Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Pokrzywka

Znaleziono 5 wyników

  1. Proszę o interwencję wyników badań krwi. Morfogia wszystkie parametry w normie. Przed badaniem przyjmowałam lek telfexo w dawce 180 dwa razy dziennie. Czy mógł być powodem podwyższonego alatu 59? Jestem kobietą 41 lat, waga 57 kog. Cholesterol całkowity 260, trójglicerydy 121, hdl 102, ldl 135. Nadmieniam że mam długotrwały stres, a badanie robiłam ze względu na pojawiająca się pokrzywkę. Proszę o odpowiedź
  2. Witam. Mam 27 lat. Od kilku miesięcy czuję się osłabiona, senna. Mam nieregularne miesiączki. Jestem ciągle rozdrażniona. Od roku czasu zmagam się z pokrzywką demograficzną. Kilka dni temu wykonałam kilka badań. Mam podwyższone leukocyty -11.76 (norma 3,98-10,04), cholesterol całkowity- 229 (norma 115-190), Żelazo-222 (norma 50-170), anty TPO - 14,43 (norma 0,0-5,61), antyTG -577,03 (norma 0,0-4,11). Natomiast TSH 1,594 (norma 0,350-4,940), FT3 - 2,85 (norma 1,88-3,18), FT4 1,21 (norma 0,70-1,48) są w normie. Wykonałam również USG Tarczycy, z którego wynika, że jej objętość wynosi 13,3 ml oraz widoczne są torbiele wielkości do 3mm. Czy te wyniki wymagają wizyty u specjalisty?
  3. Co może oznaczać wynik TSH 5,01 u kobiety w wieku 23 lat? Zaczęło się od pokrzywki (nie wiem czy to ma jakiś związek z tarczyca) przy okazji zlecono mi badanie na tarczyce. Z wagi 47 kg przeszłam w zaledwie kilka miesięcy w wagę 57 kg, przy tym ogromne zmęczenie i stany depresyjne. Czy patrząc na ten wynik to może być coś poważnego?
  4. Podwyższona bilurbina, obniżona amylaza we krwi i obniżone LDH, spadek masy ciała Moje problemy zdrowotne rozpoczęły się od połowy lutego, gdy po dość obfitym posiłku poczułem ból żołądka, który trwał kilka dni. Od tego czasu schudłem ok. 12 kg i czuję się raz lepiej, raz gorzej. Zdarza się, że po zjedzeniu niektórych potraw zaczyna mnie swędzieć skóra. Dodatkowo, przez jakiś czas na zgięciach łokcia pojawiły się pokrzywki. Ponadto, często miewam złe samopoczucie, co mogłoby być spowodowane właśnie dużym stężeniem we krwi. Kilka dni temu zrobiłem badania: wyszła mi podwyższona bilurbina (2,1 mg/dl norma: 0,3 — 1,5); obniżona amylaza w surowicy (18,0 U/L norma: 28,0 — 100,0) i obniżone LDH (121,0 U/L norma: 135,0 — 225,0) Reszta prób wątrobowych, które zrobiłem: Cholesterol całkowity: 174,6 mg/dl 130,0 — 200,0 Glukoza w surowicy: 93 mg/dl 70 — 100 Bilirubina całk.:­ 2,1 mg/dl 0,3 — 1,5 Kreatynina w surowicy: 0,84 mg/dl 0,4 — 1,3 EGFR wg MDRD: 115,6 ml/min/1,73m2 > 60,0 ASPAT: 14,5 U/L 5,0 — 40,0 ALAT: 6,3 U/L 5,0 — 40,0 Fosfataza alkaliczna: 55,0 U/L 40,0 — 129,0 GGTP: 9,0 U/L 8,0 — 61,0 Dehydrogenaza mleczanowa (LDH): 121,0 U/L 135,0 — 225,0 Amylaza w surowicy: 18,0 U/L 28,0 — 100,0 CRP < 0,3 mg/l < 5,0 OB: 1 mm/h < 8 Morfologia krwi: Leukocyty 5,4 10^3/μl 4,0 — 10,0 Erytrocyty 5,25 10^6/μl 4,2 — 5,7 Hemoglobina 16,0 g/dl 13,0 — 17,0 Hematokryt 45,3 % 40,0 — 52,0 MCV 86,3 fL 80,0 — 96,0 MCH 30,5 pg 27,0 — 34,0 MCHC 35,3 g/dl 32,6 — 36,6 RDW - SD 34,9 fL 37,0 — 54,0 RDW-CV 11,2 % 11,0 — 14,5 Płytki krwi 286 10^3/μl 150 — 350 PDW 11,0 fL 9,0 — 17,0 MPV 9,7 fL 9,0 — 12,6 P-LCR 22,6 % 13,0 — 43,0 Płytkokryt (PCT) 0,28 % 0,17 — 0,38 Neutrofile (%) 61,6 % 40,0 — 70,0 Limfocyty (%) 25,6 % 20,0 — 45,0 Monocyty (%) 9,1 % 4,0 — 10,0 Eozynofile (%) 2,6 % 0,0 — 6,0 Bazofile (%) ­ 1,1 % 0,0 — 1,0 NRBC (%) 0,0 % Limfocyty (
  5. Wynik badań wykonanych w Szpitalu Uniwersyteckim w Krakowie wykazał aktywnosc inhibitora C1 127% zakres referencyjny 70-120 jednocześnie w rozmowie telefonicznej Pani z labolatorium poinformowała mnie,że wynik jest zły i muszę zgłosić się do lekarza, gdzie usłyszałam że wszystko jest dobrze. Mam pokrzywkę z którą walczę od 2 miesięcy. Czego się trzymać?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...