Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość m...7

Dzień dobry, proszę o wskazówkę gdzie się udać, jakie badania zrobić. Kobieta, l.70,brak sił, szybko się męczy, puchną nogi do kolan, ostatnio w badaniach(z 18.02.2021r.) krwi 138 mg/dl. cholesterol HDL w surowicy 43 mg/dl(przy normie powyżej 45). pozostałe wyniki krwi i moczu w normie, doppler i badanie echokardiograficzne przezklatkowe również. USG tarczycy z 20.06.20r. 2 guzki hipoechogeniczne ok 7 i 8 mm. W badaniach krwi z 02.06.2020r. triglicerydy 186 przy normie do 150 mg/dl, tsh 1,31 przy normie 0,27-4,2, ft4 14,8 przy normie 12-22. Proszę o pomoc

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Marpaws7
2 godziny temu, Gość m...7 napisał:

Dzień dobry, proszę o wskazówkę gdzie się udać, jakie badania zrobić. Kobieta, l.70,brak sił, szybko się męczy, puchną nogi do kolan, ostatnio w badaniach(z 18.02.2021r.) krwi 138 mg/dl. cholesterol HDL w surowicy 43 mg/dl(przy normie powyżej 45). pozostałe wyniki krwi i moczu w normie, doppler i badanie echokardiograficzne przezklatkowe również. USG tarczycy z 20.06.20r. 2 guzki hipoechogeniczne ok 7 i 8 mm. W badaniach krwi z 02.06.2020r. triglicerydy 186 przy normie do 150 mg/dl, tsh 1,31 przy normie 0,27-4,2, ft4 14,8 przy normie 12-22. Proszę o pomoc

Tak I w echo I w doppler żył dolnych. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Marpaws7
12 minut temu, Gość mgmg napisał:

Niewydolnosc krazenia wykluczono  badaniem echo?

Tak I echo i w doppler żył kończyn dolnych wykluczono, sod i potas, kreatynina w normie 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Marpaws7
12 minut temu, Gość mgmg napisał:

a magnez we krwi?

Moze jakies tabletki z magnezem?

Magnezu nie badano, bierze suplement. Juz nie wiemy gdzie dalej szukać, bo najgorsze są te nogi, strasznie bola, skóra jest bardzo napięta. Obrzęk pojawił się w okolicy lipca 2020, najpierw kupiliśmy aescin, masc z kasztanowca. I to badanie dopler oraz wizyta u kardiologa. Teraz poprostu nie wiemy gdzie szukać przyczyny. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...