Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość m...7

Witam, chciałem skonsultować wyniki morfologii : HCT 45.0% (38.0-51.0), RBC 5.05 (3.91-5.50), HGB 14.6 (14.0-18.0), WBC 3.82 (4.5-10.5), MCV89.2 (86.0-98.0), MCHC 32.4 (32.0-36.0), MCH 28.9 (28.0-33), RDW-SD 46,7 RDW-CV 11.8 (11.5-14.5), PLT 221 (150-340), PDW 16.1(9.4-17), MPV 9.3 (9.4-12.5), PCT 0.206, NEUT 2.23 (2.7-6.5), LYMPH 1.08 (1.5-3.7), MONO 0.30 (0.2-0.4), EO 0.20 (0.05-0.5), BASO 0.01 (0.0-0.1), NEUT% 58.4 (46-73), LYMPH% 28.3 (17-48), MONO% 7.7 (2-12), EO 5.1 (1-5), BASO 0.5 (0-1.5). Dodam że wyniki się powtarzają na poprzednim wyniku było WBC 3.43, NEUT 1.37, NEUT% 39.7, EO 5.6 Czy to może być coś niepokojącego czy raczej wszystko w tych wynikach jest ok ??

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

chyba widzisz, ze nie wszystko jest ok

byc moze sie poprawia

dlaczego nie skontaktujesz sie z lekarzem?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Lekarz

Konsultowalem to z moim lekarzem rodzinnym ale on uważa że wszystko ok ale ja jakoś uważam że on poprostu chce mnie zbyć i tyle, wiec dlatego wolałem się skonsultować na tym forum ale widzę ze nie uzyskam tu pomocy 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośćm....7
2 godziny temu, Gość mgmg napisał:

chyba widzisz, ze nie wszystko jest ok

byc moze sie poprawia

dlaczego nie skontaktujesz sie z lekarzem?

Konsultowalem to z moim lekarzem rodzinnym ale on uważa że wszystko ok ale ja jakoś uważam że on poprostu chce mnie zbyć i tyle, wiec dlatego wolałem się skonsultować na tym forum ale widzę ze nie uzyskam tu pomocy 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

lekarz zna sie lepiej niz ktokolwiek na forum. Skoro uwaza, ze taka slabsza odpornosc moze sobie by,c to zapewne moze.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośćm....7

Dobrze tylko dlaczego lekarz nie słucha że się źle czuje  jestem ciągle osłabiony  i czy nie można coś z tym zrobić, a on mówi że nie widzi nic nie pokojącego ,to chyba coś nie tak że tak lekarz reaguje ,i myślałem że może ktoś na forum miał podobne wyniki i u niego lekarz coś innego stwierdził ale widzę że pomyliłem, pisząc post na tym forum. Dodam że jak na 25 lat  które mam to wyniki nie są idealne A powinny być w tym wieku. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośćm....7

 

Godzinę temu, Gość mgmg napisał:

czy masz czeste infekcje, zwlaszcza ropne?

Tak mam często różnego rodzaju zmiany ropne ,a także często pękają mi kaciki ust i skóra w kącikach przy paznokciach ,a co to ma Za znaczenie czy mam zmiany ropne???

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

malo neutrocytow moze sie w ten sposob objawiac.

jakie to sa zmiany ropne, tradzik?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośćm....7
3 minuty temu, Gość mgmg napisał:

malo neutrocytow moze sie w ten sposob objawiac.

jakie to sa zmiany ropne, tradzik?

Pojawiają się często afty w buzi oraz wlansie walczę od 7 lat z trądzikiem i nie mogę tak do końca się wyleczyć, a z tym coś można zrobić żeby było lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

afty to nie sa zmiany ropne

tradzik to tradzik

nie myl pojec.

 

moze pojdziesz do innego lekarza?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośćm....7
3 minuty temu, Gość mgmg napisał:

afty to nie sa zmiany ropne

tradzik to tradzik

nie myl pojec.

 

moze pojdziesz do innego lekarza?

A co według ciebie można nazwać zmianami ropnymi , bo może ja nie jestem tego świadomy, dziś miałem robione też USG jamy brzusznej i wyszło że mam w części podprzeponowej prawego płata zmianę o podwyzszonej ehogenicznosci i powiększoną śledzione A także w okolicy wnęki wątroby wątroby węzeł chłonny o wymiarach 21xi3mm i jak przekazałem te informacje mojemu lekarzowi co wyszło to też stwierdził że wyniki są ok więc nie wiem czy ktoś sobie robi żarty ze mnie czy ja jestem przerwazliwiony bo lekarz ktory wykonywał USG powiedział że trzeba wszystko poddać szerszej kontroli ,więc nie wiem co mam o tym wszystkim myśleć. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

zmiany ropne to sa takie, z ktorych wylewa sie ropa

 

zmiana o podwyzszonej echogenicznosci opisywana jako co? obszar stluszczenia, zmiana ogniskowa o niejasnym charakterze?

 

idz do innego internisty

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośćm....7
39 minut temu, Gość mgmg napisał:

zmiany ropne to sa takie, z ktorych wylewa sie ropa

 

zmiana o podwyzszonej echogenicznosci opisywana jako co? obszar stluszczenia, zmiana ogniskowa o niejasnym charakterze?

 

idz do innego internisty

Lekarz sam nie wiedział dokładnie co to ale podejrzewał kolejne zwapnienie bo dodam że już kilka mam na wątrobie i śledzionie, lub jako Naczyniak i napisał że do kontroli 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość mgmg

to niepowazne

nie rob tak, ze najpierw piszesz 'zmiana w watrobie', a potem rzucasz od niechcenia 'juz kilka takich mam'

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Gośćm....7

Widzę że się nie zrozumieliśmy, chodziło mi o to że mam już kilka zwapnień które wyszły na USG bo było je dobrze widać, a tej jednej zmiany na wątrobie nie było dobrze widać i dlatego lekarz kazał sprawdzić czy to kolejne zwapnienie czy jakis naczyniak bo nie widział dobrze na USG ale może lepiej zakończmy tą konwersacje na tym etapie bo to chyba nie ma sensu dalej ciągnąć, dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...