Skocz do zawartości
Forum

Czy pieczenie mięsa jest zdrowe?


Gość j...l

Rekomendowane odpowiedzi

zależy jakie mięso;) te sklepowe naszprycowane są Bóg wie czym
samo pieczenie w piekarniku w szklanym naczyniu jest w porządku;
folia aluminiowa czy specjalny worek do pieczenia są zbędne i na pewno maja wpływ na zdrowie.

Odnośnik do komentarza

Sama piekę mięso w piekarniku bardzo często. Używam specjalnych brytfanek z https://yourhomestory.com.pl/kuchnia/gotowanie/brytfanny, które sprawią, że danie będzie smaczne i chrupiące. Preferuję mięso pieczone i gotowane. Odchodzę od smażonego. Polecam każdemu taką dietę. Człowiek po tygodniu czuje się znacznie lepiej. Odkąd zaczęłam używać produktów bardziej ekologicznych. Moje jelita lepiej pracują, a miałam z nimi duże problemy. 

Odnośnik do komentarza

Nie rozumiem dlaczego pieczenie mięsa nie miałoby by być zdrowe. Warto sprawdzać tylko jakie mięso wymaga jaką temperaturę i długość pieczenia. Można ewentualnie używać termometru do mięsa . 
Ja za to bardzo polecam pieczenie mięs w brytfance ( ta jest do ryb https://zwilling.pl/naczynia-kuchenne/naczynia-specjalne/owalna-zeliwna-brytfanna-do-ryb-staub) albo w takich naczyniach żeliwnych https://zwilling.pl/naczynia-kuchenne/cocotte/

Odnośnik do komentarza

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...