Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość m...t

USG tarczycy i wyniki hormonów, żelazo, ferrytyna Jak interpretować wyniki? Czy to może być niedoczynność tarczycy i Hashimoto? Mam 19 lat, kobieta. USG tarczycy: Prawy płat:37*10*11mm objętość:2,1ml Lewy płat:40*12*13mm objętość:3,2ml Cieśń szerokości 3mm Echogeniczność obu płatów miernie obniżona, niejednorodna z pojedyńczymi pasmami włóknienia. Badania krwi: żelazo:68,00 (50,00-170,00) Ferrytyna:5,10 (4,63-204,00) TSH:3,0982 (wcześniej 4,1738) (0,4300-4,2000) FT3:3,32 (1,58-3,91) FT4:0,76 (0,79-1,34) anty-TPO:1,36 (0,00-5,61) anty-TG:4,30 (0,00-4,11)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...