Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Rekomendowane odpowiedzi

Gość o...l

Witam. Mam 25 lat. 120kg wagi, 194cm wzrostu. Zdarza mi się delikatne nadciśnienie. Ostatnio zdarzają mi się śladowe ilości krwi w katarze, oraz miałem dwa razy w odstępie około miesiąca mały krwotok z jednej i tej samej dziurki nosa po tzw. grzebaniu w nim. Mam ostatnio częstsze bóle głowy oraz wrażenie suchości w nosie, a nawet delikatnego pieczenia szczególnie wieczorami, również w jednej dziurce. Jestem alergikiem. Zrobiłem ogólne badania. Przedstawiam poniżej: Leukocyty Wynik 4,84 tys/µl Zakres referencyjny 4,23 – 9,07 Erytrocyty Wynik 5,25 mln/µl Zakres referencyjny 4,63 – 6,08 Hemoglobina Wynik 16,8 g/dl Zakres referencyjny 13,7 – 17,5 Hematokryt Wynik 46,2 % Zakres referencyjny 40,1 – 51 MCV Wynik 88,0 fl Zakres referencyjny 79 – 92,2 MCH Wynik 32,0 pg Zakres referencyjny 25,7 – 32,2 MCHC Wynik 36,4 g/dl Zakres referencyjny 32,3 – 36,5 Płytki krwi Wynik 213,0 tys/µl Zakres referencyjny 150 – 400 RDW-SD Wynik 39,1 fl Zakres referencyjny 35,1 – 43,9 RDW-CV Wynik 12,4 % Zakres referencyjny 11,6 – 14,4 PDW Wynik 12,7 fl Zakres referencyjny 9,8 – 16,1 MPV Wynik 10,5 fl Zakres referencyjny 9,4 – 12,6 P-LCR Wynik 29,8 % Zakres referencyjny 19,2 – 47 PCT Wynik 0,22 % Zakres referencyjny 0,17 – 0,35 Neutrofile Wynik 2,09 tys/µl Zakres referencyjny 2 – 7 Limfocyty Wynik 2,17 tys/µl Zakres referencyjny 1 – 3 Monocyty Wynik 0,43 tys/µl Zakres referencyjny 0,2 – 1 Eozynofile Wynik 0,12 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,5 Bazofile Wynik 0,02 tys/µl Zakres referencyjny 0,02 – 0,1 Neutrofile Wynik 43,2 % Zakres referencyjny 40 – 80 Limfocyty Wynik 44,8 % Zakres referencyjny 20 – 40 Monocyty Wynik 8,9 % Zakres referencyjny 2 – 10 Eozynofile Wynik 2,5 % Zakres referencyjny 1 – 6 Bazofile Wynik 0,4 % Zakres referencyjny 0 – 2 Niedojrzałe granulocyty IG % Wynik 0,20 % Zakres referencyjny 0 – 0,6 Niedojrzałe granulocyty IG il. Wynik 0,01 tys/µl Zakres referencyjny 0 – 0,03 Czy delikatnie podwyższone limfocyty są powodem do zmartwień i powinny zostać skonsultowane z jakimś specjalistą?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Maksymalnie dozwolone są tylko 75 emotikony.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


×
×
  • Dodaj nową pozycję...