Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość a...a

Co oznaczają takie wyniki badań TSH norma 0,27-4,20, mój wynik 0,89, FT3 norma 2-4,4, mój wynik 3,1, FT4 norma 0,93-1,70, mój wynik 1,27. USG tarczyca dwupłatowa symetryczna, prawidłowej wielkości, niejednorodna, o znacznie obniżonej echogeniczności, z licznymi zwłóknieniami - podejrzenie zapalenia autoimmunologicznego. W PP ognisko hipoechogeniczne 6x8 mm, w cieśni ognisko 6x9 mm, w LP 2 ogniska 3x4. Dzisiaj otrzymałam wyniki Anty-TG norma < 18, mój wynik < 6,4. Anty-TPO norma <8, mój wynik 1,10. Na co skazują wyniki badań i czy powinnam brać hormony tarczycy, bądź inne leki. Na razie nie mogę mieć jeszcze wizyty u lekarza. Z góry dziękuję za pomoc.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

wyniki laboratoryjne sa dobre, natomiast usg jest nieprawidlowe

zapewne pozostaniesz pod kontrola, powtorzysz usg za pol roku itp.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...