Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość b...7

Wolna trijodotyronina (FT3) 3,54 pmol/L 3,40 — 6,10 Wolna tyroksyna (FT4)↓ 9,11 pmol/L 9,80 — 18,80 * Tyreotropina (TSH) trzeciej generacji (L69) 0,765 uIU/L 0,358 — 3,740 Co moga oznacza te wyniki badań? Męzczyzna 30 lat waga prawidłowa Ciągłe zmęczenie i sennośc sucha pękająca skóra. W rodzinie niedoczynnośc i nadczynnosc tarczycy. Dwa lata temu wyniki wzorcowe usg tarczycy bez zadnych zmian

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

wyniki nie wskazuja na niedoczynnosc

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ...

A o czym mogą świadczyć?

Szukamy przyczyny ciągłego zmęczenia i nadmiernej senności oraz ogólnego osłabienia.

Pierwsza myślą była tarczyca ponieważ mama choruje na niedoczynność a brat na nadczynność

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

nie wiem, o czym moga swiadczyc

co mowia lekarze?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ...

Internista kaze konsultować się z endokrynologiem bo według niego to niedoczynność tarczycy.

Wizyta u endokrynologa jest jutro.

Na prośbę dalszych badań do zrobienia powiedział że nie wie jakie żeby leczenie przejał endokrynolog i on decydował czy potrzebne jest usg i dolsze badania krwi.

 

Maż cały czas jest zmęczony i śpi praktycznie 20 godzin w ciągu dnia. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ...

Dodam jeszcze ze morfologia krwi też była robiona wszystkie wyniki w normie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ...

Nie wiem czy to ma znaczenie ale mąż ma zdiagnozowana od 6 lat dne moczanowa lecz jej napady występują na razie bardzo rzadko średnio raz na 2 lata nie bierze stale leków tylko podczas napadu który ustępuje na ogoł po 2 dniach. Lekarz stwierdził ze nie będzie mu przepisywał leków na codzień bo jest za młody i dieta na razie wystarczy. Gdyby częstotliwość się nasiliła wtedy zmienią sposób leczenia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

no i jak po wizycie u endokrynologa?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ...

Zostały zlecone ponowne badania hormonow usg tarczycy i wizyta za 2 tygodnie z kompletem wyników. Jedyna odpowiedź endokrynologa to ze wyniki nie są dobre w porównaniu do tych z przed 2 lat na pewno coś się dzieje ale jeszcze nie wiadomo co musi być komplet wyników

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ...

Dodatkowe badania które zostały zlecone to:

Potas sód kortyzon wapń tsh t3 t4 usg tarczycy morfologia krwi anty tpo anty tg chyba nic nie pominęłam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość ...

Diagnoza endokrynolog to podejrzenie raka tarczycy. Lecz trzeba zrobić komplet badań w szczególności usg.

W ciągu 2 lat u męża bardzo spadły wyniki i dlatego tak.

Dziwne jest tsh bo w normie i dlatego potrzebne dalsze badania i wizyta 8 lutego już nie przez telefon

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...