2022 o 21:25, Gość PolaM napisał:

Nie słyszałam o czymś takim jak miód Adama ? Za to widziałam, ze jest coś takiego jak miód z gruszką i wszewłogą górską.

Dzień dobry,

Zapraszam więc do zapoznania się z właściwościami Miodu Adama na stronie  http://miodadama.pl/

Miód z gruszką i wszewłogą górską (gotowy do spożycia) z tego co się orientuję produkowany jest w Francji.

Jak to mówią cudze chwalicie a swego nie znacie :)

Na pewno jest wiele jego wariacji ale w większości skład składa się z musu gruszkowego i według Internetu nazywany jest Złotem św. Hildegardy

Czy to ten  miód z gruszką i wszewłogą górską miała Pani na myśli?

Odnośnik do komentarza

Dzień dobry,

Strona jest już nowa https://www.miodbonum.pl/

Dodatkowo pozwolę sobie zamieścić link do artykułu dotyczącego Miodu Bonum

https://zywienie.abczdrowie.pl/czy-ziolowy-miod-z-polski-ma-szanse-na-miedzynarodowa-kariere-na-wzor-miodu-manuka-wyniki-badan-laboratoryjnych-sa-obiecujace

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...