Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość m...g

Witam. Proszę o interpretację wyników hormonów. W maju tego roku poziom TSH wyniósł 1.7(norma 0.38-5.33; metoda immunochemiczna). Odstawiłam tabletki antykoncepcyjne (po trzech latach). W kolejnych miesiącach zaczęły wypadać mi włosy, w grudniu tego roku poziom TSH wyniósł 3.79 (norma 0.27-4.2; metoda ecla) a hormony fT3 5.1(norma 3.1-6.8) oraz fT4 16.1 (norma 12-22). Testosteron wolny 0.127 (norma 0.01-2.85; metoda Elisa), androstendion 0.181 (norma 0.3-3.4 metoda Elisa). Przed braniem tabletek miałam podwyższony testosteron oraz androstendion.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...