Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Zapalenie nerek

Znaleziono 6 wyników

  1. Choruję na insulinooporność, pomimo diety 1400 kcal i ćwiczeń 4 razy w tygodniu po 60 minut nie chudnę. Waga ani nie wzrasta, ani nie spada. Przyjmuję glucophage CR 1750 na dobę od lipca 2020. Od początku źle znosiłam metforminę, poza bólem żołądka odczuwam też mdłości, które nasilają się na przestrzeni czasu. Dodatkowym problemem są częste biegunki po każdym posiłku. Wyniki badań krwi, morfologii płytki rozmaz automatyczny, kreatyniny, CRP, OB są w normie za wyjątkiem: MPV 9,30 fl, PCT 0,4%, PDW 9,4 fl, P-LCR 18,3 %. Badania moczu w normie. Ostatnimi czasy przeszłam bardzo bolesne zapalenie pęcherza, niemniej odmiedniczkowe zapalenie nerek zostało wykluczone. Do jakiego specjalisty powinnam się udać aby rozwiązać problem mdłości i biegunek? Internista zalecił mi aviomarin na mdłości, ale nie rozwiązuje to problemu i niestety nawet doraźnie nie pomaga. Będę bardzo wdzięczna za wskazówki.
  2. Witam. tam tym tygodniu miałam zapalenie nerek i pecherza biorę antybiotyk. Biorę również tabletki antykoncepcyjneja dionelle w środę tydzień temu zapomniałam jednej tabletki w niedzielę doszło do stosunku po którym zaczęłam krwawic i krew pokazuje się do tej pory czy to wina pominiętej tabletki. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam.
  3. Witam. W tam tym tygodniu miałam zapalenie nerek i pecherza biorę antybiotyk. Od 1.5 roku biorę dionelle w tam ta środę zapomniałam wziąść tabletki antykoncepcyjnej dodam że był to pierwszy blister po tygodniowej przerwie w niedzielę doszło do stosunku po którym zaczęłam krwawic i krew pokazuje się do tej pory czy to wina pominiętej tabletki?
  4. Witam Problem zaczął się od galerwoatych grudek na początku ejakulacji . W końcowej fazie ejakulacji nasienie było normalne . Później zaczęło się delikatne kłucie pęcherza i częstsze oddawanie moczu. Wczoraj miałem kłucia/bóle po obu stronach tak jakby nerki. Od dziś biorę antybiotyk Cipronex. Ale przed 1 dawką zrobiłem te oto badania. I nie wiem czy brać ten antybiotyk jak badania są ok. Czy może być jakieś zapalenie nerek ? Czy jakiegoś narządu rozrodczego ? Proszę o pomoc . Dziękuje CRP, ilościowo (ICD-9: I81) Wynik badania < 1,0 mg/l 0 5 Wykonano przy użyciu aparatu Alinity c firmy Abbott. Mocz analiza ogólna (ICD-9: A01,A19) Przejrzystość przejrzysty Barwa słomka Glukoza ujemna mg/dl 0 0 Białko w moczu (jakościowo) ujemne Bilirubina ujemna pH 7,0 4,5 8 ~ Ciężar właściwy 1011 1005 1030 ~ Leukocyty ujemne Erytrocyty ujemne Azotyny ujemne Ketony ujemne mg/dl 0 0 Kwas askorbinowy ujemny mg/dl 0 20 Urobilinogen w normie mg/dl 0,2 2 OSAD MOCZU - Nabłonki płaskie pojedyncze wpw Leukocyty 0-1 Pasma śluzu pojedyncze Flora bakteryjna nieliczna Wykonano przy użyciu zintegrowanego systemu analitycznego IRISCELL firmy Beckman Coulter,służącego do przeprowadzania analizy ogólnej moczu wraz z cyfrową analizą osadu moczu. Morfologia (ICD-9: C55) Erytrocyty 5,53 mln/µl 4,5 5.8 ~ Leukocyty 6,74 tys/µl 4 10 ~ Hemoglobina 15,8 g/dl 13,5 17 ~ Hematokryt 48,0 % 40 53 ~ MCV-śr. obj. erytrocyta 86,8 fl 82 100 ~ MCH-śr. masa Hb w erytr. 28,6 pg 27 31 ~ Badanie Wynik Jedn. Zakres ref. Norma MCHC-śr. stęż. Hb w ertytr. 32,9 g/dl 31 36 ~ RDW-CV-współcz. zmienności 13,3 % 11,5 14 ~ RDW-SD-odchylenie stand. 42,4 fl 37 50 ~ PLT - Płytki krwi 212 tys/µl 150 400 ~ PCT-płytkokryt 0,25 % 0,2 0.5 ~ MPV-śr. obj. płytki krwi 12,0 fl 8 12 ~ PDW-dyspersja wielkości płytek 16,9 % 8 18 ~ P-LCR - wsk. megatrombocytów 42,0 % 13 43 ~ NEU%-Neutrocyty 50,8 % 50 70 ~ EOS%-Eozynocyty 3,7 % 1 5 ~ BASO%-Bazocyty 0,7 % 0 1 ~ LYM%-Limfocyty 35,6 % 25 45 ~ MON%-Monocyty 9,1 % 1 12 ~ NEU
  5. Witam proszę o informację czy wyniki badań wskazują na anemia. Wbc 7.66 (4-10), RBC 4.37 (4.50-5.20), hemoglobina 11.8 (12-16), hematokryt 37.1 (36-46), MCV 84,9 (83-103), MCH 27(28-34), MCHC 31,8 (32-36), PLT 325 (140-440), moc 10,7 (9-13), Neut 63.5 % (54-62), EOS 1,7 %(2-4). Ob 20 (3-10) CRP 12,8 (0-5). Glukoza 105 (70-99). Mocz ketony 5, kwas askorbinowy , osad krwinki czerwone 20-40 wpw, leukocyty pojedyncze, nablonki płaskie bardzo liczne wpw, bakterie liczne białko w moczu 1,20 g/L <0,1 g/l. Jestem po antybiotyku z powodu zapalenia nerek. Czy takie wyniki wskazują że Jeszce jest stan zapalny? Czy takie wyniki mogą być z powodu takiego leczenia. Bardzo proszę o odpowiedź.
  6. Proszę o interpretację wynikow egfr 55, kreatynina 1,13. Dodam że 10 lat temu miałam odmiedniczkowe zapalenie nerek i od tamtej pory czuje dolegliwości bólowe , mam bardzo duże obrzęki kończyn oraz twarzy, ciągły wzrost wagi nieadekwatny do spożywanych pokarmów Kobieta, 39 lat
×
×
  • Dodaj nową pozycję...