Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość m...2

Dzień dobry, bede miała 18 lat za dwa miesiące, mam bardzo nieregularną miesiączkę, od ponad pół roku nie mam okresu, wczesniej tez miałam tak że miałam go co pół roku lub pare miesięcy. Ogólnie to jestem bardzo senna i nie mam siły na nic. Robiłam morfologię krwi i wszystko jest wporzadku. Wykonałam również badanie hormonów tarczycy: tsh i ft4. Początkowo wyszło mi ze mam mało ft4- 0,71 ng/dl (przy normie 0,89-1,37) , a tsh- 1,02 μlU/ml (przy normie 0,47-3,41), wiec po 2 tygodniach powtórzyłam badanie, ale tym razem wszystkich hormonów tarczycy i wyszło mi ze mam tsh- 0,55 μlU/ml (przy normie 0,47-3,41), ft4- 0,91 ng/dl (przy normie 0,89-1,37), ft3- 3,11 pg/ml (przy normie 2,31 — 3,71). Oczywiście po 1. badaniach, gdzie wyszło mało ft4 zostałam zapisana na wizytę do endokrynologa oraz na usg tarczycy za dwa tygodnie. Czy przy tych wynikach konieczne jest usg i wizyta u endokrynologa?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ja.

A jak myślicie jak wyjdzie że z tarczyca w porządku to co może być przyczyna braku mojej miesiączki, dodam ze właśnie jestem bardzo senna, ciagle zmęczona, mam problem ze schudnięciem i apetytem, problemy z cera. 
 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...