Skocz do zawartości
Forum

Krosty po spożyciu słodyczy a alergia


Gość syla12379

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam 20lat. Chodzę regularnie do dermatologo który leczy mnie na trądzik. Ja jednak mam wrażenie że to uczulenie gdyż krostki pojawiają się tylko i wyłącznie po spożyciu: słodyczy w sumie wszytkiego co zawiera w sobie cukier bo i zwykła drożdzówka spowoduje pojawienie się krost, pomidorów, i innych produktów przetworzonych tzn. zawierającyhc konserwanty... Czy to możlwie że mam uczulenie na cukier? konserwanty? Bardzo utrudnia mi to codzienne funkcjonowanie ciągle tylko " a mogę to zjeść? - chyba lepiej nie bo znów będą krosty" Krostom towarzyszy zaczerwienienie całej skóry twarzy, od razu pogarsza się jej ogólny wygląd. Krostki są z białym czubeczkiem, bolace. Jeżeli jest to uczulenie na konserwanty, cukier itp. to czy mogę jakoś łagodzić skutki np. przyjumjąc jakieś leki? jeżeli tak to co by to mogło być? Czy moje podejrzenia są słuszne? Proszę o odpwoiedź.

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...