Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość f...8

Od kilu miesięcy wychodzą mi takie wyniki. Dodam też że na co dzień się czyje bardzo dobrze i nic mi nie dolega, uprawiam różnego rodzaju sporty. Krwinki białe (WBC) 2,24 x10^3/µl 4,40 — 11,30 Krwinki czerwone (RBC) 5,07 x10^6/µl 4,50 — 5,70 Hemoglobina 15,3 g/dl 12,0 — 16,8 Hematokryt 0,44 0,40 — 0,52 MCV 86,8 fl 83,0 — 103,0 MCH 30,2 pg 28,0 — 34,0 MCHC 34,8 g/dl 32,0 — 36,0 Płytki krwi 203 x10^3/µl 125 — 400 RDW-SD 38,7 fl 37,0 — 54,0 RDW-CV 12,3 % 11,5 — 14,5 PDW 14,1 fl 9,0 — 17,0 MPV 11,2 fl 9,0 — 12,6 P-LCR 35,5 % 13,0 — 43,0 % neutrocytów 17,0 % 45 — 70 % limfocytów 56,7 % 20 — 45 % monocytów 21,4 % 4,0 — 12,0 % eozynocytów 3,6 % < 5,0 % bazocytów 1,3 % < 1,0 % NRBC 0,000 % 0,000 — 0,029 % niedojrzałych granulocytów (IG) 0,00 % 0,00 — 0,62 Liczba neutrocytów 0,38 G/l 1,80 — 7,70 Liczba limfocytów 1,27 G/l 1 — 5 Liczba monocytów 0,48 G/l 0,10 — 0,90 Liczba eozynocytów 0,08 G/l <0,45 Liczba bazocytów 0,03 G/l < 0,20 NRBC 0,000 ×10´3/µl 0,000 — 0,015 Liczba niedojrzałych granulocytów (IG) 0,00 x10^3/µl 0,00 — 0,04

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość 321
2 godziny temu, Gość mgmg napisał:

no a co mowia lekarze?

Lekarze sami nie wiedzą miałem robiony trepan w październiku i do dnia dzisiejszego dalej nie mam wyników. 

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

na forum tym bardziej nikt nie bedzie wiedzial

a kiedy pytales o wyniki biopsji ostatnio? Moze trzeba zrobic mala awanture?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość 321
1 godzinę temu, Gość mgmg napisał:

na forum tym bardziej nikt nie bedzie wiedzial

a kiedy pytales o wyniki biopsji ostatnio? Moze trzeba zrobic mala awanture?

Pytam na forum bo może ktoś miał podobną sytuację jak ja. 

Przyjemnej raz w tygodniu dzwonię do szpitala i pytam o wyniki 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

skoro nic Ci nie dolega, to moze  masz taki wrodzony defekt neutrofili i nadal nic nie bedzie Ci dolegac

Kiedy to sie zaczelo i jak bylo wczesniej? Np. 2 lata temu jaka byla morfologia?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość 321
1 godzinę temu, Gość mgmg napisał:

skoro nic Ci nie dolega, to moze  masz taki wrodzony defekt neutrofili i nadal nic nie bedzie Ci dolegac

Kiedy to sie zaczelo i jak bylo wczesniej? Np. 2 lata temu jaka byla morfologia?

Nie robiłem wcześniej morfologii i prawdopodobnie nie zrobił bym gdyby nie krwiodawstwo doktórego poszedłem od razu po ukończeniu 18 roku życia. Tam od Pani pielęgniarki dowiedziałem się że mam niski poziom krwinek białych. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość 321

Jako dziecko z tego co mi rodzice mówili to miałem raz robione ale wtedy nie było nic niepokojącego.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...