Skocz do zawartości
Forum
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki które...
Znajdź wyniki...

Opryszczka

Znaleziono 18 wyników

  1. Dzien dobry bardzo prosze o pomoc w interpretacji... badanie na opryszczkę wynik z 4.03.2021przeciwciała IgM 0,91 (wynik ujemny <0,8; watpliwy 0,8-1,1; dodatni>1,1) przeciwciała w kl. IgG -0,26 (w. ujemny <0,8; watpliwy 0,8 - 1,1; dodatni>1,1) Wynik z 29.03.2021 IgM 1,08 a IgG 0,25 Test robiony metodą Elisa Kiedys mialam robioną borelioze w IgM wychodziła dodatnia a testem potwierdzenia ujemne, IgG rowniez w boreliozie bylo ujemne... Czy to może być reakcja krzyżowa jak w przypadku boreliozy?
  2. Co to znaczy??? HSV - wirus opryszczki typ 1/2 p/c IgG (F64) 29,7 Index obecne nieobecne: <=0,9 wątpliwe: 0,9-1,1 obecne: >=1,1
  3. Jaka jest interpretacja mojego wyniku: HSV 1/2 IgG 25,3 ( negatywny <0,9, graniczny 0,9-1,1; pozytywny >1,1 ) HSV 1/2 IgM: <0,5 (negatywny <0,9, graniczny 0,9-1,1; pozytywny >1,1) Nie mam żadnych objawów opryszczki.
  4. Witam, mam bardzo wysokie P ciała p/wirusowi opryszczki HSV IgG 1/2 po wyżej 200RU/ml. Równolegle od dłuższego czasu boli mnie gardło oraz pieką oczy. Czy mam pilnie szukać pomocy lekarskiej lub jakie badania mam wykonać w celu lepszej diagnozy dolegliwości.
  5. Dzień dobry, jak interpretować te wyniki? P-ciała p/wirusowi opryszczki HSV IgM 1/2 - ujemny P-ciała p/wirusowi opryszczki HSV IgG 1/2 184,22 RU/ml < 16 -------------------------------- Interpretacja wyniku: wynik ujemny <16 wynik wątpliwy 16 — <22 wynik dodatni >= 22 Rozumiem, że nie przebywam zakażenia, ale jestem już po jego przejściu, czy wynik 184 to dużo? O czym świadczy? kiedy mogłem przejść zakażenie? I co najważniejsze, o które HSV może chodzić? Dodam, że stosunki płciowe odbywam zawsze w zabezpieczeniu, jedynie seks oralny odbywa się bez. Nie mniej, nigdy nie odnotowałem zmian w miejscach intymnych. Czy istnieje zatem, ryzyko, że wynik odnosi się do HSV 2?
  6. Dzień dobry. Podczas ostatniego stosunku zaraziłam się opryszczką hsv2. Było to 12 dni przed planowaną miesiączką. Spóźnia mi się już 3 dni mimo stosowania antykoncepcji hormonalne. Czy mogłam zajść w ciążę? Czy ostra infekcja mogła przyczynić się do opóźnieniami miesiączki mimo stosowania tabletek antykoncepcyjnych?
  7. Witam, Proszę o wyjaśnienie moich wyników badań i zalecenia co robić? Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :) HSV - wirus opryszczki typ 1/2 p/c IgG (F64) > 30,0 Index HSV - wirus opryszczki typ 1/2 p/c IgG (F64) obecne Ujemny: <=0,9 Niejednoznaczny: 0,9-1,1
  8. Witam, robiłam test na opryszczkę HSV - 1/2. Wyniki: Przeciwciała w kl. IgG - 3,34 Ratio Przeciwciała w kl. IgM - 1,03 Ratio gdzie wynik dodatni =>1,1 wynik wątpliwy 0,8 - < 1,1 Co oznaczają te wyniki? Jak się dowiedzieć jaki typ mam opryszczki?
  9. Witam, 31 listopada przyjęłam tabletkę ellaOne, ponieważ dzień wcześniej wydarzył się stosunek bez zabezpieczenia a miałam dni płodne. 4 listopada przyjęłam heviran, ponieważ czułam ze powraca mi opryszczka narządów plciowych. Do dzisiaj czyli 5 dni po przyjęciu ellaOne czuje dość mocne zawroty glowy. Czy mam się czym martwić? Czy to przez połączenie tych lekow? Wspomnę iż 5 tyg temu również przyjęłam ellaone, ponieważ wydarzył mi się stosunek w którym pękła prezerwatywa (wiem ze ellaone nie jest stała antykoncepcja ale musiałam niestety ją wziac) Czy to jest zbyt czeste przyjmowanie tego leku? Proszę o szybka odpowiedź bo bardzo się stresuje
  10. Wyniki HSV: - wirus opryszczki p/c igM (f65) 0,95 [0,9 i mniej negatywny] -wirus opryszczki p/c igM (f65) wątpliwe -wirus opryszczki 1/2 p/c igG (f64) >30 - obecne [Norma: dodatni od 1,1 lub rowne] Czy to nalezy leczyc? Czy wiadomo jest ktora to opryszczka?
  11. Wyniki badania na obecność wirusa HSV-1/2 IgG (F64). Wynik wyszedł dodatni. Ratio 3,02. Gdzie ujemny <0,8 Wątpliwy >=0,8 <1,1 Dodatni >=1,1. Moje pytanie brzmi czy jestem zakażony wirusem opryszczki typu II? Nigdy nie miałem objawów żadnego typu opryszczki. Jakie musiałbym zrobić badanie, aby się dowiedzieć tylko i wyłącznie o obecności wirusa typu II?
  12. Witam. Odebrałam wyniki morfologii synka 7 letniego . Niepokoją mnie mnie troszkę a do wizyty u lekarza jeszcze kilka dni . Bazofile ma 0,80 ponad normę. MCV 91,5 . Też ponad normę . Dodam że synek od ponad roku ma krwotoki z noska tylko z jednej dziurki ... Często jest jakby przemęczony, drażliwy, dość często wyskakuje mu opryszczka na buzi ,robi się blady . Dodam że nie jest alergikiem.
  13. Witam Tydzień temu chyba przebyłem opryszczke na genitaliach. Wykonałem badania na oba typy wirusa opryszczki, proszę o interpretacje. Czy napewno mam opryszczke? Powtórzyć badanie za pare tygodni? Hsv-1/2 IgG ICD-9 F64 wynik 2,91 Norma to <0,8 Hsv- 1/2 IgM ICD-9 F65 wynik 0,47 Norma <0,8 Badanie wykonane metodą ELISA  
  14. Gość

    Seks a ciąża

    Dzień dobry , jestem kobieta lat (25) chcielibyśmy z mężem zacząć planować powiększanie rodziny, ale mam od kilku lat opryszczkę narządów płciowych, leczona u dermatologa, i na dzień dzisiejszy jest ona w stopniu delikatnym z zawrotami, zależność ta ma również mój mąż , brał on również leki przeciwwirusowe, ale czasami występuje ona j niego na brzuchu i udach, przed zajściem w ciąże postanowiłam również sprawdzić nasze grupy krwi okazało się ze ja mam grupę krwi 0RHD- A mój mąż 0RHD Chce się umówić do ginekologa , aby poinformować go o tych dwóch problemach zanim zaczniemy się starać o dziecko, chciałabym zapytać czy te problemy pozwolą nam cieszyć się zdrowym dzieckiem, czy będzie to możliwe ? Jakie mamy szanse ?
  15. Gość

    Sposoby na opryszczkę

    Witam. W przeciagu miesiaca mam 3 raz opryszczke. Pierwszy raz w życiu. Miałam ciezki miesiac zle sue odzywialsn,mialam pogrzeb w rodzinie i separację oraz opozniowy okres. Czy jest tego przyczyna czy to cos powaznego?
  16. Dzień dobry! Mam 23lata, jestem kobieta. Proszę o interpretacje wyników tarczycy Luty 2020r: TSH: 4,51 (norma 0,27-4,20), FT3: 2.75 (2.57-4.43), FT4: 1.20 (0.93-1.70), anty-TPO: 15.90 (0-60), Anty-TG : 15.77 (0-60). Po 4 miesiącach zdrowej diety i ćwiczeń ponowiłam badania, czerwiec 2020r: TSH: 3.42 (0.27-4.20), FT3: 2.45 (2.57-4.43), FT4: 1.15 (0.93-1.70), anty-TPO: 15.09 (0-60) i anty-TG: 14.12 (0-60). Przez ostatni miesiąc bardzo się stresowałam przez sesje egzaminacyjna, wyskoczyła mi opryszczka, która nie męczyła mnie od ostatniej sesji, dodatkowo badanie robiłam dzień przed planowanym dostaniem miesiączki. Czy mam się czym martwić?
  17. Dzień dobry. Po zrobieniu obadań na obecność wirusa opryszczki (HSV) okazało się, że wynik badania IgG wykazuje wartość 17,0 (pozytywny powyżej 1,1), a IgM wartość 1 - wynik graniczny (wartości od 0,9 do 1,1). Czy to oznacza aktywne zakażenie? Nie wykazuję żadnych objawów opryszczki na narządach płciowych. Jakie kroki powinnam podjąć? Czy na tej podstawie można również oszacować czas, kiedy doszło do zakażenia?
  18. jak odczytac taki wynik ? hsv - wirus opryszczki typ 1/2 p/c igG > 30,0
×
×
  • Dodaj nową pozycję...