Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...
J0ann4

Pijecie gotowe soki?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Dagna

Kończy się stary rok, zaczyna nowy… Masz nowe nadzieje, plany i cele? Niektóre z nich dotyczą Twojej wagi? Nie powtarzaj starych błędów i nie zaczynaj diet, które wiążą się z mnóstwem wyrzeczeń. Do pięknej i zdrowej sylwetki wcale nie potrzebujesz diety, ale przemyślanej strategii. Wystarczy poznać mechanizmy działające Twoim organizmem. Dowiedz się, jak wyregulować apetyt i odpowiednio zadbać o siebie. Przeczytaj książkę „Jedz dobrze i nie tyj”, skorzystaj z programu DrDietman i koniecznie sprawdź filmiki na kanale Jedz dobrze by Młynarski.

 

Masz problemy z cukrzycą, a może obawy, że wkrótce się zaczną? Zapoznaj się z wiedzą dostępną na wspomnianym wyżej kanale. Autor książki „Jedz dobrze i nie tyj” opowiada o swoich zmaganiach z chorobą i udziela cennych rad, dotyczących codziennego życia z cukrzycą: www youtube com/watch?v=147QxTevqpI. Z filmików dowiesz się, że porcje w cukrzycy mają znaczenie. A wiadomość o chorobie, wcale nie musi oznaczać rezygnacji z pełni życia. Wystarczy włączyć myślenie i nastawić się na naturalne odżywianie!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Krzysia

Czy wiecie, że osoby chore na cukrzycę wcale nie muszą rezygnować w pełni ze słodkości? To nieprawda, że słodki smak staje się złem wcielonym. Może oddziaływać pozytywnie na każdego, również na osoby z cukrzycą. Ważne jest jednak to, aby łakocie spełniały odpowiednie warunki. To, jakie słodycze spożywają osoby chore na cukrzyce ma ogromne znaczenie dla ich zdrowia i dobrego samopoczucia. Jeśli chcecie się dowiedzieć, jakie słodycze mogą to być, warto wejść na stronę: youtube com/watch?v=FvwHZS8XcJ0.

 

Polecam Wam również lekturę książki „Jedz dobrze i nie tyj”. Osoby chore na cukrzyce również znajdą tam stosowny fragment dla siebie. Warto skorzystać także z programu DrDietman, który dostępny jest w wersji bezpłatnej i płatnej. Pierwsza wersja programu daje bardzo dużo informacji zwrotnych, dzięki którym już będzie można zacząć działać i wprowadzać drobne zmiany. Cukrzyca to choroba, która jest poważna, ale można i warto się z nią zaprzyjaźnić. Takie życie jest znacznie przyjemniejsze i pełne dobrej energii.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Danka

Niektórzy traktują cukrzycę jak wyrok, a przecież z tą chorobą można żyć tak samo długo, a nawet dłużej, niż osoby, które nie posiadają tego schorzenia. Z tego filmu: youtube com/watch?v=MAgtxHkAEDQ dowiesz się, jak żyć dobrze z cukrzycą. Z tą chorobą można się zaprzyjaźnić, a co najważniejsze może to być życie dobre, miłe i przyjemne. Nic nie jest w stanie dać nam tyle przyjemności, co dobre jedzenie. Nie trzeba z niego rezygnować!

 

Zrozum jak działa Twój organizm. Zrozum, że chce jeść dobrze i zaspokajaj potrzeby organizmu. Możesz to zrobić dostarczając mu wszelkich potrzebnych składników odżywczych w odpowiednich ilościach. Jeżeli zrozumiesz prawidłowości rządzące Twoim organizmem, sposoby działania organizmu, będzie Ci znacznie łatwiej żyć miło, przyjemnie i smacznie. A co najważniejsze, zdrowo. Pamiętaj, że w zdrowym ciele, zdrowy duch. To drugie nie jest jednak bez znaczenia i również wpływa na nasze ciało. Dlatego radość z życia, jedzenie tego, co lubimy i co nam smakuje, jest tak ważne dla zdrowia i dobrego samopoczucia.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Grażyna

Macie różne problemy zdrowotne, oraz problemy ze zrzuceniem wagi? Być może problemem są produkty, które posiadasz w swojej lodówce. Czy aby na pewno są one zdrowe i pełnowartościowe? Warto posłuchać co mają na ten temat do powiedzenia eksperci: youtube com/watch?v=yUmHJ5V80C8. Nie wszystko, co wydaje nam się zdrowe rzeczywiście takie jest. Nie wszystko, co wydaje nam się niezdrowe – jest takie w istocie. Dlatego warto posłuchać, co mają na ten temat do powiedzenia eksperci.

 

Marzenie o szczupłej sylwetce bez rezygnowania z dobrego jedzenia i przyjemności, jest możliwe do spełnienia. Nie musisz się rzucać w bestialską dietę, która zabierze Ci całą radość życia. Możesz jeść dobrze i naprawdę cieszyć się tym, co znajduje się na Twoim talerzu, czerpiąc radość ze smaku. Zdrowe i piękne życie nie jest dobrem zarezerwowanym dla wybrańców. Ty też możesz tak żyć i cieszyć się każdym dniem w zdrowym, pięknym ciele. Zobaczysz, jak wiele mogą zmienić drobne nawyki. Przeczytaj książkę „Jedz dobrze i nie tyj”, zarejestruj się w programie DrDietman i sprawdź porady oraz opinie ekspertów.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ewelina Baska

Moje problemy z cukrzycą trwają nie od dzisiaj. Jednak parę miesięcy temu sięgnęłam po książkę „Jedz dobrze i nie tyj”. Jeśli ktoś z Was tu obecnych zmaga się z tą chorobą, może będzie mógł skorzystać z mojego doświadczenia. Zaczęłam od książki, śledząc internetową aktywność jej autora. Skorzystałam z programu doktor Dietmann a teraz na bieżąco śledzę kanał na YouTube „Jedz dobrze by Młynarski”. W końcu nauczyłam się żyć z cukrzycą i uczę się cały czas.


Jestem radosna, jem to, co lubię i to, co mi smakuje. Nie mam napadów smutku, które zdarzały mi się świeżo po diagnozie. Okazuje się, że można żyć zdrowo i naturalnie nawet z tą chorobą. Wcale nie trzeba odmawiać sobie wszystkich przyjemności i co najważniejsze, można pozostać szczęśliwym człowiekiem. Ostatnio bardzo spodobał mi się filmik dotyczący tego, jak sobie radzić z podjadaniem w cukrzycy: youtube com/watch?v=vY3-w1AwbEs. Bardzo Wam polecam, odkąd zmieniłam swoje myślenie moje życie bardzo się zmieniło. Jestem zdrowsza, weselsza i cieszę się tym, co jem.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Sylwia

Czy to, co znajduje się w Twojej lodówce jest zdrowe? Ja do niedawna sądziłam, że odżywiam się zdrowo, ale jak zaczęłam przyglądać się bliżej temu, co się w niej znajduje… Załamałam się! Okazało się, że mocno się myliłam. Czytanie składów nigdy nie było moją mocną stroną, ale teraz nie wyobrażam sobie funkcjonować bez tego. Wspieram się też: youtube.com/watch?v=FYSthmmlxvo. Na tym kanale możecie znaleźć opinie ekspertów o produktach spożywczych. Sama często z tego korzystam, bardzo przydaje mi się w codziennym życiu. Darmowa wiedza i moc pożytecznych informacji, które na co dzień świetnie się sprawdzają.

 

Przedstawioną wiedzę połączyłam z ćwiczeniami i aktywnym życiem. Jest naprawdę super, bardzo cieszę się z tego, że w ogóle dotarłam do takich informacji. Jem to, co lubię, zdrowo się odżywiam, a produkty, które trafiają do mojej lodówki są naprawdę wartościowe. Co ciekawe, stosując to podejście schudłam. Ale to na pewno dlatego, że wyregulowałam swój apetyt. I teraz naprawdę wiem, co to znaczy, że „w zdrowym ciele, zdrowy duch”. Polecam każdemu.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Matylda

Oczywiście jest to dla mnie idealna przekąska, którą zabieram do pracy. Kupuje świeże zarówno owocowe jak i te owocowo warzywne https://cymes.pl/, a w chwili kiedy zdarza mi się zasnąć sięgam po bardziej pożywne smoothie

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Kasia Gryczak

Jakiś czas temu informacja o cukrzycy zwaliła mnie z nóg. Wiem przecież nie od dzisiaj o istnieniu tej choroby, a jednak nie wiedziałam, co mam o tym myśleć. Wystraszyłam się, że to już koniec, nigdy już nie zjem tego, co lubię i jak lubię. Przyjaciółka poleciła mi kanał Jedz dobrze by Młynarski. Autor kanału, Zbigniew Młynarski również choruje na tę chorobę i dzieli się z innymi osobami informacjami, jak dobrze i mądrze się z nią oswoić, nie rezygnując przy tym z przyjemności życia. Jeśli chcecie regularnie czytać poradniki i treści z tym związane, warto zajrzeć na grupę: facebook com/groups/521444445413502 i oglądać filmy publikowane przez Pana Zbigniewa: youtube com/watch?v=0pTtZgj-y2k.

 

Dzięki temu, że w ogóle odkryłam takie źródło wiedzy, moje życie nie jest takie trudne, jak mogłoby być. Jestem zadowolona, pełna energii. Jem zdrowo i cieszę się życiem. Wiem, że tak by nie było, gdybym się załamała informacją o chorobie i przestała szukać rozwiązań. Wszystkim polecam zapoznanie się z Jedz dobrze.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Hanna Juraszek

Zawsze miałam „odrobinę za dużo wagi”, chociaż nie powiem, żebym była gruba. Mimo tego, trochę mi to przeszkadzało i wiele razy próbowałam różnych diet, głodówek – te jednak nie zawsze się sprawdzały. Efekt jojo często powracał, a negatywne myśli nie dawały mi spokoju. Okazało się jednak, że w tym wszystkim o jednym nie pomyślałam. Aby zajrzeć do własnej lodówki i przekonać się, czy to, co ja uważam za zdrowe rzeczywiście takiej jest. Czasami kupujemy różne produkty w przekonaniu, że robimy coś dobrego. Jednak nie zawsze okazuje się, że tak rzeczywiście jest. Co to znaczy „coś dobrego” – takie pytanie warto skierować do ekspertów. Zaczęłam regularnie oglądać analizy produktów w Internecie i bardzo spodobały mi się porady dietetyka. Zaczęłam uważniej przyglądać się temu, co jem i co kupuję. Efekt był niemal natychmiastowy… Z czasem rzeczywiście zauważyłam u siebie spadek wagi i poprawę nastroju. A wszystko za sprawą tych porad: youtube com/watch?v=iO_rCR4sk2s. Warto posłuchać i zacząć stosować tę wiedzę też w swoim życiu.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Karolina

Przechodzenie na dietę w cukrzycy nie należy do najłatwiejszych zadań. Warto jednak zrobić to bezpiecznie i myśląc racjonalnie. Nie jest to wcale takie proste, jak mogłoby się wydawać. Nie wystarczy powiedzieć sobie „chudnę!” i przejść na dietę cud. Co więcej, może to być bardzo niebezpieczne, jeżeli nieumiejętnie podejdziemy do sprawy. Trzeba dobrze znać swój organizm, wiedzieć, jak funkcjonuje i jak pracować z apetytem. To nie taka prosta sprawa, jak mogłoby się wydawać, ale jak najbardziej do zrobienia.


Warto posłuchać, co ma na ten temat do powiedzenia Zbigniew Młynarski, który sam zmaga się z tą chorobą i doskonale wie, jak sobie z nią radzić: https://tiny.pl/rph1n. Z cukrzycą nie ma żartów, ale to nie znaczy, że nie można schudnąć. Trzeba jednak wiedzieć, jak z nią pracować i wcale nie wiąże się to z męczącymi dietami i jedzeniem posiłków, które nam nie smakują. Warto spróbować i sprawdzić na sobie. Ja już przekonałam się, że można i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwa. Polecam!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Rafał

Rzadko wypowiadam się na forach, ale jakiś czas temu trafiłem na coś, co moim zdaniem, może pomóc wielu osobom. Jestem osobą otyłą i żadna dieta u mnie nie działa. Moja waga niestety miała wpływ na moje życie towarzyskie, które niekoniecznie wyglądało tak, jakbym sobie tego życzył. Na szczęście wszystko zaczęło się zmieniać, kiedy trafiłem na książkę „Jedz dobrze i nie tyj”. Niby to taka prosta sprawa, a rzeczy opisane w książce wcale nie są tak skomplikowane jak mogłoby się wydawać, a jednak nie jest to wiedza powszechnie dostępna.

 

Zacząłem się wgłębiać w temat i stosować porady zawarte w książce. Z czasem sięgnąłem też do programu drDietman. Najpierw do wersji bezpłatnej, później już płatnej. Teraz jestem o kilka kilogramów lżejszy i naprawdę nie musiałem rezygnować z jedzenia tego, co lubię. Okazało się, że moje cele są na wyciągnięcie ręki. Wystarczyło wsłuchać się we własny organizm i zrozumieć prawidła jego działania. Pomogły mi także filmiki na youtube z kanału Jedz dobrze by Młynarski, zwłaszcza seria „opinie ekspertów o produktach”. Polecam każdemu, to początek dobrej zmiany.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Grażyna Tadla

Wokół odżywiania w cukrzycy narosło wiele mitów. Sama jestem osobą chorą na tę chorobę i kiedy po raz pierwszy usłyszałam diagnozę, naprawdę się załamałam. Ale głównie dlatego, że nie wiedziałam, co to oznacza. Myślałam, że muszę zrezygnować ze wszystkiego i zgodzić się na wieczną kontrolę i dietę, która niekoniecznie będzie mi pasować.


Na szczęście wpadła mi w oczy książka „Jedz dobrze i nie tyj” Pana Zbigniewa Młynarskiego. Bardzo szybko trafiłam też na jego kanał na YouTube. Zaczęłam fascynować się tą wiedzą i wprowadzać ją w życie. Schudłam a na dodatek czuję się lepiej, dzięki temu, że wiem, co jem. To prawda, że osoby z cukrzycą dla zachowania dobrego zdrowia muszą kierować się pewnymi zasadami, jednak nie musi to być wcale męczące i trudne. Można nadal cieszyć się jedzeniem i smakiem. Jeżeli chorujesz na cukrzycę, lub masz kogoś bliskiego, kto choruje na tę chorobę, razem z Panem Zbigniewem zdemaskuj mity na temat cukrzycy:

. Ja już to zrobiłam i Tobie też polecam.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Jessica

Zima sprzyja odkładaniu tłuszczu, nie wiem, czy Wy też tak macie, ale ja brak słońca rekompensuję sobie tym, co mam lodówce. Niestety, jak łatwo się domyślić, nie jest to najlepszy sposób na odżywianie. Zwłaszcza, jeśli nie do końca panuje się nad tym, co się posiada w lodówce. Ale znalazłam na to sposób. Od jakiegoś czasu słucham opinii ekspertów, którzy mówią o różnych właściwościach produktów. Np. o właściwościach selera naciowego:

. To sprawiło, że zaczęłam interesować się nie tylko tym, co mam w lodówce, ale również tym, co kupuję. Jestem singielką, więc nie mam o kogo dbać, na co dzień jestem bardzo zapracowana i często brakowało mi sił, żeby o siebie zadbać. Teraz myślę, że brakowało mi po prostu wiedzy. Bardzo podoba mi się to, że w całej idei dobrego jedzenia na kanale Jedz Dobrze, nie chodzi o konkretne produkty za milion złotych monet, tylko o ogólną ideę dobrego jedzenia. W trosce o własne zdrowie i wygląd, a wszystko sprowadza się do siły natury.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Hania

Jakiś czas temu trafiłam na filmiki z serii „Jedz dobrze”. Nie czytałam książki, nie sprawdzałam programu DrDietman, a na całą ideę wpadłam po prostu przeglądając Internet. Nie jestem może osobą otyłą, ale też nie ważę tyle, ile bym chciała. Wiem, że mogę schudnąć, ale brakuje mi metody. Tzn. brakowało. Obecnie zaczęłam bardzo uważnie przysłuchiwać się temu, co mówią eksperci na temat produktów spożywczych i ważnych właściwości, które te produkty posiadają:

. Zaczęłam pracować z tą wiedzą i wprowadzać ją w życie, ponieważ wiem, że to dobre i przede wszystkim zdrowe rozwiązanie. Każdy może sobie przejść na „dietę cud”… Tylko po co później walczyć z konsekwencjami? Przecież bardzo często takie diety odbijają się na zdrowiu. Nie jest to bynajmniej działanie dobroczynne. Łatwo wyjałowić organizm takimi „podejrzanymi” dietami… A odbudowanie go po takim wyjałowieniu to przecież ciężka i długotrwała praca, która nie daje efektów od razu. Pytanie, czy warto się wycieńczać dla wyglądu? Moim zdaniem nie.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Marlena

Jedzenie ma znaczenie! Wierzę w to, odkąd wyleczyłam naturalnymi sposobami swoją tarczycę. Wiem, że można, da się i przede wszystkim warto! Bo zdrowie z natury ma wyjątkową moc i jest czymś, czego nie da nam nic innego. Żadne proszki, suplementy, czy cudowne preparaty na odchudzanie z gazetek. Warto jeść dobrze i słuchać co mają do powiedzenia ludzie, którzy poi prostu znają się na jedzeniu youtube.com/watch?v=O4X4zzOWoMw. To nieprawda, że trzeba wydać bilion złotych monet na pudełkowe diety, aby osiągnąć upragnione wyniki na wadze. Wystarczy po prostu odrobina cierpliwości i porzucenie mitów, na temat tego, co ma nam pomóc. Nie pomogą diety cud i to, do czego nie mamy żadnego przekonania. Nie chodzi o to, żeby działać wbrew sobie, ale żeby wykorzystywać wiedzę, którą mamy, do lepszego działania, funkcjonowania i po prostu, lepszego dbania o siebie. To podstawa, zwłaszcza w dzisiejszych czasach, kiedy za oknem szaleje wirus i trzeba dbać o siebie dbać znacznie bardziej, niż do tej pory.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Karol

Diety dietami, a chudnięcie, chudnięciem. Ale czy zastanawiacie się nad tym, skąd pochodzi jedzenie znajdujące się w Waszej lodówce? Dlaczego jaja z wolnego wybiegu mają taką wartość odżywczą? Czemu są lepsze, niż te, znoszone przez kury żyjące w trudnych, a czasem wręcz bestialskich warunkach? Nie tylko to, co jemy ma znaczenie ale również to, w jakich warunkach zostało pozyskane to, co trafia do naszych żołądków.

Zauważcie, że kury żyjące na wolnych wybiegach, czerpią wartości odżywcze przede wszystkim z natury, a nie ze sztucznych substancji, które prowadzą do wielu chorób wśród zwierząt. A w ostatecznych przypadkach, nawet do ich śmierci. Toksyczne substancje spożywane przez kury, przechodzą także do organizmu człowieka, przez np. jakość jajek czy kurzego mięsa. Warto tej sprawie przyjrzeć się bliżej i zobaczyć, co ma na ten temat do powiedzenia ekspert:

. Nie jest to żadna reklama produktu, ale obiektywna opinia oparta na wiedzy dotyczącej odżywiania

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Ania

Wiecie co… Nie korzystam z żadnych diet, bo zawsze uważałam, że to jedna wielka bzdura. Natura? Tak! Warto wiedzieć, co jemy i skąd to pochodzi. Uważam również, że warto się interesować dobrym jedzeniem, żeby wiedzieć, co możemy czerpać z natury. Jaką moc, jaką siłę. A przecież ta jest ogromna… Wiele jest przypadków osób, które wyleczyły się z rozmaitych chorób jedząc dobrze i zdrowo. Żyjemy w takim społeczeństwie, które pędzi i na co dzień wcale nie zwraca większej uwagi na jedzenie, a jednak warto to robić.

Jeśli lubicie podjadać coś podczas filmu, mogą to być przecież zdrowe przekąski! Np. daktyle, które nie tylko są pyszne, ale przede wszystkim bardzo zdrowe. Jednak również w tym warto zastosować umiar, ponieważ są dosyć kaloryczne i niekoniecznie polecane przy cukrzycy. Sprawdźcie, co mówią na ten temat eksperci: https://www youtube com/watch?v=Qaiv50dgTf4. Jestem wielką fanką tych filmików. Dużo wiedzy, w krótkim czasie, a na dodatek pozwoliło mi to bardziej przyjrzeć się temu, co jem na co dzień.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Renata

W czasach pandemii powinniśmy się zdrowo odżywiać. Zdrowie zawsze było ważne, ale teraz powinno być dla nas na pierwszym miejscu. Jeśli odchudzanie ma nas przyprowadzić do zdrowego jedzenia i zwracania uwagi na to, co jemy i jak dobieramy produkty - to moim zdaniem warto to zrobić. Jeśli nie możemy jeść zdrowo ze względu na to, że ma to oczywistą wartość, to dla dobrej sylwetki też warto to robić. Wielu osobom zdrowe jedzenie kojarzy się z dietami cud i zjadaniem tego, na co tak naprawdę wcale nie mają ochoty. A przecież nie o to chodzi. Można jeść dobrze i wcale nie wyrzekać się własnych upodobań i preferencji. Polecam sięgnąć do książki „Jedz dobrze i nie tyj” a także zerknąć na kanał na YT „Jedz dobrze”. Bardzo regularnie ukazują się tam opinie ekspertów o produktach, które na co dzień każdy z nas kupuje i ma w swojej lodówce. Czy te produkty naprawdę są zdrowe? Co to znaczy „zdrowe” i kiedy warto po nie sięgnąć? Sprawdźcie sami: youtube com/watch?v=1pOIVPnAD84. Sprawdźcie i zobaczcie, jak to się sprawdzi u Was.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Dagna

Dieta? Co to tak naprawdę oznacza? Zbigniew Młynarski powraca do źródeł i porusza kwestie związane ze zdrowym stylem jedzenia i zdrowym stylem życia, pokazując jak wielkie znaczenie ma życie zgodne z naturą i naturalnymi skłonnościami naszego organizmu. Jedzenie może być sztuką, a dieta stylem życia, a nie serią nakazów, które prędzej, czy później wprowadzą w nas wyrzuty sumienia, smutek i zawód. Co zrobić, gdy zbyt często mamy ochotę na to, co nam szkodzi?

Tylko trwałe zmiany w diecie mogą pomóc. Ale powinny być tak dobrane, aby nie odbierały przyjemności jedzenia, ale ją dawały. Co więcej, takie zmiany powinniśmy wprowadzić, aby stworzyć w sobie nowe, zdrowe nawyki, które na stałe zmienią jakość i styl naszego życia. Nie trzeba robić tego samodzielnie, dietetyk Piotr Rutkowski pomaga układać dietę z poszanowaniem dla podstaw dietetyki i tego, jak powinno wyglądać zdrowe żywienie człowieka (kaloryczność każdego posiłku powinna być zawsze taka sama). Jeśli chociaż trochę śledzicie kanał Jedz dobrze by Młynarski, wiecie zapewne jak ważne są to kwestie dla regulacji apetytu...

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Asia

Wiosna za oknem budzi się już do życia, a ja totalnie uwielbiam w tym czasie zajmować się dietą, ziołami i zdobywaniem wiedzy o tym, co warto zjeść. Dzisiaj słuchałam sobie opinii ekspertki na temat czerwonej herbaty i jej właściwości. Pani Aleksandra Luba-Stępińska w sposób profesjonalny i interesujący opowiada o różnych produktach na kanale Jedz dobrze by Młynarski. Z filmiku dowiemy się czegoś na temat tego, jak pozyskiwane są liście czerwonej herbaty i jakie właściwości posiada. Wiedzieliście, że czerwoną herbatą można się obudzić? Podobnie jak kawą, czy innymi substancjami, które mają za zadanie pobudzać nasz organizm do pracy. Najlepsze efekty podczas picia tej herbaty można osiągnąć, łącząc ją ze zwiększoną aktywnością fizyczną. Z resztą, sami posłuchajcie bo moim zdaniem warto. Katorżnicze diety, to jedno. Niestety zazwyczaj mogą się one skończyć szpitalem lub jakimiś długofalowymi negatywnymi skutkami dla zdrowia. Zamiast tego, polecam Wam zdrowe i naturalne odżywianie. To opłaca się bardziej i daje znacznie lepsze efekty, niż takie diametralne diety, które może dają chwilowy efekt, ale też wiążą się z różnymi, niekoniecznie dobrymi konsekwencjami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Monika

Wiecie, że olej kokosowy ma bardzo wiele zastosowań? Nie tylko spożywczych! Dobrze działa na skórę, wspiera nawet wrażliwą skórę dzieci lub pomaga w walce z odparzeniami. Wokół tego oleju narosło niestety wiele mitów, które oczywiście nie są prawdziwe i zasługują na zdermentowanie. Sama wiele razy słyszałam o tym, jak dramatycznie olej działa na skórę małych dzieci. A był jedyną substancją, która pomogła mojemu dziecku na ostre odparzenie po pieluchach Pampers (alergia). Olej kokosowy jest też nieoceniony w procesie odchudzania i przestawiania się na zdrowe jedzenie. Co najważniejsze, olej kokosowy przyspiesza metabolizm, pomaga zachowywać smukłą sylwetkę, a także przyspiesza usuwanie tłuszczów zmagazynowanych już w organizmie. Przyspiesza spalanie kalorii, a dodatkowo wywołuje uczucie sytości, co powstrzymuje przed sięgnięciem po przekąski. Sama stosuję olej kokosowy dosyć regularnie i naprawdę widzę, w jaki sposób działa. Idealnym dopełnieniem dla mnie, jest jeszcze szklaneczka rumianku każdego dnia. To pozwala mi czuć się dobrze i cieszyć się pełnią życia. Sprawdźcie więcej na ten temat na kanale Jedz dobrze by Młynarski.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Violetta

Hej Forumowicze-Dietowicze! Jak Wam minęły święta? Tak się rozpisujecie o metodach Pana Młynarskiego, że aż poczułam tego bluesa i postanowiłam spróbować. Moje Święta były więc ByMłynarski. A to oznacza, że na moim stole pojawił się mazurek z przepisu Pana Zbigniewa. W ogóle szalenie podoba mi się ta nowa seria z kuchnią w tle. Fajnie, że od wykładów, opinii ekspertów, ekipa Jedz Dobrze przeszła do praktyki. Chociaż nie jestem cukrzykiem, powinnam ograniczać cukier. Dlatego mazurek Pana Zbigniewa trafił bardzo w moje potrzeby. Moi najbliżsi również byli bardzo zadowoleni, bo nieskromnie mówiąc – podbiłam ich podniebienia. Warto było: youtube com/watch?v=n_YDZdZ7kkU. Podoba mi się takie rewolucyjne myślenie o diecie, w końcu nikt mi niczego nie zakazuje, tylko dba o zachowanie odpowiednich proporcji, czy o takie sprawy, jak regulacja apetytu. Jest to dla mnie bardzo ważne. Sama nie do końca potrafię się dobrze zorganizować, ale fachowe porady, wideo, Dietman i różne inne narzędzia, naprawdę są warte uwagi i przede wszystkim przynoszą efekty.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość Lidka

Do niedawna miałam spory problem z twarogiem, a przynajmniej tak sądziłam. Trochę chodziło o dietę, a trochę o sprawy dermatologiczne. Na twarzy pojawiały mi się takie czerwone bolące plamy i lekarz mi powiedział, że to uczulenie na twaróg. Trochę nie chciało mi się w to wierzyć, bo ser i przetwory mleczne jem całe życie. Więc niby dlaczego, akurat teraz miałyby mi szkodzić? Okazało się, że jednak było w tym trochę racji. Odkryłam to jednak przypadkiem, słuchając Pana Piotra, który co jakiś czas dzieli się na youtube opinią ekspercką na temat różnych spraw dotyczących diety. Odkryłam, że to nie twaróg sam w sobie jest zły, ale skład twarogu, który ja kupuję. Przerzuciłam się więc na produkt, o którym mówi Pan Piotr: youtube com/watch?v=ebL-7u5W2PU. Nie bez znaczenia dla różnych alergii cywilizacyjnych jest to, co mamy w lodówce i jak podchodzimy do codziennych zakupów. Okazało się, że mojej alergii nie był winny twaróg sam w sobie, ale bardzo konkretny twaróg, który miałam w lodówce. Czytajcie składy i sprawdzajcie, zdecydowanie warto. Dla dobrej zmiany.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...