Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Problemy ginekologiczne dzieci i dorosłych

Znaleziono 4 wyniki

  1. Witam. Mam problem ginekologiczny..mam 19 lat i jeszcze nie byłam u ginekologa ale zamierzam się udać. Od długiego czasu mam problemem. Często boli mnie podbrzusze, a w miesiączce nie do wytrzymania ( nawet Ketonal ledwo daje radę)przed owulacją albo po często mam śluz podbarwiony krwią no i właśnie bóle podbrzusza . Upławy żółte białe a nawet zielone bywają, często mam jakieś zapalenie(ból przy oddawaniu moczu i nie do wytrzymania pieczenie ) próbowałam się leczyć tabletkami dopochwowymi ale na nic. Staram się dbać o higienę jak mogę. Włosy mi wypadają garściami, bardzo tyje... Zanim się udam do ginekologa jakaś wstępna diagnoza? Czy jakieś Jeszcze badania wykonać przed wizytą?
  2. Witam, mam problemy ginekologiczno hormonalne a wizyte dopiero za miesiąc i bardzo się martwię wynikami, że mogę mieć problem z zajściem w ciąże. Mam 23 lata. Proszę o poradę. Ostatnią miesiączke miałam wywołaną progestreone besins ponieważ nie miałam miesiączki przez 3 miesiące. Moje wyniki w 3 dniu cyklu: FSH 5,99mlU/ml zakres: f.folikularna (3,03-8,08mlU/ml), LH 8,09mlU/ml zakres: f.folikularna (2,39-6,60mIU/ml), Prolaktyna 10,49ng/ml zakres: ( 1,2 - 29,93ng/ml), DHEA-SO4 185,50µg/dl zakres: (20-24 lata 148,0-407,0µg/dl), Androstendion 6,28ng/ml zakres: (0,3 - 3,3ng/ml), Testosteron 61,16 ng/dl zakres: (7,21 - 79,31ng/dl), Testosteron wolny 4,02 pg/ml zakres: (0,1 - 6,3 pg/ml), 17-hydroksyprogesteron 2,40 ng/ml zakres: f.folikularna (0,2-1,3ng/ml), AMH 12,19 ng/ml zakres: (Mediana 95% RI ng/ml w wieku 18-25 lat 0,96-13,34ng/ml). Dziękuje za pomoc
  3. Gość

    Seks a ciąża

    Witam bardzo serdecznie mam problem natury ginekologicznej zawsze miałam niereguralne miesiączki. 10 miesięcy temu urodziłam dziecko i po 3 miesiącach założyłam wkładkę miedziana . I okres nigdy nie jest na czas teraz spóźnia mi się tak jakbym miała się sugerować ostatnim 6 dni zrobiłam już oczywiście 3 testy wszyskie negatywne sprawdziłam włoski spirali są na miejscu stosunek był 5 tygodni temu nie skończony w środku czy powinnam brać ciążę pod uwagę? Dodam że jestem pod kontrolą endokrynolog ths miałam na poziomie 11.5 po 3 miesiącach spadł bez leków do 3.5 i mam kontrolę za pół roku pozdrawiam
  4. Gość

    Seks a ciąża

    Witam, Mam 21 lat, termin mojej miesiączki zawsze sprawdzał się co do przewidywanego terminu (mógł wahać się kilka dni). Nie mam żadnych zdiagnozowanych problemów ginekologicznych. 27.01 współżyłam bez zabezpieczenia, 07.02 dostałam miesiączki, która trwała tydzień, dzis 25.02 znów dostałam miesiączki. Czy są to problemy hormonalne czy oznaki ciąży?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...