Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Ucho

Znaleziono 10 wyników

  1. Witam, Ostatnie badania krwi wykazały poziom d-dimerów na poziomie 824,00 ng/ml, CRP lekko podwyższone - 5,69 mg/l. Również podwyższone nieznacznie limfocyty (3,21 tys/µl) i RDW-CV -15.2% przy obniżonym MCHC (31,7 g/dl). W październiku przeszłam operację stabilizacji kręgosłupa a od ponad 2 miesięcy leczę zapalenie ucha (w tym momencie zdiagnozowano wysiękowe zapalenie ucha środkowego). Czy te wyniki mogą być nieprawidłowe z tego powodu? Dziękuję
  2. Witam serdecznie, chciałam się dowiedzieć czy jeśli spóźniłam się z przyjęciem tabletki ok 20 h (czyli defakto połknęłam tabletkę po 40 h od poprzedniej) i za 4 h zażyłam kolajna tabletkę w 2 tygodniu stosowania tabletek, a wystąpiła u mnie miesiaczka co to oznacza? czy nadal byłam chroniona przez te dni kiedy brałam regularnie tabletki? Ta miesiaczka bardzo mnie zaniepokoiła ponieważ wystąpiła bardzo szybko i praktycznie w trakcie brania drugiej podwójnej dawki hormonu. Czy nadal powinnam brać tabletki i dokończyć blister? Czy na zachowanie mojego organizmu mogły wpłynąć krople z antybiotykiem dicortineff które od niedawna biorę na infekcje ucha?
  3. Mam kilka pytania chciałbym wiedzieć na ich temat jak najwięcej. 1. Czy badanie dna oka może wykryć guza mózgu lub zmiany w czaszce. Czy gdy wynik badania oka wyjdzie bardzo dobry to czy mamy jakąś pewność że guza mózgu nie ma. 2. Czy szumy i piski uszne mogą być zpowodowane jakim uszkodzeniem w uchu jak tak to jakim. Przy jakim uszkodzeniu ucha boli głowa i czy przy każdym uszkodzeniu boli ucho? 3. Czy jakieś zakażenie lub problemy z zatokami mogą powodowac problemy ze słuchem. Czy przez problemy z zatokami boli głowa i czy akurat przy bólu glowy/zatok jest zawsze zatkany nos bądź uporczywy katar (czy bywają wyjątki) Chciałbym się dowiedzieć na temat moich pytań jak najwięcej. Za każdą odpowiedź będę bardzo wdzięczny
  4. Witam serdecznie mam pytanie odnośnie partnera ostatnio się źle czuje jest cały czas słaby i kręci mu się w głowie robił wyniki z krwi takie mu wyszly Leukocyty 13.4, limfocyty 5.65 , monocyty 1.14 limfocyty 42 cholesterol całkowity 250, HDL 46 ,nie HDL 204 cholesterol LDL 155 i trójglicerydy 245 . Dodam też że kiedyś miał anemię krwi . Dość często ma problem z zatokami teraz boli też go migdał promieniuje do ucha i głowy co to może być
  5. Dzień dobry, Mam taki problem iż od około 8 miesięcy strasznie wypadają mi włosy oraz mam gulkę za lewym uchem, która utrzymuje się od dłuższego czasu. Czasami jest wielkości 0,8 mm a czasami wielkości 1,5 cm i czasami boli, w szczególności gdy zaczynam mieć katar. Gulka wyszła, gdy bolało mnie ucho i od tamtej pory mam sporadycznie pisk w uchu. Mam 25 lat. Przez ostatni rok przytyłam 4 kg, lecz BMI jest dobre. Piję kawę, trochę stresu w pracy mam, oraz palę papierosy. Robiłam badania krwi miesiąc temu i wyszły mi takie wyniki: Leukocyty 6,6 tys/µl* 4,0 - 10,0 Erytrocyty 4,9mln/µl* 3,9 - 5,2 Hemoglobina 14,8g/dl* 11,2 - 15,7 Hematokryt 45%* 34 - 45 H MCV 91fl* 79 - 95 MCH 30 pg* 26 - 32 MCHC 33,1 g/dl 32,2 - 35,5 Płytki krwi 215 tys/µl* 150 - 400 RDW-CV 13,3 % 11,7 - 14,4 PDW 11,1 fl 9,8 - 16,2 MPV 10,1 fl 9,4 - 12,5 P-LCR 24,4 % 19,1 - 46,6 Neutrofile 2,99 tys/µl* 2,00 - 7,00 Limfocyty 2,8 tys/µl* 1,0 - 3,0 Monocyty 0,59 tys/µl* 0,20 - 1,00 Eozynofile 0,17 tys/µl* 0,02 - 0,50 Bazofile 0,01tys/µl* 0,02 - 0,10 Neutrofile 45,2 %* 40,0 - 80,0 Limfocyty 43,1 %* 20,0 - 40,0 H Monocyty 8,9 %* 2,0 - 10,0 Eozynofile 2,6 %* 1,0 - 6,0 Bazofile 0,1 % 0,0 - 2,0 L Mocznik (ICD-9: N13) 22,20 mg/dl 16,60 - 48,50 Kreatynina (ICD-9: M37) 0,84 mg/dl* 0,50 - 0,90 ml/min/1,73m2 eGFR (ICD-9: M37) >60 - Kwas moczowy (ICD-9: M45) 4,2 mg/dl 2,4 - 5,7 Glukoza (ICD-9: L43) 92,3 mg/dl 70,0 - 99,0 Lipidogram (ICD-9: M71) 6 Cholesterol całkowity 152,20 mg/dl 115,00 - 190,00 Cholesterol HDL 65,60 mg/dl - Cholesterol nie-HDL 86,60 mg/dl - Cholesterol LDL 74,46 mg/dl ALT (ICD-9: I17) 10 U/l 0 - 33 GGTP (ICD-9: L31) 13 U/l 6 - 42 Potas (ICD-9: --) 4,30 mmol/l 3,50 - 5,10 Sód (ICD-9: --) 141 mmol/l 136 - 145 Żelazo (ICD-9: O95) 114,4 µg/dl 33,0 - 193,0 CRP (ICD-9: I81) 0,3 mg/l 0,0 - 5,0 TSH (ICD-9: L69) 2,320 µIU/ml* 0,270 - 4,200 Czy mam powód aby się niepokoić? Pozdrawiam Klaudia
  6. Dzień dobry, wykonałam badanie p/c IgG anty -Borelia sensu lato met. WB P100 nieobecne, VLSE nieobecne, P58 nieobecne, P 41 obecne, P39 nieobecne, OspA nieobecne, OspC nieobecne, P18 nieobecne. Badanie było wykonane ze względu na niemalże codzienne bóle głowy,chwilowe kłucia w różnych częściach ciała oraz fakt, że w dzieciństwie miałam bordowe ucho od kleszcza, którego przez dłuższy czas nie można było wyleczyć. Czy powyższy test "mówi",że nie mam boreliozy? Pozdrawiam, Weronika
  7. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, w tym miesiącu zachorowałam na ból ucha, stosowałam antybiotyk Cindamycin przez równy tydzień wraz z probiotykiem. Okres spóźnia mi się już 11 dzień, łącznie wykonałam 4 testy, ostatni został zrobiony w 8 dni spóźnienia i każdy dał wynik negatywny, dodam że przeważnie moje cykle należą do regularnych i nie mam z tym problemów.. Czy to mimo wszystko może być ciąża czy antybiotyk i dość ciężkie zapalenie ucha mogło tak rozregulować cykl?
  8. Gość

    Seks a ciąża

    Witam. Kochaliśmy się z moim chłopakiem w 24 dniu cyklu (moje cykle są 26-27 dniowe). Oczywiście użyliśmy prezerwatywy, nie zsuneła się ona ani nie pękła A on nie doszedł we mnie. Teraz okres spóźnia mi się 2 dni. Zaczynam panikować. Dodam jeszcze że od 4 dni mam infekcje ucha. Czy jest to możliwe że mogę być w ciąży?
  9. Witam Od jakiegoś czasu podejrzewam implant RFID w uchu (uszach) wielkości ziarna ryzu. Zainstalowanie jest w celach kontroli umysłu poprzez sygnał elektro-magnetyczny. Nie wiem czy lekarz spotkał się z tym przypadkiem, jeśli nie odsyłam do portalu stopzet.pl Moje pytanie brzmi czy jest możliwość przebadnia (sprawdzenia) kamera otoskopowa wnętrza ucha i czy odbywały się w przeszłości podobne zabiegi Z góry dziękuję za odpowiedz... Pozdrawiam Adam
  10. Gość

    Petting a ciąża

    Czy mogłam zajść w ciąże poprzez petting? Od kilu lat przez problemy hormonalne przyjmuje ta tabletki. Na początku było to diane, a teraz od ponad roku biorę Yasmin. Na początku marca uprawiałam z chłopakiem petting. W poniedziałek wzięłam ostatnia tabletkę, dzisiaj jest piątek i powinnam dostać okres, niestety nic się nie dzieje:( Czy w takim przypadku ciąża jest możliwa? tabletki brałam regularnie, żadnej nie pominęłam, nie brałam antybiotyków. Obecnie mam zapalenie ucha, jednak stosuje tylko krople i leki przeciwbólowe. Proszę o odpowiedz.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...